آخرین اخبار کرونا در جهان
مشکل پرداخت اجاره برای نیمی از مستاجران در ایتالیا
۵۰ درصد از مستاجران در ایتالیا به علت بحران اقتصادی متاثر از همه گیری ویروس کرونا با مشکل پرداخت اجاره بهای منزل مسکونی خود مواجهند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در سایر کشورهای جهان به شرح زیر است:
آخرین آمار مبتلایان و تلفات و بهبود یافتگان کرونا در جهان تا ساعت ۶:۳۸ پنج شنبه
هشدار کارشناسان در انگلیس درباره افزایش تلفات در صورت تعدیل محدودیتها
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی نوشت کارشناسان در انگلیس هشدار دادند کاهش محدودیتهای اعمال شده در این کشور سبب خواهد شد در صورت عدم محافظت از افراد آسیب پذیر، تلفات دهها برابر افزایش پیدا کند.
در این گزارش به قلم وینسنت وود آمده است: بررسیهای انجام شده نشان میدهد تلاش برای کاهش سطح قرنطینه در انگلیس میتواند به جان باختن دهها هزار تن دیگر از شهروندان انگلیسی منجر شود اگر که افراد آسیب پذیر به صورتی کافی تحت حفاظت قرار نگیرند و نظام بهداشت و درمان هم تحت فشار قرار گیرد.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از گام نخست در راستای عادی سازی –اجازه دادن برای فعالیتهای نامحدود، برگزاری نشستهای اجتماعی رو در رو و بازگشت بر سر کار برای آنهایی که نمیتوانند در خانه کار کنند- خبر داد با آن که انگلیس همچنان با افزایش تعداد مبتلایان و تلفات ناشی از ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند.
با این حال نتایج بررسیهای انجام شده توسط کالج لندن (یو سی ال) که در مجله پزشکی لنست منتشر شد، هشدار داده است به سبب تأثیرات مستقیم و غیر مستقیم ناشی از ویروس کرونا، ظرف یک سال بین ۳۷ تا ۷۳۰ هزار شهروند دیگر انگلیسی ممکن است جان خود را از دست بدهند.
در این بررسی بر اساس تحلیل پیشینه سلامتی سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر آمده است خطر مرگ و میر در میان افرادی که بیماریهای پیش زمینهای همانند بیماریهای قلبی یا دیابت دارند، پنج برابر بیشتر از افرادی است که بیماریهای پیش زمینهای ندارند و در تعدیل محدودیتها باید این آسیب پذیری بالینی را هم مد نظر قرار داد.
این تخمین –که بر اساس آن شمار تلفات مرتبط با این ویروس ممکن است دو برابر شود- بر اساس نرخ ابتلای ۱۰ درصد از جمعیت انگلیس انجام شد که ۲۰ درصد از این رقم دست کم یک بیماری پیش زمینهای را داشته اند که توسط موسسه بهداشت عمومی انگلیس ثبت شده است.
دکتر آمیتا بنارجی نویسنده اصلی این مقاله در سخنانی گفت: " افراد سالخوردهتر و آنهایی که یک یا چند بیماری پیش زمینهای دارند و همچنین پرستاران آنها خواستار اطلاع از تأثیر کاهش محدودیتها بر وضعیت سلامتی شان هستند. "
او همچنین گفت: "استفاده از الگوی دادهها بر اساس سناریوهای مختلف نشان میدهد نرخ مرگ و میر برای این گروههای آسیب پذیر به صورت قابل توجهی افزایش مییابد و این موضوع میتواند سبب ایجاد هزاران مرگ و میر قابل پیش گیری شود. "
محققان به عنوان بخشی از این تحقیق "محاسبه گر خطر" کووید ۱۹ را تدوین کردند که برای عموم قابل دسترسی است و در آن هم تأثیر سن، جنسیت و شرایط پیش زمینهای بر افراد و همچنین تأثیر این موضوع بر سیستم بهداشتی الگوسازی شده است. محققان میگویند حفاظت از سیستم سلامت عمومی (ان اچ اس) و همچنین کنترل این ویروس برای افراد دارای بیماریهای پیش زمینهای همچنان یک اولویت مهم محسوب میشود.
