خوزستان؛
نخستین بار کشت کنجد در لالی
نخستین بار در دو هکتار از اراضی شهرستان لالی تابستان امسال کنجد کشت شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، سرپرست جهاد کشاورزی لالی گفت: کشت این محصول به دلیل برداشت سخت و
غیرمکانیزه در چندین سال اخیر بهشدت در استان و کشور کاهشیافته و از آنجا که دانه این گیاه دارای حدود ۲۵ درصد پروتئین و بین ۴۵ تا ۶۰ درصد روغن است صنایع فرآوری را تحت تأثیر قرار داد.
مهرداد هزاریان افزود: گیاه کنجد ازجمله گیاهان بومی ایران است که از قرنها پیش در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشور کشت میشده و دارای نیاز آبی کم، گرمادوست و همچنین مقاومت زیادی به خشکی و گرما دارد.
وی ادامه داد: ازجمله مزایای کنجد میتوان به اهمیت فراوان این محصول در توسعه کشاورزی مناطق خشک و نیمهخشک بهعنوان یک کشت تابستانه، زراعت دوم در تناوب با غلات و نباتات جالیزی و اهمیت بسزایی که در توسعه کشاورزی پایدار دارد اشاره کرد.
هزاریان تصریح کرد: با توجه به فواید بیشمار این محصول از جمله کمک به خودکفایی، نیاز صنایع برای تولید انواع مشتقات این محصول ازجمله حلوا، شیرینی و شکلات و دیگر اقلام مشابه است.
در شهرستان لالی ۲۴ هزار هکتار زمین دیم وجود دارد.
شهرستان لالی در شمال خوزستان واقع است که مرکز آن ۱۶۸ کیلومتر با اهواز فاصله دارد.