• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۵۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر محمدرضا شانه ساز

۱۲ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور می‌شود

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: میزان واردات واکسن آنفلوآنزا برای توزیع در داروخانه‌ها بیش از ۵ برابر شده است و امسال حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون دز واکسن آنفلوانزا وارد کشور می‌شود.

۱۲ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور می‌شودبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدرضا شانه ساز در نشست خبری که به مناسبت روز داروساز به صورت برخط در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: درحالی که واردات این واکسن پارسال حدود ۲.۵ میلیون دُز بود، ولی امسال این تعداد دز واکسن که همگی از برند‌های معتبر اروپایی و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هستند وارد کشور و در داروخانه‌ها توزیع می‌شود.
دکتر شانه ساز گفت: هیچ ثبت نامی برای تهیه واکسن آنفلوآنزا لازم نیست و اگر در جایی چنین بحثی مطرح شده بدانید که کلاهبرداری است، در هر صورت با وجود مشکلات ارزی، واردات بیش از این میزان واکسن آنفلوانزا منطقی و به صلاح کشور نیست ضمن اینکه با توجه به رعایت شیوه نامه‌های استفاده از ماسک، شستن دست و فاصله گذاری اجتماعی قطعا میزان شیوع آنفلوانزا امسال نسبت به سال‌های گذشته بسیار کمتر خواهد بود.
وی افزود: مشکلات ارزی شدید است و قابل پنهان کردن نیست. برای تامین این اقلام نباید بیخودی پول بدهیم توصیه می‌کنیم فقط با دستور پزشک واکسن مصرف کنیم امسال مشکل آنفلوانزا کمتر از سال‌های گذشته است، زیرا فاصله اجتماعی رعایت می‌شود؛ اکثر مردم ماسک می‌زنند. دکتر شانه ساز گفت: امیدوار بودیم واکسن آنفلوانزای ایرانی نیز به موقع وارد بازار شود، اما احتمالا این واکسن اواخر پاییز تولید می‌شود که در آن زمان برای تزریق واکسن آنفلوازا مقداری دیر است.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: واکسن آنفلوآنزا هیچ تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد و نباید با اطلاع رسانی نادرست، به مصرف غیر منطقی این واکسن در کشور دامن بزنیم.
وی ادامه داد: امروز زادروز محمد زکریای رازی روز داروسازی نامگداری شده است خدمات داروسازان را هم در بخش خدمت و داروخانه‌ها و هم در صنعت داروسازی شاهد هستیم کسانی که حتی در ایام تعطیل نوروز همکاران داروساز سر کار بودند و خدمات لازم را قطع نکنند و در این ایام با اینکه هنوز داروی قطعی برای درمان کرونا در دنیا معرفی نشده است، اما هر دارویی که برای درمان این بیماری موثر بوده در فاصله کوتاهی در کشور تولید شده است و حتی مواد اولیه آن‌ها نیز در کشور تولید شده است.
شانه ساز گفت: در کشور ما با تلاش‌های انجام شده در سال‌های بعد از انقلاب ۹۷ درصد مورد نیاز کشور در گروه‌های مختلف تولید می‌کنیم بسیاری از اقلام با فناوری بالا را از رادیودارو‌ها گرفته شده است تا نانودارو‌ها و دارو‌های بایوفناوری در کشور تولید شود.
وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان زیادی در کشور در حوزه داروسازی فعالیت می‌کنند و اکنون مدعی هستیم که هر داروی جدیدی که در دنیا معرفی شود داروسازان کشور می‌توانند ظرف دو سال آن را تولید کنند و حتی مواد اولیه آن هم تولید می‌شود.
شانه ساز گفت: اینکه همیشه گفته می‌شود ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز تولید می‌شود و چرا این سه درصد تولید نمی‌شود باید توجه داشته باشیم که سه درصد امروز با سه درصد چند سال پیش فرق می‌کنند و این سه درصد همیشه دارو‌های جدیدی هستند که وارد فهرست دارویی کشور شده اند و برای تولید آن‌ها نیازمند زمان است.
دکتر شانه ساز افزود: متوسط سن جوانانی که در شرکت‌های دانش بنیان دارو‌های پیچیده را تولید می‌کنند زیر ۳۵ سال است و این نوید یک نسل رو به رشد و آینده دار را در تولید دارو داریم و به علت همین توانمندی‌ها ضابطه‌ای را ابلاغ کردیم که دارو‌هایی که نخستین بار در دنیا تولید می‌شوند چگونه در کشور تولید شوند و این ضابطه بیانگر توانمندی کشور در حوزه داروسازی است.
وی اضافه کرد: در سال‌های بعد از انقلاب از پنج دانشکده داروسازی امروز به ۲۵ دانشکده داروسازی رسیده ایم، تعداد مقالات حوزه داروسازی ایران نیز نقش پررنگی در مجلات علمی دنیا دارد.