پروفسور هری همینگوی نویسنده ارشد این مقاله در سخنانی گفت: "تولید و ارزیابی واکسنها و همچنین داروها امری زمان بر است. "
انگلیس/ مردم لندن فاصله اجتماعی در اتوبوسهای شهری را مراعات نمیکنند
با شروع برخی از فعالیتهای کسب و کار در لندن پایتخت انگلیس پس از تعدیل قرنطینه اجباری، مردم میگویند فاصله گذاری اجتماعی در شبکه حمل و نقل عمومی این شهر تقریبا غیرممکن است.
تصاویر و گزارشهای خبری از سطح شهر لندن نشان میدهد که بیشتر مردم به توصیههای بهداشتی در دوران تعدیل قرنطینه اجباری کم توجهی میکنند.
با وجودی که به مردم توصیه شده است در اماکن عمومی، ادارات و شبکه حمل و نقل شهری حداقل از همدیگر دو متر فاصله بگیرند، در تصاویر منتشر شده دیده میشود که اتوبوس دو طبقه شهری با ظرفیت ۴۰ صندلی، بیش از ۷۰ مسافر دارد که بیشتر آنها ماسک بهداشتی ندارند.
به گفته برخی از شهروندان لندن، فقط حدود ۱۰ درصد از مردم در سطح شهر مقررات و توصیههای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را مراعات میکنند.
انگلیس/ افزایش تعداد مسافران در مترو لندن
کاهش محدودیتهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا موجب افزایش تعداد مسافران در مترو لندن شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، مترو لندن روز چهارشنبه با افزایش قابل توجه تعداد مسافران روبرو شد. دلیل آن، کاهش محدودیتهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا اعلام شده است. آن دسته از افرادی که امکان دورکاری ندارند، مجبور شدند طبق برنامهای که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد به محل کار خود بروند، اما از آنها خواسته شده است تا آنجایی که میتوانند از حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.
سازمان حمل و نقل لندن اعلام کرده است با توجه به اینکه طبق پروتکلهای بهداشتی باید افراد دو متر از همدیگر فاصله داشته باشند، ناوگان حمل و نقل لندن که شامل اتوبوسها و قطارهای مترو میشود فقط قادر است به ۱۳ تا ۲۵ درصد از مسافران سرویس دهی کند.
دادههایی که روز چهارشنبه انتشار یافت نشان میدهد اقتصاد انگلیس ماه مارس نسبت به ماههای فوریه و آوریل ۵.۸ درصد کوچکتر شده است.
سازمان جهانی بهداشت: ممکن است ویروس کرونا هرگز از بین نرود
سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه اعلام کرد ویروس کرونا که عامل بیماری کووید-۱۹ است، ممکن است به ویروسی همچون اچ آی وی (عامل بیماری ایدز) تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، سازمان جهانی بهداشت درباره هرگونه تلاش برای پیش بینی مدت زمان شیوع کووید-۱۹ هشدار داد و خواستار یک "تلاش گسترده" برای مقابله با این بیماری شد.
مایک رایان، کارشناس امور غیرمترقبه سازمان جهانی بهداشت، در یک کنفرانس خبری آنلاین اعلام کرد: "مهم است که این مسئله را مطرح کنیم: ممکن است این ویروس به ویروس رایج دیگری در جوامع ما تبدیل شود و ممکن است این ویروس هرگز از بین نرود".
وی گفت: "من فکر میکنم مهم است که ما واقع بین باشیم و من فکر نمیکنم هیچکس بتواند پیش بینی کند این بیماری چه زمانی از بین خواهد رفت".
وی افزود: "من فکر میکنم هیچ انتظاری از آن (کووید-۱۹) وجود ندارد و هیچ تاریخی وجود ندارد. ممکن است این بیماری به یک مشکل طولانی مدت تبدیل شود یا ممکن است این گونه نشود".
وی در عین حال اعلام کرد کشورهای جهان مقداری کنترل روی چگونگی مقابله به این بیماری دارند هر چند که حتی اگر واکسن آن پیدا شود، به یک "تلاش گسترده" نیاز است.
بیش از ۱۰۰ واکسن در دست ساخت است از جمله چندین واکسن که آزمایشهای بالینی را طی میکند، ولی کارشناسان بر مشکلات پیدا کردن واکسنی که برای مقابله با ویروس کرونا موثر باشد، تاکید کرده اند.
رایان خاطر نشان کرد واکسن برای بیماریهای دیگر وجود دارد همچون سرخک که ریشه کن نشده است.
