پخش زنده
امروز: -
عسل محصولی است که از زمانهای دور نزد بشر شناخته شده و در درمان بسیاری از امراض نقش مهمی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ اهمیت عسل به حدی است که خداوند متعال در قرآن کریم از آن تعریف کرده و به زنبوران وحی می کند در بالای کوهها و درختان خانه بگیرند و از ثمره گلها استفاده کنند و سپس از شکم آنها نوشابه هایی به رنگهای مختلف خارج می شود که برای انسان شفا بخش است.
اهمیت و خواص عسل
همچنین پیامبر گرامی اسلام (ص) می فرمایند: عسل هزار و یک خاصیت دارد و هزار و یک درد را درمان می کند و هر کس بخواهد شفا پیدا کند صبح ناشتا عسل را با آب باران مخلوط کرده بنوشد.
در نوشته های قدیم مصری هم آمده است: مصری ها به عسل بسیار اهمیت می دادند و از آن در درمان زخمها و علاج بند آمدن ادرار استفاده می کردند و آن را تقویت کننده و عامل تجدید نیروی جوانی و نیز طول عمر می دانستند.
ابن سینا، برای عسل اهمیت زیادی قائل بود و به بیماران خود توصیه می کرد از آن استفاده نمایند و نیز درمان اولیه سل را عسل می دانست.
بدین ترتیب که گلبرگ گل سرخ را جوشانده با عسل مخلوط کرده و مصرف نمایند و بهترین زمان مصرف آنرا صبح ناشتا توصیه می کرد.
پزشکان امروزی هم معتقدند که خوردن عسل برای بیماران قلبی،روماتیسم قلبی و سایر امراض بسیار مؤثر است.
یک متخصص تغذیه در مهاباد می گوید: عسل به علت ترکیبات قندی که در ساختمان خود دارد و بخصوص آنتیاکسیدان موجود در آن تأثیر بسزایی بر روی عملکرد قلب و تقویت آن دارد.
خسرو آناهید می افزاید: عسل از انسداد عروق جلوگیری کرده و باعث از بین رفتن چربی های زیانآور اطراف قلب شود و به دلیل داشتن اسیدفورمیک در رفع دردهای مزمن روده مؤثر بوده و مهمترین خاصیت آن ضدمیکروب بودن این ماده غذایی است.
به گفته وی ،این ماده حاوی آنتیاکسیدان و آنزیم دیاستاز است و سبب رفع یبوست میشود.
آناهید افزود: غیر از این موارد، مصرف عسل نتیجه بسیار مهم دیگری هم دارد و آن تقویت دستگاه عصبی است. به این ترتیب، عوارضی مانند بد خوابی، بد اشتهایی و بیحوصله بودن که شاید باعث سبک زندگی غلط شوند و مقدمات دیابت را فراهم کنند، کمتر خواهد شد.
این متخصص تغذیه می گوید: عسل طبیعی یک مکمل تقویتی برای بهبود فعالیت قلب و عروق است و میتواند به کنترل فشارخون کمک کند و برای افرادی که دچار کم خونی هستند، آهن موجود در عسل باعث خون سازی و افزایش فشار خون می شود.