پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: طول خطوط ریلی کشور که در ابتدای این دولت ۱۰ هزار کیلومتر بود تا پایان دولت دوازدهم به ۱۴ هزار کیلومتر خواهد رسید که نشان از افزایش ۴۰ درصدی خطوط ریلی در هشت سال گذشته دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما، آقای محمدباقر نوبخت در مراسم ورود ۲۸۹ دستگاه انواع واگن و لکوموتیو تولید داخل به شبکه ریلی که با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شهردار تهران در ایستگاه راه آهن تهران برگزار شد افزود: پیش از این، در ابتدای سال و روز دوم فروردین امسال جلسهای در سازمان برنامه و بودجه در جهت راهبرد جهش تولید ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری داشتیم که در آن جلسه، وزیر راه و شهرسازی برای ارائه برنامه جهش تولید در آن جلسهی سازمان برنامه و بودجه حضور داشت.
معاون رئیس جمهور افزود: آنچه در بخش ریلی برای جهش تولید پیشنهاد شده بود در دو عرصه ارائه شد؛ نخست برای احداث خطوط و زیرساختها و دوم ایجاد محصول و واگن و دستگاههایی که برای ناوگان ریلی نیاز است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در آن مقطع شاید بعید به نظر میرسید این اهداف محقق شود، به هر حال ما داشتیم وارد سومین سال محاصره اقتصادی میشدیم، وزارت راه و شهرسازی برای تکمیل برنامه جهش تولید در عرصه ریلی برنامه اعلام کرد و ما امیدوار بودیم که بتوانیم در بخش زیرساختها و احداث ریل و ناوگان موفقیت داشته باشیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به توسعه خطوط مترو در سراسر کشور افزود: در حال حاضر از بندر چابهار به عنوان بندر اقیانوسی ایران که تحریم هم نیست، راه آهنی به سمت زاهدان در حال احداث است که قطعهای از آن به زودی در ماههای آینده افتتاح میشود.
وی گفت: در استان فارس نیز راهآهن اقلید به یزد در حال تکمیل است که تا ماه آینده افتتاح میشود، همچنین در استان اصفهان خط آهن اصفهان - شهرکرد را در دست اجرا داریم که به زودی به اتمام میرسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه اتصال سنندج به شبکه سراسری ریلی در حال انجام است، افزود: از میانه هم خط ریلی به اردبیل در حال احداث است که به زودی افتتاح میشود، همچنین مسیر دیگری از میانه که به تبریز میرود که به زودی این مسیر هم به بهرهبرداری میرسد.
نوبخت افزود: از خلیج فارس به دریای خزر و اتصال ریلی رشت در ماههای آینده خبرهای خوبی خواهیم داشت.
وی گفت: شرکتهای واگن ساز داخلی فعالیتهای خوبی داشتند که از آنها هم قدردانی میکنم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: تا پیش از این، ۱۰ هزار کیلومتر خط آهن در کشور داشتیم، اما امروز این رقم به ۱۴ هزار کیلومتر رسیده است و این نشان از رشد ۴۰ درصدی دارد.
نوبخت تصریح کرد: اتصال راهآهن درون شهری به راهآهن برون شهری در تهران انجام شده و این دستاورد بزرگی است.
۲۸۹ دستگاه انواع واگن و لکوموتیو باری و مسافری با اعتبار ۶۳۷ میلیارد تومان در یازدهمین و دوازدهمین مراسم الحاق ناوگان، امسال به شبکه ریلی کشور پیوست.
در مراسم الحاق این لکوموتیوها و واگنها به شبکه ریلی، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، شهردار تهران، مدیران عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت متروی تهران حضور داشتند.
ناوگانی که امروز به شبکه ریلی پیوست شامل ۲۴۵ واگن باری نو، ۲ لکوموتیو باری و ۳ واگن مسافری نو، ۵ لکوموتیو بازسازی شده، ۲۸ واگن مسافری و خدماتی و بهسازی ۶ لکوموتیو دیگر بود.
بیشتر بخوانید؛
با اجرای این طرح، از خروج ۹ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری شده و برای هزار و ۲۵۷ نفر شغل مستقیم ایجاد شده است.
از ابتدای سال جاری تاکنون، در مجموع ۱۲ مرحله الحاق ناوگان به شبکه ریلی، هزار و ۱۵ دستگاه انواع ناوگان با اعتبار ۲ هزار و ۱۵۴ میلیارد تومان به شبکه ریلی کشور پیوسته است که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است و برای ۴ هزار و ۱۳۳ نفر شغل ایجاد شده است.
این ناوگان با سفارش ۱۰ شرکت بهره بردار در ۹ شرکت تولیدکننده انواع ناوگان شامل شرکتهای مپنا لکوموتیو، واگن سازی پارس اراک، فولاد درخشان اراک، واگن سازی کوثر اصفهان، ریل پرداز سیستم، پلور سبز زرند، البرز یزد، پیشگام و کارخانجات بازسازی لکوموتیو راه آهن جمهوری اسلامی ایران در کرج ساخته یا بهسازی و نوسازی شده است.