این سخنان در شرایطی بیان میشود که براساس آمار رویترز، این ویروس حدود ۴.۳ میلیون نفر را مبتلا کرده و جان بیش از ۲۹۱ هزار تن را گرفته است.
سازمان ملل کاهش ۳.۲ درصدی رشد اقتصادی جهان را پیش بینی کرد
سازمان ملل پیش بینی میکند شیوع ویروس کرونا، رشد اقتصادی جهان را امسال به میزان ۳.۲ درصد کاهش خواهد داد.
به گزارش آسوشیتدپرس از سازمان ملل، این شدیدترین کاهش از زمان بحران اقتصادی بزرگ در دهه ۳۰ میلادی تاکنون خواهد بود.
در گزارش نیم سالانه سازمان ملل که روز چهارشنبه منتشر شد، پیش بینی شده است همه گیری کووید-۱۹ (بیماری ناشی از ویروس کرونا), تولید اقتصادی جهان را ظرف دو سال آینده به میزان حدود ۸.۵ تریلیون دلار کاهش دهد.
این مسئله باعث میشود تقریبا همه دستاوردهای چهار سال گذشته از بین برود.
ماه ژانویه، سازمان ملل رشد ۲.۵ درصدی را برای سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرد.
در گزارش تازه سازمان ملل اعلام شده است این همه گیری همچنین "فقر و نابرابری را وخیم تر" میکند به طوری که تخمین زده میشود حدود ۳۴.۳ میلیون نفر احتمالا سال ۲۰۲۰ به زیر خط فقر مطلق بروند و ۵۶ درصد آنها در آفریقا باشند.
در ادامه این گزارش آمده است که ۱۳۰ میلیون نفر دیگر احتمالا تا سال ۲۰۳۰ به افرادی خواهند پیوست که در فقر مطلق زندگی میکنند.
سازمان ملل اعلام کرد این مسئله, "ضربه سنگینی" به تلاشهای جهانی برای ریشه کنی فقر مطلق و گرسنگی تا پایان این دهه وارد خواهد کرد.
ابراز ناتوانی پلیس انگلیس برای مقابله با ناقضان ضوابط کرونایی
دولت انگلیس در حالی ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی و حفظ حریم دو متری مردم از یکدیگر را در بیرون از خانهها توصیه میکند که پلیس انگلیس اعلام کرد نیرو و امکانات کافی برای اجرای این خواسته دولت را ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه ایوینینگ استاندارد نوشت: کالج پلیس و شورای ملی فرماندهان پلیس در انگلیس اعلام کردند توان لازم را برای اعمال قانون فاصله دو متری ندارند. دولت انگلیس از امروز اجازه داد شرکتهای ساختمانی، کارخانهها و کارگاههای تولید مواد غذایی باز و افرادی که نمیتوانند از منزل کار کنند، بر سر شغل خود حاضر شوند.
امروز همچنین شماری از فروشگاه ها، غذاخوریهای به منظور بردن غذا به بیرون از فروشگاه، بنگاههای مسکن و فروشگاههای فروش مواد ساختمانی، باز شدند و میلیونها نفر پس از دوران محدودیت، به منظور مهار همه گیری کووید ۱۹، بر سر کارشان حضور یافتند.
از امروز همچنین مردم انگلیس برای بیرون رفتن از منزل، محدودیت ندارند و میتوانند بارها به منظور ورزش به بیرون از خانه بروند. به مردم در انگلیس توصیه شده است در وسایل نقلیه همگانی و مراکز تجمع سر پوشیده، از ماسک استفاده کنند.
به نوشته روزنامه ایوینینگ استاندارد، کالج پلیس و شورای ملی فرماندهان پلیس انگلیس اعلام کرده اند پلیس فقط موظف است قوانینی را که مدون ابلاغ میشوند، اجرا کند. به نظر این دو نهاد پلیسی در انگلیس، توصیههای دولت، همچون استفاده از ماسک در محلهای سربسته و رعایت فاصله دو متری، قابل اجرا نیستند.
مارتین هیوت (Martin Hewitt)، رئیس شورای ملی فرماندهان پلیس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گفت: این توصیه ها، مسوولیتهای فردی افرادند و قانون محسوب نمیشوند. وی افزود پلیس در موقعیتی نیست که بتواند رعایت فاصله اجتماعی را اعمال کند.
