• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۴۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر سید حیدر محمدی در نشست خبری

ورود ۲ شرکت دیگر به عرصه تولید انسولین قلمی

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو : هم اکنون تولید داخل ۵ درصد نیاز بازار به انسولین قلمی را تأمین می‌کند و در زمینه انسولین مشکل اساسی تأمین ارز است.

بورود ۲ شرکت دیگر به عرصه تولید انسولین قلمیه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر سید حیدر محمدی در نشست خبری تصویری (وبیناری) سازمان غذا و دارو گفت: میزان تأمین انسولین قلمی ماهانه کشور حدود ۲ میلیون قلم است که به طور موقت در اسفند میزان توزیع را به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار قلم رساندیم تا دو هفته اول فروردین را پوشش دهیم، اما این تعداد دارو در اسفند مصرف شد.

وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد نیاز ماهیانه انسولین قلمی بیش از ۳ میلیون است، افزود: در صورتیکه بانک مرکزی حسب قول داده شده، ارز مورد نیاز را تأمین کند، امیدواریم در خرداد بتوانیم تأمین انسولین را از ۲ میلیون به ۳ میلیون در ماه ارتقاء دهیم.

مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: قیمت تمام شده انسولین در منطقه حدود ۳۰۰ هزار تومان است که با پوشش بیمه حدود ۳ هزار تومان به فروش می‌رسد، بنابراین این دارو باید با نظارت بیشتری توزیع شود تا دچار چالش نشود.

ورود ۲ شرکت دیگر به عرصه تولید انسولین قلمی

وی با اشاره به اینکه طی ماه‌های آینده دو شرکت به عرصه تولید انسولین قلمی اضافه می‌شوند، گفت: امیدواریم با ورود تولید داخل و واردات این دارو به میزان کافی مشکل انسولین حل شود.

آقای دکتر محمدی درباره وضعیت مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها، عنوان کرد: شرایطی که داروخانه‌ها در خط اول ارائه خدمت به مردم در کنار مراکز درمانی هستند، بخش زیادی از مطالباتی که باید از سوی سازمان‌های بیمه‌گر تأمین شود، با تأخیر است و داروخانه‌ها قادر نیستند که مجددا دارو خریداری کنند.

تعویق در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها دلیل ناتوانایی خرید برخی دارو‌ها

وی افزود: ماه‌هاست که مطالبات داروخانه‌ها به تعویق افتاده و الان برخی از مراکز درمانی رمدسیویر، فاویپیراویر و توسیلوزومپ را که به عنوان دارو‌های خط اول درمان کرونا مطرح هستند، به دلیل بدهی به شرکت‌های پخش نمی‌توانند خریداری کنند؛ این موضوع یک زنجیره معیوب است که بیمه پول بیمارستان را نمی‌دهد، بیمارستان نمی‌تواند پول داروخانه را پرداخت کند و داروخانه هم نمی‌تواند پول شرکت پخش را بدهد. شرکت پخش هم می‌خواهد از تامین کننده دارو را بخرد. این یکی از مسائلی است که مبتلابه آن هستیم و امیدواریم رفع شود.

وی درباره سازوکار نسخ الکترونیک در داروخانه‌ها، گفت: در این زمینه تابع ضوابطی هستیم که شورای عالی بیمه ابلاغ کرده است، باید توجه کرد که نسخه الکترونیک می‌تواند از هدررفت بسیاری از منابع جلوگیری کرده و کمک کند که خطا‌های پزشکی به شدت کاهش یابد.

مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو گفت: بیمه‌ها تلاش کردند که هزینه‌ای بین ۳۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان برای ثبت هر نسخه به صورت الکترونیک به داروخانه‌ها بدهند. داروخانه‌ها همکاری کامل را دارند و امیدواریم با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر در پوشش بیمه‌ای حق تعرفه خدمات دارویی و ثبت نسخ این کار سریع‌تر اجرایی شود.

آقای محمدی در زمینه ذخایر مواد اولیه دارویی در کشور، عنوان کرد: به دلیل عدم تامین ارز به مقدار کافی و یا عدم انتقال ارز در یکسال گذشته، ذخایر مواد اولیه ما کاهش داشته است که این موضوع به معنای این نیست که دارو نداریم، اما متاسفانه بخشی از منابع‌مان به مقدار کمی کاهش یافته است.

وی افزود: امیدواریم با تامین ارز کافی یا برنامه ریزی برای آزادسازی تدریجی نرخ ارز و در عین حال افزایش پوشش بیمه‌ای دارو‌ها تامین کرده و فشار را بر بیماران هم کاهش دهیم. ما قبلا حدود دو سال ذخیره مواد اولیه داشتیم و اختلاف ارز آزاد و دولتی زیاد نبود، اما الان اختلاف زیاد شده امیدواریم در این ماه‌ها بتوانیم مشکل تامین ارز را با اولویت تولید داخلی حل کنیم.

دلیل کمبود IVIG به دلیل تجویز برای بیماران کرونایی

مدیرکل امور دارو درباره کمبود داروی توضیح داد: این فرآورده مخصوص درمان بیماران نقص ایمنی است که مصرف اندیکاسیون اصلی‌شان برای کرونا نبوده و اصلا اثبات هم نشده است؛ چندی پیش هم معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که پزشکان مجاز به تجویز این دارو برای درمان بیماران کرونایی نیستند، چراکه باعث شده که ذخایر این دارو برای بیماران نقص ایمنی کاهش یابد و بیماران را با چالش مواجه کند؛ بنابراین پزشکان باید این دارو را فقط برای اندیکاسیون اصلی خودش یعنی برای بیماران نقص ایمنی تجویز کنند. این دارو روی بیماران کرونایی هیچ تاثیری ندارد و فقط باعث می‌شود که ذخایر این دارو کاهش یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)