کمبود ایستگاه آتش نشانی استاندارد در گیلان
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان : استان به 30 ایستگاه آتش نشانی استاندارد دیگر نیاز دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در گفتگوی خبری ساعت 20 شبکه باران گفت : با وجود 78 ایستگاه آتش نشانی در استان فقط 39 ایستگاه آتش نشانی استاندارد است و30 ایستگاه آتش نشانی استاندارد دیگر لازم است.
علی اوسط اکبری مقدم با بیان اینکه طبق استاندارهای آتش نشانی به ازای هر 50 هزار نفر یک ایستگاه و 2 خودرو آتش نشانی و به ازای هر 2 هزار و 500 نفر به یک آتش نشان نیاز است افزود : گیلان 52 شهر دارد که در 46 شهر آن با جمعیت کمتر از 50 هزار نفر به 46 ایستگاه استاندارد و در 6 شهر با بیش از 50 هزار نفر جمعیت به 23 ایستگاه استاندارد آتش نشانی نیاز است.
- وی گفت : گیلان همچنین با وجود 126 خودروی استاندارد آتش نشانی به 12 خودروی استاندار آتش نشانی دیگر نیاز دارد.
شهرام مومنی رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت نیز در گفتگوی تلفنی با گفتگوی ویژه خبری ساعت 20 شبکه باران گفت : کمبود تجهیزات انفرادی شامل لباس ، کلاه ، دستکش ، مقنعه و چراغ قوه در ایستگاه های آتش نشانی شهر رشت تا حدودی مرتفع شده است اما در شهرستان های دیگر استان این کمبود همچنان پابرجاست.
رسول پاکیزه رییس واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری املش نیز فرسودگی و کمبود تجهیزات جمعی و فردی آتش نشانی را از مشکلات ایستگاه آتش نشانی این شهر دانست و گفت : نبود نردبان هیدرولیک و تجهیزات پنوماتیک در این ایستگاه از مشکلات عمده در این شهرستان است.
- امین خوش برش رییس واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری فومن نیز با اشاره به وسعت شهرستان فومن و وجود 2 قطب گردشگری قلعه رودخان و ماسوله در این شهرستان گفت : با وجود یک ایستگاه آتش نشانی به یک ایستگاه دیگر ، تجهیزات و خودروی آتش نشانی نیاز دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در اداکه و در پاسخ به مشکلات مطرح شده از سوی روسای آتش نشانی و خدمات ایمنی املش و فومن گفت : ماشین آلات شهرداری ها از سازمان شهرداری ها و همیاری های کشور برای شهرهای با کمتر از 50 هزار نفر جمعیت و از سازمان برنامه و بودجه کشور تامین می شود.
- علی اوسط اکبری مقدم با بیان اینکه پارسال بیش از 13 خودروی مدرن آتش نشانی به گیلان اختصاص داده شد افزود : تلاش بر این است کمبودهای ایستگاه های آتش نشانی و خدمات ایمنی استان از طریق منابع سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران رفع شود ولی تامین این نیازها در یک بازه زمانی مشخص امکان پذیر نیست.
وی گفت : در فروردین 92 بخشنامه ای از معاون وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری ها مبنی بر انعقاد قرارداد با نیروهای شرکتی شاغل در آتش نشانی به شهرداری ها ابلاغ شد که بر این اساس آتش نشانان واجد شرایط با 3 سال سابقه کار و حداقل مدرک دیپلم جذب شدند اما اواخر سال 92، مجلس شورای اسلامی مصوبه هیات وزیران را لغو کرد و وزرات کشور بخشنامه ای جدید مبنی بر ملغی شدن بخش نامه قبلی ابلاغ کرد که از آن زمان تاکنون وضعیت شغلی نیروهای شاغل در آتش نشانی ها تعیین تکلیف نشده است.
- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه به ازای 2 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت گیلان باید 620 آتش نشان در استان داشته باشیم افزود : در حال حاضر بیش از 800 آتش نشان در استان فعالیت می کنند که بخشی از آنها نیروی متخصص نبوده و نیروی مازاد هستند.
علی اوسط اکبری مقدم در پایان گفت : پارسال بیش از 26 میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه کشور برای تامین 13 ماشین مدرن و 3 نردبان هیدرولیک 55 متری به شهر رشت اختصاص داده شد.
شهر رشت جزو 6 شهر برتر کشور در حوزه آتش نشانی است.