آنفلوانزا و روشهای پیشگیری از ابتلا به آن
آنفلوآنزا ، یک بیماری حاد تنفسی و به شدت واگیردار است که سالانه موجب مرگ هزاران نفردر سراسر جهان میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ یک متخصص بیماریهای عفونی، تبدار و گرمسیری با بیان اینکه آنفلوانزا یک بیماری حاد تنفسی است که با علائم تب، سردرد، گلودرد و دردهای عضلانی بخصوص عضلات کمری و ساق پا مشخص می شود،گفت: شستشوی مداوم دستها، مهمترین راه پیشگیری از آنفلوانزاست.
این متخصص بیماریهای عفونی، با اشاره به اینکه آبریزش چشم و بینی، عطسه و سرفه در آنفلوانزا نسبت به سرماخوردگی کمتر دیده میشود،افزود: علائم این بیماری سه تا پنج روز و گاهی تا هفت روز در بدن بیماران باقی می ماند.
دکتر زهره آخوندی، پاییز و زمستان را شایعترین فصل بیماری دانست و گفت: بیماری آنفلوانزا براحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
وی، با بیان اینکه بیماری آنفلوانزا میتواند باعث درگیری شدیدتنفسی شود،گفت: بیماری شدید آن درافرادی مثل خانمهای باردارکه سطح ایمنی پایین تری دارند بیشتر دیده میشود.
وی افزود: بیماران دیابتی، قلبی، ریوی، کودکان و افراد بالای ۶۰ سال، افراد HIV مثبت و کسانی که داروهای مهارکننده ایمنی مصرف میکنند یا تحت شیمی درمانی هستند از دیگر کسانی محسوب می شوند که ابتلا به آنفلوانزا در آنها بیشتر مشاهد می شود.
این متخصص بیماریهای عفونی، با بیان این که مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا و انتشار آن در جامعه رعایت بهداشت دست و اصول بهداشت تنفسی و آداب عطسه و سرفه کردن است، گفت: شستشوی دست با آب و صابون یا محلول های حاوی الکل مخصوص، پس از تماس با فردی که علائم آنفلوانزا یا سرماخوردگی دارد مهمترین راه پیشگیری از انتقال بیماری است.
آخوندی، با بیان این که شستن دست و صورت قبل از غذا خوردن، قبل از تماس دست نشسته با مخاطات بینی، چشم و دهان، از دیگر ضرورتهای پیشگیرانه در خصوص بیماری آنفلوانزا است، اضافه کرد: افراد بیمار باید تا بهبود و کنترل علائم در منزل استراحت کرده و تا حد ممکن از ورود به اجتماعات دوری کنند.