قرنطینه کامل اجباری برای پایتخت شیلیدر پی افزایش ۶۰ درصدی موارد آلودگی به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، دولت شیلی روز چهارشنبه قرنطینه کامل اجباری برای پایتخت این کشور مقرر کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سانتیاگو، وزیر بهداشت شیلی اجرای قرنطینه کامل در منطقه "سانتیاگوی بزرگتر" را شدیدترین اقدام خواند.
وی اجرای محدودیتهای اجتماعی در مناطقی که پیشتر مقررات مربوط به ماندن در خانه در آنها کاهش یافته بود را ضروری خواند.
در ۲۴ ساعت گذشته, ۲۲۶۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و ۱۲ مورد مرگ در شیلی گزارش شد.
دولت انگلیس در صدد بازگشایی کلیساها
رابرت جنریک، وزیر مسکن انگلیس به همراه دکتر جنی هریس، معاون امور پزشکی این کشور، جدیدترین اطلاعات را درباره همه گیری ویروس کرونا، به آگاهی مردم رساند و به پرسشهای خبرنگاران در فضای مجازی، پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در نشست امروز دولت انگلیس که در دفتر نخست وزیری برگزار شد، وزیر مسکن گفت دولت در صدد است طرحی برای بازگشایی کلیساها آماده سازد. وی تاکید کرد رعایت فاصله اجتماعی در مهار این همه گیری ضروری است. به گفته وزیر مسکن انگلیس، دیروز سه هزار و ۲۴۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شد و با جان باختن ۴۹۴ نفر دیگر، تاکنون ۳۳ هزار و ۱۸۶ نفر در این کشور، از کووید ۱۹ جان باخته اند.
درباره شمار واقعی مبتلایان و جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس، اختلاف آمار وجود دارد. روزنامه تایمز نوشت شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس بیشتر از آمار دولت این کشور است و تاکنون از ۶۱ هزار نفر بیشتر شده است. روزنامه تایمز با مقایسه شمار مرگ افراد در انگلیس از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، با متوسط میزان مرگ در ۵ سال اخیر، به این نتیجه رسیده است که شمار واقعی مرگ ناشی از کووید ۱۹، دو برابر آمار رسمی دولت انگلیس است.
ایتالیا/ مراجعات پزشکی بیماران غیرکرونایی به مراکز درمانی در ایتالیا آغاز شد
پس از یک دوره طولانی فعالیت بیمارستانها و مراکز درمانی ایتالیا در درمان بیماران کرونایی، اکنون معاینات تخصصی و غربالگری بیماری غیرکرونایی نیز در این کشور از سرگرفته شد.
به گزارش بخش تصویری روزنامه ایتالیایی زبان "ایل سوله ونتی کوآترو اوره"، با گذشت یک دوره طولانی مدت تعطیلیها در ایتالیا به علت همه گیری ویروس کرونا که موجب تعلیق فعالیتها و بستریهای غیرضرور بیمارستانهای این کشور شده بود، حالا معاینات تخصصی و غربالگریها به تدریج از سر گرفته میشود. این در حالی است که خطر طولانی شدن فهرستهای انتظار (برای معاینه پزشکان) نیز مشهود است. در این میان بیمارانی که بیش از همه، نیاز به از سرگیری مسیر معمول پیگیری و کنترل سلامتی خود دارند، بیماران سرطانی هستند. طی این ۲ ماه شرایط اضطراری، شیمی درمانی و ویزیتهای مستقیم، اغلب قطع شده است. اما یک مشکل بزرگ نیز در مورد غربالگریهای پیشگیرانه وجود دارد. بر اساس محاسبات به عمل آمده مراکز مطالعات پزشکی به علت تعطیلیها و تاخیر در انجام برخی فعالیتهای پزشکی تا ماه دسامبر امسال (آذر ۹۹) به طور تقریبی باید ۴ میلیون غربالگری سرطان انجام شود تا بتوان از نظر غربالگری ها، به سطوح سالهای پیش بازگشت. گرچه برنامه ریزیها برای بازگشایی تدریجی مراکز مراقبتهای بهداشتی و درمان بیماران سرپایی غیرضرور بیمارستانها شروع شده است، اما شروع واقعی فعالیتهای مزبور از سپتامبر امسال (شهریور ۹۹) خواهد بود.
