با حضور بیش از ۲۰۰ کارشناس در فضای مجازی
برگزاری سمینار بین المللی فائو به ابتکار ایران
به ابتکار ایران سمینار بین المللی مجازی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد درباره چالشها و گسترش فرصتهای کشاورزی خاکهای شور برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از رم ، به ابتکار جمهوری اسلامی ایران سمینار بین المللی مجازی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درباره چالشها و گسترش فرصتهای کشاورزی خاکهای شور برگزار شد.
در این سمینار مجازی که بیش از دویست کارشناس و نماینده کشورهای مختلف جهان در فائو شرکت داشتند، محمد حسین عمادی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در این سازمان نخستین سخنران بود.
نماینده ایران در فائو گفت: برای مقابله با شوری در فرایند کشاورزی باید ضمن استفاده از اخرین فناوریهای علمی و پیشرفته از دانش سنتی و مهارتهای بومی کشاورزان نیز استفاده شود که ایران با داشتن بیش از ۴ هزار سال تاریخ کشاورزی یکی از کشورهایی است که میتواند مهارتها و تجارب بومی خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد.
وی افزود: این تجارب شامل روشهای آبیاری، شیوههای خاک ورزی و انتخاب گونههای مقاوم به شوری است.
در این سمینار همچنین اعلام شد گسترش کشاورزی در زمینهای شور ضمن کاستن فشار بر منابع آب و خاک با کیفیت و استفاده از پسابها و منابع آبی بی کیفیت، منابع جدید غذایی، سوختهای زیستی را فراهم میآورد. ایجاد اشتغال به ویژه در بین قشرجوان و زنان، کاهش تغییرات آب و هوا و ترمیم زمین تخریب شده و همچنین سازگاری با تغییرات آب و هوایی و بهبود تاب آوری از دیگر دست آوردهای گسترش کشاورزی در خاکهای شور است
با پیشنهاد سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد و ابتکار عمل ایران و مرکز بین المللی ICBA از سال ۲۰۱۸ میلادی یک گروه کاری بین المللی ایجاد شده است که جهت انتقال تجارب و بیان اخرین دستاوردهای بین المللی با هم همکاری میکنند.