به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از کابل؛ «رحمت الله اندر» امروز در یک پیام ویدیویی و در آستانه سالروز امضای توافقنامه آمریکا با طالبان گفت: درباره توافقنامه دوحه هیچ مشورتی با دولت افغانستان صورت نگرفته بود و به همین دلیل، توافقنامه دوحه برای صلح موثر نبود و خونریزی را در این کشور متوقف نکرد و به روزگار بد افغانها نیز نقطه پایان نگذاشت.
وی تصریح کرد: در این توافقنامه اصطلاحاتی به کار برده شده است که تلفات انسانی را به اعداد اندازه گیری میکند، کاهش خشونت از جمله اصطلاحاتی است که در آن رضایت یک طرف جنگ (طالبان) دیده میشود، در حالی که دولت افغانستان نمیخواهد حتی یک قطره خون ریخته شود.
همچنین «امرالله صالح» معاون اول ریاست جمهوری افغانستان در پیامی پس از جلسه امنیتی «شش ونیم» اعلام کرد: ترورهای هدفمند در شهرکابل پس از امضای توافقنامه دوحه آغاز شد.
وی افزود: انفجاربمبهای (دو تا سه کیلوگرمی) کنارجادهای، حملات مسلحانه با استفاده از موتورسیکلت و کارگذاشتن بمبهای (یک کیلوگرمی) مغناطیسی درخودروها، سه شیوه مهم برای ترورهای هدفمند است.
توافقنامه آمریکا با طالبان دهم اسفند ماه سال گذشته به امضا رسید، براساس این توافقنامه، بیش از پنج هزار زندانی طالبان با اعمال فشار آمریکا از زندانهای دولت افغانستان آزاد شدند و قرار شد همه نظامیان خارجی در ماه «مه» سال دو هزارو بیست و یک میلادی از افغانستان خارج شوند هر چند که خروج نیروهای خارجی در زمان تعیین شده اکنون با، اما و اگرهایی روبرو شده است.
در مقابل، طالبان نیز متعهد شده است که روابط خود را با گروههای تروریستی قطع کند، خشونتها را کاهش دهد و به میز مذاکرات صلح با دولت افغانستان حاضر شود.
اما دریک سال اخیر بارها طالبان و نظامیان آمریکایی همدیگر را به نقض توافقنامه دوحه متهم کرده اند، هرچند طالبان حملات برنظامیان آمریکایی را متوقف کرد، اما نظامیان آمریکایی برای حمایت از نظامیان افغان بارها مواضع طالبان را بمباران کردند که این حملات با واکنش تند طالبان همراه شد.
در پی اعتراضها به توافقنامه آمریکا با طالبان، اکنون دولت «جوبایدن» قصد دارد توافقنامهای که توسط زلمی خلیل زاد نماینده آمریکا درامور افغانستان با طالبان امضا شده است، دوباره بررسی کند که این تصمیم با استقبال دولت افغانستان همراه شد.
درپی تصمیم آمریکا برای بررسی دوباره توافقنامه دوحه، طالبان ازچند هفته قبل میز مذاکرات صلح با دولت افغانستان را رها کرده است، اما تاکید دارد که این گروه بر اجرای توافقنامه دوحه متعهد است و باید آمریکا نیز به آن متعهد بماند. طالبان هشدار داده است درصورتی که نظامیان خارجی براساس جدول زمانی تعیین نشده از افغانستان خارج نشوند، جنگ و درگیری در این کشور تشدید خواهد شد که این به معنای از سرگیری حملات طالبان بر مواضع نیروهای آمریکایی و ناتو خواهد بود.