ایتالیا/ نیمی از مستاجران ایتالیایی با مشکل پرداخت کرایه خانه مواجهند
در حالی ۵۰ درصد از مستاجران در ایتالیا به علت بحران اقتصادی متاثر از همه گیری ویروس کرونا با مشکل پرداخت اجاره بهای منزل مسکونی خود مواجهند که میزان قابل توجهی از شهروندان در پرداخت اقساط بانکی خود نیز به مشکل دچار شده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان "آنسا"، براساس تازهترین مطالعات به عمل آمده "موسسه پایش ویروس کرونا" در ایتالیا نیمی از مستاجران و افرادی که از بانکهای این کشور، وام دریافت کرده اند، نگران هستند، نتوانند کرایه خانه یا اقساط خود را بپردازند. ۵۰ درصد از شهروندان مصاحبه شوندهای که مستاجرند، اعلام کرده اند طی ماههای آتی در پرداخت کرایه خانه خود با مشکل مواجه خواهند شد. از این میزان، ۱۶ درصد گفته اند به این موضوع، اطمینان ۱۰۰ درصد دارند و ۳۴ درصد نیز گفته اند شاید نتوانند از عهده اش برآیند. ۴۶ درصد از شهروندانی هم که برای خرید خانه از بانکها وام دریافت کرده اند، گفته اند در پرداخت اقساط خود با مشکل مواجه میشوند. ۱۴ درصد به این موضوع اطمینان کافی دارند و ۳۲ درصد گفته اند شاید نتوانند اقساط خود را پرداخت کنند. پرسش شوندگان در مورد مشکلات اقتصادی نیز اظهارنظر کردند؛ به گونهای که ۵۴ درصد، از مشکلات اقتصادی خود در پرداخت کرایه خانه، گلهمند هستند. از این میزان، ۳۳ درصد، از سایر هزینههای زندگی خود کاسته اند تا بتوانند کرایه خانه خود را پرداخت کنند. "مائورو لوزتی"، رئیس "شبکه ملی کارگزاران و توسعه کشور" گفت: در شرایط سختی مانند شرایط کنونی، "بسیاری از شهروندان، نگرانی دیگری دارند و آن، از دست دادن خانههای شخصی است".
شمار مبتلایان کرونایی در سوریه به ۴۸ نفر رسید
پس از گذشت شش روز از شناسایی آخرین مورد مبتلا به ویروس کرونا، وزارت بهداشت سوریه روز چهارشنبه، شناسایی یک مورد دیگر را اعلام کرد. بدین ترتیب آمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه که تا به امروز شناسایی شدند، ۴۸ نفر گزارش شد.
از مجموع این بیماران ۲۹ نفر بهبود یافتند و ۳ نفر هم فوت شدند.
آمار اندک بیماران کرونایی در سوریه در حالی است که در کشورهای همسایه به ویژه لبنان روند افزایش بیماران مبتلا به ویروس کرونا در هفته اخیر وحشتناک بود.
روند شتابان نمودار بیماران کرونایی در لبنان سبب شد تا دولت این کشور ۴ روز مقررات منع آمد و شد کامل اعلام کند.
حالا با این توصیف، دولت سوریه یک هفته است که تدابیر پیشگیرانه را به طور تدریجی کاهش داده است. اما نگرانیها از اینکه انعطاف پذیری دولت سوریه منجر به افزایش غیر قابل کنترل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور بشود، جدی است.
تعداد مبتلایان کرونا در ترکیه به ۱۴۳۱۱۴ نفر رسید
وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد با شناسایی ۱۶۳۹ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد مبتلایان به ۱۴۳۱۱۴ مورد رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ فخرالدین کوجا افزود: در شبانه روز گذشته با جان باختن ۵۸ بیمار کرونایی، تعداد جانباختگان به ۳۹۵۲ تن افزایش یافت.
سیر صعودی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین
بر اساس آخرین آمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین به ۲۱۷۱ نفر افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، تاکنون ۱۲۰ نفر در بوسنی و هرزگوین بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و ۱۱۷۸ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین نیز درمان شده اند.
ستاد دفاع غیر نظامی فدراسیون بوسنی و هرزگوین روز گذشته ممنوعیت کار کافهها و رستورانها در این فدراسیون را لغو کرد و بر اساس تصمیم ستاد مزبور، کار این اماکن از عصر روز گذشته از سر گرفته شد.
