به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت : برداشت ریواس بارور از ۴۰۰ هکتار سطح زیر
کشت در این شهرستان با ۸۰ تن افزایش در مقایسه با پارسال به هزار و ۸۰ تن رسید.
محمدعلی فرهمندراد افزود : این میزان برداشت به همت ۵۰۰ بهرهبردار صورت گرفته که حدود ۱۵۰ میلیارد ریال سود ناخالص عاید دست اندرکاران کشت و پرورش ریواس در نیشابور میشود.
وی گفت : پارسال سود ناخالص بهره برداران ریواس ۲۲۰ میلیارد ریال بود که علت آن شیوع کرونا و کاهش قیمت محصولات کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: هر سال حدود ۲۰۰ تن ریواس در کارگاههای نیشابور آبگیری و به شربت ریواس تبدیل میشود و این محصول، سوغات معروف نیشابور است.
فرهمند راد با اشاره به این که زمان پرورش ریواس حدود ۱۰ روز پیش از عید نوروز تا اواخر خرداد است افزود : دامنه رشته کوههای بینالود نیشابور دارای بهترین و مناسبترین شرایط اقلیمی برای پرورش گیاه ریواس است و عمده محصول ریواس نیشابور در دامنه کوههای گرینه، خرو، درود و میرآباد تولید میشود.
وی گفت : بهره برداران ریواس که بیشتر افراد بومی و محلی هستند با شناسایی نقاط مستعد برای تولید ریواس و ایجاد سامانههای مخصوص برای پرورش محصول از برداشت غیر اصولی و بی رویه خودداری میکنند تا این میراث به جا مانده در طبیعت حفظ شود.
شهرستان نیشابور با ۴۵۰ هزار نفر جمعیت در غرب مشهد قرار دارد.
دامنههای کوه ریوند (بینالود) در نیشابور از معروفترین مناطق پراکنش و پرورش ریواس در ایران است. ریواس و ریواسکاری نیشابور، افزون بر کیفیت و آوازهای که به عنوان "مرغوبترین ریواس ایران" دارد؛ دارای پیشینه و پشتوانه تاریخی مستند و کهن است. "دانش پرورش و فرآوری بومی ریواس نیشابور" در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است.