برداشت طلای سرخ در بهشهر
زعفران کاران بهشهری بخش یانه سر هزار جریب این شهرستان، برداشت زعفران را آغاز کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران؛زعفران به عنوان گرانبهاترین گیاه به لحاظ اقتصادی و صادراتی با نام استان خراسان عجین شده است، اما در سالهای اخیر و با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، کشت این گیاه در دیگر استانهای کشور به ویژه مازندران رونق مناسبی یافته و کشاورزان استان در شهرستانهای بهشهر، ساری، گلوگاه و نور اقدام به کاشت آن کرده اند.
توسعه کشت زعفران در مناطق خشک و نیمه گرمسیری با آب و هوای معتدل، تابستان خشک و زمستان ملایم امکانپذیر است. مناطق بالادست مازندران با ارتفاع ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا به دلیل سبک بودن بافت خاک، سرد و خشک بودن هوا از مناطق مستعد برای کشت طلای سرخ به شمار میرود.
بیشترین سطح زیرکشت زعفران مازندران مربوط به بخش یانه سر هزارجریب شهرستان بهشهر با سطح ۲۵ هکتار بوده و زمان کشت آن بهار و برداشت این محصول مهر و آبان انجام میشود. از هر ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار گیاه زعفران، حدود ۵ کیلوگرم گل زعفران به دست آمده که بعد از خشک شدن به یک کیلوگرم میرسد.
ماده موثر مهم در گیاه زعفران با خاصیت دارویی شامل سافرانال،کروسین و پیکروکروسین است.زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا بوده و موجب کاهش چربی و کلسترول خون میشود.
از دیگر خواص این گیاه آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه، کاهش دهنده فشار خون، درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماریهای چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم، درمان معده درد و درمان کم خونی، هضم غذا و مُسکّن به ویژه برای دردهای لثه میتوان نام برد.
عکاس: حسین احمدی