پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور بافق:طرحهای آکواپونیک (پرورش توام ماهی با گیاه)، سیستم بیوفلاک (تصفیه آب از طریق ضایعات دفعی) و مولد سازی نژادهای اصلاح شده وارداتی از دستاوردهای اخیر این مرکز است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما یزد، مرتضی علیزاده در خصوص طرحهای آکواپونیک (پرورش توام ماهی با گیاه) افزود:در این سیستم پساب خارج شده از ماهی به گیاه میریزد.
رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور بافق افزود:افزایش تولید و بهره وری، صرفه جویی در مصرف آب، عرضه محصولات تازه و سالم خارج فصل و افزایش سرانه مصرف ماهی از مزیتهای این سیستم محسوب میشود.
علیزاده با اشاره به اصلاح و مولد سازی پنج نژاد وارداتی در این مرکز، گفت:امروز یکهزار ماهی تحویل بخش خصوصی شد که این میزان سبب تکثیر سه میلیون بچه ماهی میشود.
وی افزود:این مرکز قابلیت دارد تا ۶ هزار مولد اصلاح شده را به بخش خصوصی تحویل دهد تا تامین کننده نیاز مزارع پرورش دهنده تیلاپیا در سراسر کشور باشد.
رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور بافق همچنین به بهره برداری سیستم بیوفلاک در این مرکز اشاره کرد و تصریح کرد:دراین طرح ۶ حوضچه بتنی بر پایه تولید بیوفلاک با تراکم ۵۰ قطعه در مترمکعب ذخیره سازی شده و ماهیان در یک دوره ۶ ماهه پرورش داده میشوند.
علیزاده ادامه داد:تکنولوژی بیوفلاک روشی جدید برای تصفیه آب از طریق کاهش ضایعات دفعی سیستم پرورشی ماهی است که این فرایند سبب استفاده مجدد غذاهای خورده نشده و مواد دفعی میشود و تعویض آب را کاهش میدهد.
۱۲ هزارمیلیارد تومان تسهیلات برای بسته جهش تولید برتر
رئیس سازمان شیلات کشور در بافق گفت:۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پرورش آبزیان کشور در قالب بسته جهش تولید برتر در نظر گرفته شده که موجب اشتغالزایی ۲۴ هزار نفر میشود.
نبی الله خون میرزایی افزود:باتوجه به ظرفیت و پتانسیل استان یزد در حوزه پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا، صنعت تولید تیلاپیای کشور حول محور این شهرستان میچرخد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته برنامه تولید شیلات کشور یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن بوده است، افزود:در سال جاری علیرغم مشکلاتی مانند تحریم ها، سیل، محدودیتهای حمل و نقل با توجه به مسایل امنیتی و بیماری کرونا، این میزان تولید به یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن رسید.
رئیس سازمان شیلات کشور با اشاره به روند مثبت تراز تجاری این گونه ماهی در کشور، ادامه داد:در سال گذشته تراز تجاری کشور ۴۴۰ میلیون دلار بود.
خون میرزایی تصریح کرد:مصرف سرانه در سال گذشته ۱۳ کیلوگرم بوده که این میزان در سال جاری ۳۰۰ گرم افزایش داشته است.
وی به تسهیلات اختصاص یافته در حوزه آبزیان کشور اشاره کرد و گفت:حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات با ۲۴ هزار شغل برای یک بسته جهش تولید برتر در نظر گرفته شده که افزون بر تولیدات سال ۹۸، بیش از ۲۹۰ هزار تن تیلاپیا تولید میشود.
تولید محصولات جنبی تیلاپیا دستاوردی مهم در حوزه آبزیان
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: 40درصد ماهی تیلاپیا فیله است، واز حدود 60درصد ضایعات آن نیز محصولاتی نظیر چرم، ژلاتین و پودر های حاوی پروتئین استحصال می شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور یکی دیگر از برنامه های این سازمان را تنوع بخشی تولید آبزیان بر اساس شرایط اقلیمی کشور بیان کرد و گفت:در این راستا مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور بافق توانسته بیوتکنیک مولد سازی و تکثیر تیلاپیا را به سرانجام برساند.