• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۰۹۹۳
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۹
سیاسی » دولت
رئیس دفتر رئیس جمهور:

استناد آمریکا به برجام پایه حقوقی ندارد

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: استناد آمریکا به برجام پایه حقوقی ندارد، چون از برجام خارج شده است.

استناد آمریکا به برجام پایه حقوقی نداردبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای محمود واعظی در حاشیه جلسه هیأت دولت درباره استناد آمریکا به برجام، اظهار داشت: از لحاظ سیاسی کسی که یک معاهده‌ای را قبول ندارد، نمی‌تواند به آن استناد کند و لذا این ادعا هیچ مبنای سیاسی و حقوقی ندارد.
آقای واعظی با اشاره به برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، گفت: هر اقدامی در شورای امنیت باید یک مبنای حقوقی داشته باشد و امروز همه کشور‌های دنیا و در خود نیز آمریکا اعلام کردند، چیزی که دولت آمریکا در شورای امنیت به آن استناد می‌کند مبنای حقوقی ندارد، چون این کشور از برجام خارج شده است.
وی تصریح کرد: عملا ۱۳ عضو شورای امنیت مقابل آمریکا ایستادند و در تاریخ آمریکا کمتر می‌بینید که واشنگتن قطعنامه‌ای را در شورا ببرد و کسی از او حمایت نکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین گفت: ۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل به صورت کتبی اعلام کردند آنچه در حال اتفاق است، از نظر ما مبنا نیست، همه اعضای کمیسیون مشترک برجام هم تاکید کردند، آمریکا حقی در برجام ندارد.

اقدامات آمریکا مبنای سیاسی و حقوقی ندارد
ریس دفتر رییس جمهور گفت: به لحاظ سیاسی وقتی دولتی برجام را قبول ندارد و می‌گوید سرش کلاه رفته است نمی‌تواند به آن استناد کند، بنابراین اقدامات آمریکا مبنای سیاسی و حقوقی ندارد.
آقای محمود واعظی در حاشیه جلسه هیأت دولت درباره استناد آمریکا به برجام، افزود: شاهد بودیم که سه هفته قبل هم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به شورای امنیت بردند، اما با برخورد محکم اعضای شورای امنیت مواجه شد.
وی تاکید کرد: در تاریخ آمریکا کمتر می‌بینیم که جامعه جهانی این گونه با آمریکا برخورد کند و در مورد مکانیزم ماشه هم همین گونه است.
واعظی همچنین با اشاره به اینکه اندونزی رئیس قبلی شورای امنیت به صراحت اعلام کرد که اقدامات آمریکا مبنای حقوقی ندارد، بنابراین نمی‌تواند جلسه تشکیل دهد افزود: نیجر رئیس جدید شورای امنیت هم همین موضع را دارد. ۱۳ عضو شورای امنیت هم اعلام کرده‌اند که اقدامات آمریکا مورد قبول آن‌ها نیست. در کمیسیون برجام هم اتفاق نظر وجود دارد و آن‌ها هم اعلام کرده‌اند که اقدام آمریکا قابل قبول نیست. وی ادامه داد: معتقدم تلاش آمریکا یک کار تبلیغاتی است که هدف آن انتخابات این کشور است، زیرا وضعیت ترامپ به دلیل اشتباهات در کرونا و برخورد بد با معترضان خوب نیست و آن‌ها به دنبال فرافکنی هستند تا فضای جامعه خود را تغییر دهند.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: با توافق بسیار خوب ایران با آژانس و استقبال سایر کشور‌ها از همکاری ایران و آژانس هیچ فضایی برای آمریکا وجود ندارد که روی این موضوع مانور دهد. وی یاد آورشد: البته نگاه ترامپ تجاری است و فکر می‌کند در مسائل سیاسی و حقوقی با زور و فشار می‌تواند عمل کند. در حالی که به جایی نمی‌رسد. آمریکا همچنین اعضای شورای امنیت را به تحریم تهدید کرده که این هم بدعت جدید است.
واعظی درباره اعلام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها تا یک ماه آینده خاطر نشان کرد: برای کشور‌های عضو برجام در قعطنامه ۲۲۳۱ پیش بینی شده است که اگر هر کدام از اعضا به اختلاف خوردند باید مراحلی طی شود و سپس نتیجه به شورای امنیت برود و شورای امنیت یک ماه فرصت رسیدگی دارد. ترامپ در واقع به این بند برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ استناد می‌کند.

آمریکا نمی‌تواند از مکانیزم ماشه استفاده کند
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: آمریکا عضو برجام نیست که بخواهد از مکانیزم ماشه استفاده کند.
آقای محمود واعظی در ادامه سخنانش در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آمریکا ۳۰ شهریور را برای اعمال و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران در قالب برجام مشخص کرده است، گفت: در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پیش بینی شده است که هر کدام از اعضای برجام در صورت برخورد به اختلاف برای استفاده از این مکانیزم باید مراحلی را طی کنند تا در شورای امنیت تصمیم گیری شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: آمریکا می‌خواهد از حقی که در برجام برای یک عضو در نظر گرفته شده، استفاده می‌کند، در حالی که این کشور خیلی وقت پیش از برجام خارج شده است.
آقای واعظی تاکید کرد: مسائل مطرح شده از سوی وزیر خارجه آمریکا تصورات ذهنی اوست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)