همچنین بنا به تصمیم دیگر این ستاد، حمل و نقل عمومی در این فدراسیون از روز جمعه ۱۵ مه ۲۰۲۰ مجددا برقرار میشود.
پاکستان/مرگ ۳۱ نفر و ابتلای ۲۲۵۵ نفر در شبانه روز گذشته
شمار ابتلای روزانه کرونا در پاکستان بار دیگر رکورد زد و برای اولین بار از زمان شیوع این بیماری در این کشور بیش از ۲۲۰۰ نفر در ۲۴ ساعت به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت رسمی وزارت بهداشت پاکستان تعداد موارد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۵۵ نفر اعلام شد که این میزان در ۷۵ روز گذشته بی سابقه بوده است.
وزارت بهداشت پاکستان مجموع تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور را ۳۴ هزار و ۳۷۰ نفر اعلام کرده و همچنین از ثبت ۳۱ مورد مرگ و میر جدید ناشی از کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد تا شمار قربانیان این بیماری در پاکستان به ۷۳۷ نفر برسد.
به گفته منابع خبری ایالتهای پنجاب و سند پاکستان همچنان بیشتر از سایر مناطق این کشور با کرونا درگیر هستند و هر کدام از آنها به ترتیب ۱۳۲۵۹ و ۱۲۶۱۰ مورد آلودگی به کووید-۱۹ را گزارش کرده اند.
منطقه کشمیر تحت کنترل پاکستان با ۸۸ بیمار همچنان کمترین موارد ابتلا به کرونا را داشته در حالیکه شمار کروناییها در پایتخت پاکستان به ۷۵۹ نفر افزایش یافته است.
درحالیکه دولت پاکستان محدودیتهای کرونایی را به تدریج کاهش داده و هم اکنون مراکز تجاری و بازارها در سراسر پاکستان به صورت محدود فعالیت خود را از سرگرفته اند، کارشناسان پاکستانی و اتحادیه پزشکان این کشور نسبت به عواقب جدی بازگشایی شتابزده مراکز تجاری هشدار داده و اعلام کرده اند: در صورت عدم رعایت تدابیر بهداشتی و حفاظتی توسط مردم در سطح شهرها امکان مبتلا شدن میلیونها نفر به کرونا و یک فاجعه انسانی وجود دارد.
گفتنی است سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرده شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان تا اواسط ماه ژوئن ۲۰۲۰ به بیش از ۲۰۰ هزار نفر برسد.
مصر/ ادامه ساخت پایتخت اداری جدید با وجود شیوع کرونا
با وجود شیوع ویروس کرونا در مصر، ساخت پایتخت اداری جدید این کشور در دل صحرا در شرق قاهره بی وقفه ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که اقتصاد مصر به علت شیوع ویروس کرونا با مشکل مواجه شده است، ساخت پایتخت جدید این کشور تحت تاثیر آن قرار نگرفته است و بعد از وقفهای کوتاه مجددا عملیات ساخت و ساز با تمام توان از سر گرفته شده است.
با وجود اینکه این کشور درگیر همه گیری کرونا است، حجم عملیاتی که در دل صحرا در حال انجام است نشان از آن دارد که این پروژه تا چه اندازه برای دولت مصر اهمیت دارد.
پایتخت اداری جدید که اکنون در حال احداث است قرار است بعنوان پایتخت سیاسی و اداری مصر مورد استفاده قرار گیرد. بعد از شیوع بیماری کرونا ساخت این پروژه برای مدت کوتاهی متوقف شد. شرکتهای دخیل در این پروژه درگیر رعایت پروتکلهای بهداشتی شدند و کارگران مجبور شدند در خانه بمانند. بعد از گذشت ۱۰ روز مجددا کار ساخت این پروژه عظیم با کمی تغییرات از سر گرفته شد.
این پایتخت اداری جدید که به صورت شهری هوشمند طراحی شده است و بر همین اساس در حال ساخت است قرار است از فشردگی جمعیت ساکن در قاهره بکاهد. هزینه ساخت پایتخت جدید سال گذشته ۵۸ میلیارد دلار ارزیابی شده بود که موافقان آن، آنرا نماد افتخار برای مصر میدانند و مخالفان آنرا هدر دادن پول برای ساخت شهری میدانند که قرار است طبقهای خاص را در خود جای دهد.