دکتر شانه ساز گفت: در زمینه تولید مواد اولیه دارویی امروز ۶۵ درصد مواد اولیه دارویی در داخل کشور تولید و هزار قلم داروی گیاهی در کشور تولید می‌شود همه این اتفاقات در ۱۰ سال گذشته رخ داده است و بطور قطع آینده بسیار بهتری برای حوزه داروسازی در زمینه صادرات و فروش دارو مواجه هستیم و اگر این توانمندی نبود در شرایط تحریم دچار مشکل می‌شدیم.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره کمبود داروی بیماران پیوندی افزود: با وجود کمبود داروی مایفورتیک اقلام مشابه ایرانی آن در بازار وجود دارد، البته عده‌ای از پزشکان و بیماران اصرار دارند که نوع برند آن استفاده شود که با توجه به مشکلات نقل و انتقال و تامین ارز متاسفانه مدتی است که تامین این دارو دچار وقفه شده است. میزان موجودی این دارو در کشور صفر نشده، اما بسیار کم شده است، از همکاران پزشک می‌خواهیم در حد امکان دارویی ایرانی تجویز و حداقل در یک بازه زمانی موقت همکاری کنند تا این کمبود بر طرف شود.
وی ادامه داد: مشکل اصلی تامین ارز است که با رفع این مشکل کمبود این دارو نیز بر طرف می‌شود، زیرا ثبت سفارش‌ها انجام شد و به محض تامین ارز واردات این دارو انجام می‌شود.
شانه ساز درباره ورود کورتن به پروتکل درمان کرونا گفت: ایران جزو اولین کشور‌هایی بود که کورتن را در پروتکل درمانی کرونا وارد کرد، برخی کشور‌ها با نگاه سیاسی می‌گفتند، این دارو سیستم ایمنی بدن بیماران را تضعیف می‌کند، اما بعد منابع بین المللی نیز به نتیجه‌ای که ایران گرفته بود، رسیدند، این دارو در انواع مختلف از جمله دگزامتازون به وفور در ایران تولید و مصرف می‌شود و بسیاری از کشور‌های دیگر نیز اکنون این دارو و مشتقات کروتن دار را در پروتکل درمان کرونا وارد کرده اند.
وی همچنین دربار واکسن مننژیت گفت:اولین محموله واکسن مننژیت از اول شهریور وارد کشور شد و تا ۱۵ شهریور کل واکسن مننژیت مورد نیاز کشور وارد و توزیع می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
آقای شانه ساز گفت: در مورد تبلیغات دارویی و اطلاع رسانی دارویی مرجع مطمئن سازمان غذا و دارو و در نهایت ستاد ملی کروناست، خارج از این دو نهاد هر روشی استفاده می‌شود نباید مورد توجه مردم قرار گیرد. بار‌ها گفته شده است و از رسانه‌ها هم انتظار داریم در تنویر افکار عمومی به ما کمک کنند و نیاز کاذب در مورد دارو‌ها از جمله دارو‌های کرونا ایجاد نکنند.
وی افزود: بسیاری از دارو‌هایی که برای کرونا تبلیغ می‌شوند، دارو‌های بیمارستانی هستند و در داروخانه‌ها توزیع نمی‌شوند، اغلب دارو‌هایی مثل رمدسیویر نیز که در بازار‌هایی مثل ناصرخسرو توزیع می‌شوند، تقلبی هستند و در این مورد آنتی بیوتیک به جای رمدسیویر می‌فروشند و البته قیمت‌های چند ده میلیونی هم از مردم می‌گیرند.
دکتر شانه ساز گفت: اگر دارویی در داروخانه‌ای توزیع شود قابل ردیابی و پیگیری است، اما اگر بر اثر مصرف دارو‌های بازار آزاد مشکلی برای کسی ایجاد شود؛ امکان پیگیری وجود ندارد و جنایاتی از همین طریق در بازار ناصر خسرو انجام شده است.
وی افزود: داروی رمدسیویر خارجی وارداتی به قیمت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در بیمارستان‌ها توزیع شده است، داروی ایرانی نیز به قیمت ۶۰۰ هزار تومان تولید شده است و در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود، دارو‌هایی مثل اکتمرا و فاویپیراویر یا دارو‌های مشابه دیگر هم هنوز در مورد اثربخشی آن‌ها برای کرونا هیچ سند و تاییدیه‌ای نیست و بیشتر بر اساس شنیده‌ها و با نظر و اصرار برخی پزشکان این دارو‌ها برای کرونا تجویز می‌شود.
دکتر شانه ساز گفت: بسیاری از این دارو‌ها که تبلیغ می‌شود عموما بیمارستانی است و نباید خارج از بیمارستان تهیه شود؛ خارج از بیمارستان هم اگر در داروخانه باشد برای وزارت بهداشت قابل رصد است، اما اگر از بازار آزاد و ناصرخسرو توزیع شود، قابل ردیابی پیگیری نیست به خصوص اینکه اکثر این دارو‌ها رمدسیویر نیست و آنتی بیوتیک است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و ضبط گوشت شکار غیرمجاز در گرمه
راه اندازی اردوگاه نگهداری و ترک اعتیاد بانوان
صعود تیم «الف» والیبال ساحلی ایران به جمع ۸ تیم برتر
اختتامیه دو جشنواره استانی در سیرجان
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
تقویت عملیات هوایی اطفای حریق در مازندران با اضافه شدن هواپیمای ایلوشن
بسیج؛ تجلی گفتمان انقلاب و نماد پیوند مردم با نظام اسلامی
۱۰ درصد از ناوگان حمل و نقل بار کشور متعلق به اصفهان
ادامه پایداری جوی و افزایش آلاینده‌ها در هفته اول آذر
پارا وزنه برداران اصفهانی نایب قهرمان کشور
تصفیه خانه تکمیلی فاضلاب بجنورد با ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست
طلای محیطی زاده در هفتگانه
عوامل بروز خروپف چیست؟
استقبال گرم برخی شهرهای استان از پیکرهای اهالی بهشت
عیادت معاون وزیر ورزش و رئیس فدراسیون اسکیت از ورزشکار آسیب‌دیده
حذف فرزاد چراغی از مرحله حذفی تنیس روی میز المپیک ناشنوایان
امروز؛ آخرین مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا
۱۰۳ هزار مسکن در اصفهان درمرحله تحویل وتامین زمین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
انجام ۶۰ سورتی پرواز برای اطفای حریق در الیت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)