همه گیری کرونا و کاهش ۱۰ درصدی مصرف مواد غذایی در ایتالیا
سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا با اشاره به همه گیری ویروس کرونا از کاهش ۱۰ درصدی مصرف مواد غذایی در سال جاری خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان اسپوتنیک؛ سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا با اشاره به همه گیری ویروس کرونا و تعطیلی رستورانها در این کشور، از کاهش ۱۰ درصدی مصرف مواد غذایی در سال میلادی جاری در این کشور خبر داد.
مطالعات به عمل آمده سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا، حاکی از کاهش ۱۰ درصدی مصرف مواد غذایی در این کشور، به علت همه گیری بیماری کووید-۱۹ و تعطیلی رستورانها و کافهها است. این موضوع، موجب کاهش ۲۴ میلیارد یورویی هزینه مصرف مواد غذایی ایتالیاییها شده است. مصرف مواد غذایی شهروندان، به میزان ۱۰ سال پیش، یعنی به شاخصهای سال ۲۰۱۰ میلادی بازگشته است.
این سازمان در گزارش خود نوشته است بسته بودن رستورانها در زمان اعمال تعطیلیهای گسترده، دورکاری، بی اعتمادی مصرف کنندگان، مشکلات گردشگری، به ویژه گردشگری خارجی که یکی از عوامل مهم درآمدزایی است، موجب بدتر شدن شرایط و کاهش مصرف مواد غذایی در ایتالیا شده است.
این سازمان در ادامه افزود از زمانیکه همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا شروع شد، ۵۷ درصد از ۷۳۰ هزار شرکت و کارگاه فعال در زمینه کشاورزی، شاهد کاهش فعالیتهای خود بوده اند. اما به صدا درآمدن زنگ هشدار جهانی کرونا، آگاهی بخشی زیادی را درباره راهبردی بودن زنجیره تامین مواد غذایی و ضرورت مداخلات حمایتی در دفاع از به اصطلاح حاکمیت مواد غذایی در داخل کشور و وابسته نبودن به خارج، در زمان تنشهای بین المللی درباره مبادلات تجاری، داده است.
این پایگاه اینترنتی نوشت این سازمان در گزارش قبلی خود درباره مسئله هزینههای مواد غذایی در سال ۲۰۲۰ میلادی، هشدار داده بود. در مجموع، امسال هزینههای مواد غذایی شهروندان ایتالیایی در زمان همه گیری ویروس و در مقایسه با پارسال، ۱۲ میلیارد یورو کاهش یافته است. این موضوع، موجب به وجود آمدن خطراتی در بخش عرضه و تقاضا شده است. تغییر عادات مصرف مردم نیز در شرایط بحران بهداشتی، بر آن تاثیرگذار بوده است.