• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۶۳۰۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
فارس » اقتصادی

افزایش بهره‌وری گندم با اقدامات به نژادی و به زراعی

در چند سال اخیر با اقدامات به نژادی بیش از ۷۰ درصد از بذر گندم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان استان فارس یعنی حدود۰ ۵ هزارتن بذر از ارقام مختلف گندم تولید شد.

افزایش بهره‌وری گندم با اقدامات به نژادی و به زراعیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از افزایش بهره‌وری گندم در سنوات اخیر خبر داد و گفت: برای افزایش عملکرد در هکتار، کاهش هزینه‌ها و به حداقل رساندن ضایعات تولید را دستور کار قرار دادیم و اقدامات در دو بخش به نژادی و به زراعی انجام شد.
حسین پژمان با اشاره به اینکه سالانه حدود ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت گندم آبی اختصاص داده می‌شود، افزود: با اقدامات به نژادی در دو سه اخیر بیش از ۷۰ درصد از بذر گندم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان استان یعنی حدود ۵۰ هزارتن بذر از ارقام مختلف تولید شد.
وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، وابسته مجموعه جهاد کشاورزی سالیانه چندین رقم گندم را معرفی می‌کند که توسط بخش اجرا و زیر نظر کمیته فنی بذر استان این ارقام باید تکثیر پیدا کنند و درسطح انبوه تولید شوند که بتوانند در اختیار کشاورزان قرار بگیرند.
پژمان ابراز کرد: در سنوات اخیر ارقامی مانند بهاران، رخشان، طلایی، ترابی، برات و ستاره وارد چرخه بذر استان شدند و این موجب می‌شود که اگر رقمی توسط بیماری‌ها مورد تهدید قرار گرفت و مقاومت آن رقم نسبت به بیماری‌هایی مثل زنگ شکسته شد، سایر ارقام تولیدی جایگزین شود.
این مقام مسئول می‌گوید: هر رقمی که بخش تحقیقات رهاسازی می‌کند و در اختیار بخش اجرا قرار می‌دهد قطعاً هم از نظر عملکرد و هم از نظر مقاومت به تنش‌های محیطی، آفات، بیماری‌ها برتری دارد.
وی افزود: در دو سه سال اخیر با همکاری موسسه تحقیقات دیم کشور، تولید بذور گندم دیم مناسب اقلیم استان فارس نیز اجرا شده است و امیدواریم تا دو سال آینده بخش عمده‌ای از بذر دیم مورد نیاز استان را تامین کنیم.
پژمان با اشاره به اینکه مسائل به زراعی نقش بسیار بسزایی در شکوفا شدن پتانسیل ارقام بذری رهاسازی شده توسط بخش تحقیقات دارند،گفت: از اقدامات مهم که موجب کاهش هزینه‌ها و ضایعات می‌شود، مکانیزه کردن کشت گندم است.
او با بیان اینکه در حال حاضر در کشت گندم آبی خوشبختانه به ضریب مکانیزاسیون ۷۳ درصدی رسیدیم، می‌گوید: کارنده‌های داریم که می‌توانند بذر را در عمق و فاصله مناسب در زمین بکارند و بتوانیم محصول یکدست و یکنواختی را داشته باشیم.
پژمان با اشاره به اینکه توسعه کشت روی پشته یکی از فعالیت‌هایی است که از دو سال گذشته شروع کردیم و فصل نوینی را در کشت گندم قطعاً رقم خواهد زد، افزود: این شیوه کشت کاهش ۳۰ درصدی در مصرف آب و بذر و افزایش بهره وری را به دنبال دارد، علاوه بر آن به یکنواختی در سبز شدن محصول کمک می‌کند و یکنواختی در محلول پاشی و کاهش ضایعات ناشی از حرکت ماشین آلات در مزرعه را به دنبال دارد.

فعالیت ۶۷۰ شبکه پیش آگاهی در استان فارس
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در حال حاضر قریب به ۶۷۰ شبکه پیش آگاهی در سطح استان فعالیت و آفات و بیماری‌ها را رصد می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)