به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون المیادین؛ رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند دولت این رژیم تصمیم گرفته است به حوادث اخیر اردن به صورت رسمی واکنش نشان ندهد.
رسانههای رژیم صهیونیستی افزودند: نتانیاهو بیانیهای در حمایت از پادشاهی اردن صادر نخواهد کرد.
روزنامه یدیعوت آحارنوت نیز از مطلع بودن نتانیاهو از مسائل پشت پرده در اردن در روزهای گذشته و موج بازداشتها در میان افراد نزدیک به حمزه برادر ملک عبدالله دوم شاه اردن در پی اتهام به تلاش برای کودتا خبر داد.
سمدار بیری تحلیلگر مسائل عربی در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت نوشت: اکنون بدون ذرهای تردید مشخص شد که نتانیاهو و عدهای دیگر کاملا از مسائل اردن باخبر بوده اند وگرنه چرا به عنوان مثال برای ملک عبدالله جلوگیری از سفر هوایی نخست وزیر اسرائیل به خلیج فارس مهم بود؟
بیری افزود: امان به طور واضح به نتانیاهو مظنون است، زیرا او از خلاصی از دست عبدالله و دیدن یک حاکم دیگر به جای او در اردن خوشحال میشود. ضمن آن که هنوز قطعی نیست که آیا نتانیاهو نقشه هایش را برای عضوی از خاندان حاکم فرستاده است، عضوی که بسیار محتمل است یک نظامی عالی رتبه باشد.
بیری در ادامه نوشت:بر اساس یک ظن و گمان دیگر در قصر شاه اردن، نتانیاهو خود را به حفظ اخبار محرمانه مقید نکرده و این راز را با دوستان جدید خود در خلیج فارس (عربستان ) به اشتراک گذاشته است.
بیروی خاطرنشان کرد با وجود قطع روابط سیاسی و عصبانیت شخصی ملک عبدالله که از دو سال قبل در برابر نتانیاهو از خود نشان داد، شاه اردن افسران ارتش را به مرزهای طولانی بین دو طرف فرستاد تا به همتایان اسرائیلی خود این پیام را منتقل کنند که همه چیز تحت کنترل است.
بیری همچنین نوشت: حتی اگر افرادی در موساد و شعبه اطلاعات نظامی اسرائیل به سرعت مسائل پشت پرده اردن را به اطلاع نتانیاهو رسانده باشند عبدالله دیگر به هیچ کسی اعتماد نخواهد کرد، نه به نخست وزیر اسرائیل و نه همسایگانش در کشورهای عربی و نه حتی برادرانش در خاندان حاکم.
وی خاطرنشان کرد: خاندان حاکم به شکل تعمدی گزارشهای خبری غیردقیقی که در اردن درباره بازداشتها و هویت مظنونان دست به دست میشد منتشر کرد، زیرا این خاندان ترجیح میدهد حقایق را به طور نصفه و نیمه منتشر کند تا دنبال کننده هایش در عراق و عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس در تردید باقی بمانند. اما بی شک هریک از طرفها از جمله اسرائیل فرستادهای خاص دارند که حوادث را در امان از نزدیک مشاهده و به کشورش مخابره میکند.
عبدالله دوم پادشاه اردن درواکنش به حوادث اخیر اعلام کرد در حکومت باقی میماند و با مسئله پناهندگان با حراست مضاعف رو به رو میشود.
امارات لیکس:نقش بن زاید در کودتای اردن
پایگاه اینترنتی امارات لیکس نوشت: برخی منابع در گفت و گو با این پایگاه گفتند محمد بن زاید با عوامل کودتای نظامی رابطه ای نزدیک و مستحکم داشت که برجسته ترین آنها باسم عوض الله رئیس سابق دیوان پادشاهی بود.
این منابع خاطرنشان کردند مقامات اردنی گفت و گوهای صوتی و نامه نگاری هایی میان حمزه بن الحسین(ولیعهد) و سرتیپ مبارک سعد المنصوری وابسته نظامی امارات در اردن را رصد کرده اند.
آنها می گویند عوض الله متهم اصلی در توطئه کودتا با محمد دحلان مشاور محمد بن زاید رابطه ای نزدیک داشته است و به عنوان عضو هیئت مدیره دانشکده مدیریت دولتی دبی منصوب شده و همچنین رئیس اجرایی شرکت "طموح" در دبی بود.