پخش زنده
امروز: -
آویشن یکی از گیاهان دارویی کم عارضه است که خواص منحصر به فردی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ افزایش هوش، درمان سرماخوردگی ها، هضم غذا، تقویت قدرت باروری، خواص ضدعفونیکنندگی و تقویت مو برخی از خواص این گیاه معطر است.
آویشن که در منابع طب ایرانی با نامهای صعتر (سعتر)، آویشم، اوشن، کهلیک اوتی و آبشن هم از آن یاد میشود گیاهی از تیره نعناعیان یا لبیاسه بوده که در ایران ۱۸ گونه آن به ثبت رسیده است که از این گونه ها سه نوع آویشن شیرازی، کوهی و کاکوتی معروفتر هستند.
به عقیده متخصصان طب سنتی آویشن به هضم غذاهای سنگین کمک میکند و میکروب رودهها را نابود کرده و در درمان ورم رودهها بسیار مؤثر است ،همچنین گردش خون را تحریک و جریان آن را منظم میکند.
محققان بر این باورند که آویشن به علت وجود تیمول موجود در خود یک ضدعفونیکننده و ضد انگل قوی است و انواع کرمهای روده از قبیل تریکوسفال آنکیلوستوم و اکسیور (کرمک) را میکشد و علاوه بر کشتن کرمها، تخم کرم را نیز از بین می برد.
به گفته آنها همچنین بوییدن یا خوردن دمکرده آویشن در کاهش رطوبتهای زائد که گاهی در کبد یا ریه یا مغز جمع میشود، مؤثر است.
همچنین آویشن اشتها را تحریک میکند به همین علت در غذاها به عنوان چاشنی استفاده میشود و ضد نفخ است و مخصوصاً اگر در غذاهای رطوبتی و آبکی استفاده شود، نفخ را کم میکند.
همچنین نتایج مطالعات جدید از اثربخشی این گیاه بر بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر بیانگر این مطلب است که آویشن در بهبود علائم شایعی نظیر درد شکم، نفخ، اسهال و یبوست مؤثر است.
آویشن به دلیل حرارت و خاصیت از بین برندگی و زدایندگی که دارد رطوبت و بلغم های مانده در سیستم گوارش را حل میکند و از بین می برد و جلا میدهد، وقتی که رطوبتها و مواد زائد بینابین پرزهای گوارش از بین رفت، عملکرد پرزها تقویت میشود.
آویشن همچنین در درمان بیماریهای ریوی، برونشیت، آسم، آنفلوانزا، سیاه سرفه، گلودرد، نشانه های سرماخوردگی و احتقان بینی مفید دانسته شده و خلط آور خوبی است.
آویشن همچنین مقوی اعصاب است و یک داروی ضدتشنج بوده وخاصیت آنتی اسپاسمودیک دارد.