کاهش ۴۰ درصدی تولید زعفران در تایباد
۲۱ تن زعفران خشک امسال در تایباد تولید شد که نشان دهنده کاهش عملکرد ۴۰ درصدی محصول زعفران نسبت به پارسال است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: سرما در ابتدای فصل برداشت این محصول
تراکنش نامناسب بارندگیهای سال قبل باعث کاهش عملکرد این محصول در سال زراعی جاری در این شهرستان شد.
محمد میری افزود: این در حالی است که امسال سطح کشت زعفران در این شهرستان با ۶۵۰ هکتار افزایش به ۶ هزار و ۸۵۰ هکتار رسید که نسبت به پارسال هفت درصد افزایش داشته است.
وی گفت: از این سطح کشت ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار بارور و ۶۵۰ هکتار غیربارور است و به ازای هر هکتار زیرکشت زعفران ۱۳۰ نفر روز از مرحله کاشت تا برداشت مشغول کار شدند.
میری گفت: کشت زعفران با توجه به نیاز کم آن به آب با استقبال شدید کشاورزان روبرو شده و به همین علت تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، ترویج روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنماییها و توصیههای فنی همه ساله برای حمایت از زعفرانکاران صورت میگیرد.
وی افزود: امسال هزار تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان زعفرانکار این شهرستان توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد با بیان اینکه این محصول در این شهرستان ۶ هزار بهره بردار دارد ، گفت: برداشت زعفران همه ساله از اواخر مهر آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد و همزمان با فصل برداشت این محصول یک بازار خرید رسمی در این شهرستان راه اندازی میشود.
شهرستان تایباد هفت هزار بهره بردار بخش کشاورزی و ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد.
مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.