از نتایج ناکارآمدی رژیم آمریکا در مواجهه به کرونا
بیش از ۴۰ میلیون آمریکایی پرونده بیکاری پر کرده اند
دو میلیون و صد هزار نفر دیگر از شهروندان آمریکا در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور پرونده بیکاری را در روزهای اخیر پرکرده اند.
به گزارش سرویس
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه سی ان ان، در طول دوره شیوع کرونا در آمریکا بیش از ۴۰ میلیون نفر از شهروندان این کشور بیکار شده اند. دو میلیون و صد هزار نفر دیگر از شهروندان آمریکا پرونده بیکاری را در روزهای اخیر پرکرده اند و به این ترتیب تعداد شهروندان آمریکایی که در ماههای اخیر در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور به شکل همیشگی یا موقت بیکار شده اند به ۴۰ میلیون نفر رسیده است.
"کریستین رومانز" خبرنگار بخش اقتصادی شبکه سی ان ان هم در این خصوص گفت: در طول ده هفته اخیر حدود ۴۰ میلیون شهروند آمریکایی یا به شکل موقت یا دائمی کارشان را از دست داده اند. اگر به آمارهای بازار کار آمریکا توجه کنیم متوجه میشویم که یک چهارم از کسانی که ماه مارس کار میکردند اکنون دیگر کار نمیکنند. هر چند گفته میشود که تعداد کسانی که در روزها اخیر مدعی شده اند کارشان را از دست داده اند کمتر شده است، اما ما هرگز این میزان بیکارشدن شهروندان آمریکا مواجه نبوده ایم. حتی در روزهای بعد از جنگ جهانی دوم یعنی زمانی که ژاپن تسلیم شد و بطور ناگهانی همه بخشهای بزرگ صنعتی آمریکا فعالیت خود را متوقف کردند باز هم ما این میزان بیکار شدن شهروندان آمریکا را نداشته ایم. به همین علت با توجه به آمار بالای کسانی که در هفتههای اخیر در آمریکا کارشان را از دست داده اند پیش بینی وضع آینده به شدت دشوار است.
خبرنگار شبکه سی ان ان در ادامه گفت: سران بنگاههای مالی و تجاری و بازارهای بورس امیدوار هستند که اقتصاد آمریکا تا اواخر سالجاری و اوائل سال ۲۰۲۱ از این وضع خلاص بشود. اما زمانی که با مسئولان بانک مرکزی در این خصوص گفتگو میکنیم آنها میگویند سران بنگاههای مالی و بازارهای بورس ماهیت ویروس کرونا را درک نمیکنند. ما در دوره مدرن هرگز با چنین پدیدهای مواجه نشده ایم. هنوز هم ریسکهای بسیار زیادی وجود دارند.
خبرنگار سی ان ان افزود امیدواریم شهروندان بتوانند بار دیگر به سر کارشان برگردند، اما در حال حاضر همچنان با موج گستردهای از بیکارشدن شهروندان مواجه هستیم و هرگز قبل از این چنین پدیدهای مواجه نبوده ایم.
مجری شبکه سی ان ان فزود نتایج یک نظرسنجی در آمریکا نشان میدهد که حدود ۴۷ درصد از شهروندان آمریکایی خواهان بازگشایی فعالیتهای اقتصادی هستند. ۳۸ درصد هم معتقدند فعالیتهای مختلف اقتصادی برای تامین سلامت عمومی باید همچنان تعطیل باشند. نتایج این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که ۶۸ درصد از شهروندان آمریکایی معتقدند بازگشت به شرایط عادی به شش ماه زمان نیاز دارد.
"گئوف فری مان" رئیس انجمن مصرف کنندگان آمریکا در ادامه در مصاحبه با سی ان ان گفت: معتقدم که اختلالاتی که در بخشهای مختلف به علت شیوع کرونا ایجاد شده اند تا سال ۲۰۲۲ ادامه خواهند داشت. انتظار میرود که بخشهای مختلف صنعتی به سرعت فعالیت شان را از سربگیرند، زیرا اکنون مردم و مصرف کنندگان به شدت به محصولات آنها نیازمند هستند. شاید بعد از حملات یازده سپتامبر هیچ کس تصور نمیکرد که صنعت گردشگری بار دیگر رونق بگیرد، اما مدتی بعد از آن حادثه این صنعت به سرعت رونق گرفت و رشد کرد. اکنون هم بخشهای مختلف میتوانند در فضای ایجاد شده به علت شیوع کرونا فرصت جدیدی کاری ایجاد کنند تا به این طریق به رونق و توسعه اقتصادی کمک کنند و از تعداد بیکاران بکاهند.