• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۱۲۳۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶
بین الملل » مقاومت
در آستانه بیستمین سالگرد عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از لبنان

اذعان رژیم صهیونیستی به برتری نظامی حزب الله در میدان جنگ

یک ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در خاطرات خود اعتراف کرد که حزب الله لبنان به توهم شکست ناپذیری ارتش این رژیم پایان داد.

اذعان رژیم صهیونیستی به برتری نظامی حزب الله در میدان جنگبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه رای الیوم در آستانه بیستمین سالگرد عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از لبنان نوشت: مقامات نظامی رژیم صهیونیستی اذعان دارند، از نظر تاکتیکی حزب الله قبل از خروج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در ماه مه ۲۰۰۰، توانست موازنه وحشت تاکتیکی برقرار کند و در عمل توانست برتری نظامی این رژیم  را در هم شکند.

-برتری تاکتیکی و راهبردی حزب الله لبنان 
روزنامه رای الیوم در گزارشی به قلم زهیر اندراوس نوشت: گرشون هکوهین ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی که پژوهشگر مرکز تحقیقات راهبردی بگین-سادات در تل آویو است مقاله‌ای را در روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به مناسبت گذشت ۲۰ سال از «خروج» اسرائیل از لبنان منتشر کرد.
وی در این مقاله نوشت این نکته کاملا درست است که در جنوب لبنان جنگی رخ داد و با گذشت سال‌ها بسیار پیچیده‌تر شد، زیرا درگیری‌ها براساس جنگ چریکی رخ داد و ارتش اسرائیل از زمانی که تاسیس شد حتی یک بار چنین جنگی را تجربه نکرده بود.
وی نوشت: پس از گذشت چندین سال مشخص شد اختلافات و تضاد‌هایی بین تصمیم گیرندگان اسرائیل درباره هدف از این جنگ وجود دارد که  آیا این جنگ برای حفاظت نظامی از منطقه موسوم به «منطقه امنیتی» یا برای پیروزی علیه حزب الله بود.
این ژنرال اسرائیلی در مقاله اش تاکید کرد: ارتش اشغالگر بین سه هدف به شدت سرگردان بود؛ نخستین و مهمترین هدف محافظت از امنیت شهرک‌های صهیونیست نشین شمال بود.
دومین هدف این بود که ارتش مزدور اسرائیل موسوم به «ارتش جنوب لبنان» حفظ شود تا تلفات در میان نظامیان ارتش اشغالگر و همچنین ارتش جنوب لبنان کاهش یابد برای اینکه از ساکنان جنوب محافظت شود.
در عرصه میدانی حزب الله برای آزادسازی اراضی اشغالی فعالیت کرد، اما در عرصه پنهانی ضربات دردناک و سختی به ارتش اسرائیل وارد کرد که تاکنون باقی است.
سومین هدف، حمله به حزب الله و تضعیف قدرت جنگی آن بود.
وی افزود: حزب الله از وجود این تضاد‌ها با خبر شد و برای بهره برداری از این اختلافات فعالیت کرد، زیرا از نظر راهبردی به نفعش بود که اختلاف بر سر اهداف تشدید شود.
این ژنرال صهیونیستی تاکید کرد در عرصه میدانی حزب الله برای آزادسازی اراضی اشغالی فعالیت کرد، اما در عرصه پنهانی ضربات دردناک و سختی به ارتش اسرائیل وارد کرد.
-نابودی توهم شکست ناپذیر بودن ارتش رژیم صهیونیستی
هدف از این عملیات پیشرفته، نابودی این تئوری بود که ارتش اسرائیل شکست ناپذیر است؛ که در عمل حزب الله به این هدف خود رسید.  
این ژنرال اسرائیلی در ادامه مقاله آورده است حمله موشکی سازمان‌های فلسطینی به قوت خود باقی بود یعنی با استفاده از «کاتیوشا» به دو شهرک کریات شمونه و نهاریا در شمال حمله می‌شد تا در میان ساکنان منطقه وحشت ایجاد شود، اما حزب الله بر خلاف فلسطینی‌ها می‌خواست از طریق این موشک‌ها دولت عبری را از نظر تاکتیکی و راهبردی گرفتار کند و در عمل هم در این زمینه موفق شد.
حزب الله لبنان در این جنگ نشان داد که تئوری شکست ناپذیر بودن ارتش اسرائیل  در عمل توهمی بیش نیست.  
-سردرگمی سران رژیم صهیونیستی و باران موشک‌های حزب الله
این پژوهشگر صهیونیستی در ادامه گفت از نظر راهبردی در سراسر مجموعه امنیتی اسرائیل درباره اهداف حضور در لبنان سردرگمی ایجاد شد.
وی تاکید کرد نیرو‌های اسرائیلی و نیرو‌های وابسته به آن در جنوب لبنان با حضور خود در جنوب نتوانستند مانع حزب الله شوند که بارانی از موشک‌ها را بر سر شهرک‌های صهیونیست نشین در شمال ریخت.
از نظر تاکتیکی نیز حزب الله قبل از خروج اسرائیل از جنوب لبنان در ماه مه ۲۰۰۰، توانست موازنه وحشت بین خود و ارتش اسرائیل برقرار کند، زیرا پس از دو عملیات نظامی اسرائیل، جامعه بین المللی محدودیت‌هایی علیه ارتش اسرائیل اعمال کرد که اجازه نداد ارتش عملیات بازدارندگی علیه حزب الله انجام دهد و در عمل حزب الله به نحوی توانست برتری نظامی ارتش اسرائیل را در هم شکند.

-وحشت صهیونیست‌ها از درگیری جدید
ژنرال هکوهین در پایان مقاله تحلیلی خود به ترور (شهادت) عباس موسوی دبیر کل حزب الله در سال ۱۹۹۲ اشاره کرد و نوشت: حزب الله در قبال این ترور با قوت واکنش نشان داد و شهرک‌های صهیونیست نشین شمال را به شدت بمباران و در دل غیر نظامیان وحشت ایجاد کرد و شماری از آن‌ها کشته یا مجروح شدند و این وحشت هنوز هم باقی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
از یادبودی در خور نیما تا گلایه‌های رامسر و معضل آرد و نان
اجرای برج‌نگاره «قهرمان» بر بدنه برج آزادی
تدوین ۱۲۰ عنوان فرصت سرمایه‌گذاری مزیت‌دار در خراسان جنوبی
شهید مهدی زین‌الدین و فرماندهی لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب (ع)
شکست تیم «ب» والیبال ساحلی ایران مقابل اتریش
افزایش ۲.۳ درصدی کسری مخزن خراسان جنوبی
آغاز طرح‌های ملی خاتم و مانا توسط بهزیستی در خراسان جنوبی
تیم میکس تپانچه ۱۰ متر ایران به فینال نرسید
معرفی برگزیدگان پویش ملی کاغذ سرخ
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
بهره‌مندی بیش از ۳۰۰ نفر از خدمات درمانی رایگان در شهرستان زیرکوه
جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
گلایه شهروندان از نامناسب بودن روشنایی مسیر سلماس- خوی
زلزله ۳.۸ ریشتری در کُنار تَخته فارس
تیم ملی جوجیتسو ایران وارد ریاض شد
سه نشان برنز دیگر برای ناشنوایان کشورمان
امیر سرخوش در جمع ۱۶ بازیکن برتر جام جهانی اسنوکر ایستاد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۷ آبان
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)