۱۲ اردیبهشت
روزی برای پاسداشت زحمات کارگران
اولین روز از ماه "می" هر سال در تقویم میلادی که در تقویم هجری شمسی با روز ۱۲ اردیبهشت ماه مصادف میشود، روز جهانی کار و کارگر نام دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، كارگران بازوان حركت هر جامعهاي به سوي رشد، تعالي و شكوفايي هستند و قوام تولید هم از جمله به وجود کارگر و کار کارگر و نیّت کارگر وابسته است.
۱۳۳ سال پیش در چنین روزی، عده زیادی از کارگران کارخانه های آمریکا در شیکاگو در جریان یک اعتراض صنفی کشته و مجروح شدند. این کارگران خواهان کاهش ساعت کار از ده ساعت به ۸ ساعت و نیز بهبود شرایط کار بودند. پس از این واقعه؛ اول ماه می، به عنوان روز جهانی کارگر گرامی داشته می شود.
بي شك همه پيشرفتهاي حاصل در مسير زندگي نشات گرفته از رشد و پويايي فكر و گسترش انديشهورزي است و در هر جامعهاي كه از فرصت انديشه و بازوي هنرمند كارگران بهتر استفاده شود توسعه و پيشرفت، رونقي دو چندان خواهد يافت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به حمایت از جامعه کار و کارگر در استان گفت: براساس آمار سازمان تامین اجتماعی، 405 هزار نفر از کارگران در استان خود را بیمه اجباری کرده اند.
اصغری با بیان اینکه نزدیک به 70 هزار کارگر ساختمانی در استان مازندران نیز شناسایی شده است افزود: از این میزان، حدود 53 هزار کارگر ساختمانی و فصلی بیمه شده هستند و حدود 20 هزار نفر نیر در صف بیمه شدگان قرار دارند.
اصغری به معیشت کارگران و آسیب پذیری آنان از زمان شیوع کرونا در استان نیز اشاره کرد و گفت: برای حمایت از این اقشار یارانه معیشتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی پرداخت شد.
مدیرکل تعاون مازندران همچنین از پرداخت وامهای حمایتی یک یا دو میلیون تومان به این دسته از کارگران، رانندگان و دستفروشان خبر داد و گفت: به تمامی یارانه بگیران علاقمند به دریافت تسهیلات قرض الحسنه ای، وام یک میلیون تومانی پرداخت شده است.
با توجه به نامگذاری سال ۱۳۹۹ به نام جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، نقش و اثرگذاری تلاشگران عرصه کار و سازندگی و بهره گیری از دانش روز و استفاده از توان، تخصص و تجربه برای جهش اقتصادی و حضور موفقتر در بازارهای داخلی و خارجی بیش از پیش احساس میشود.
در آموزههای دین مبین اسلام نیز، کار و کارگر از ارزش بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر احادیث زیادی که از پیامبر و اهل بیت (ع) در تجلیل از فرهنگ کار و ارزش کارگر به ما رسیده است، سنت این بزرگواران نیز همواره، چون الگویی بی مثال در برابر چشم جهانیان قرار دارد. پیامبر و ائمه اطهار (ع) با وجود جایگاه اجتماعی والایی که داشتند شخصاً در باغها و مزارع خود به تنهایی یا در کنار دیگر کارگران کار میکردند و عرق میریختند و در جواب سوال کنندگان میفرمودند کار از بهترین عبادات است. در روایات آمده است پیامبر خاتم، حضرت محمد (ص) از غزوه تبوک به مدینه باز میگشت، یکی از یاران ایشان که نتوانسته بود همراه پیامبر اکرم (ص) به جنگ برود به استقبال آن حضرت آمد. وقتی پیامبر خدا دستان خشک و خشن و ترک خورده او را دید از او پرسید: آیا صدمهای به دستانت رسیده است؟ سعد انصاری در پاسخ گفت: برای تامین مخارج اهل و عیالم با طناب و بیل کار میکنم... پیامبر بر دستان او بوسه زد و فرمود: «این دستی است که در آتش جهنم نمیسوزد.» بوسیدن دست کارگر از سوی پیامبر خدا (ص) که پیامبر رحمت و مهربانی است؛ نشاندهنده قدر و مرتبه بالایی است که پیامبر بعنوان مهمترین شخصیت عالم امکان و به نمایندگی از سوی پروردگار، برای کار و تلاش و کسب روزی حلال قائل شده است.
کار و کارگر در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص نقش ارزشمند کارگران در ریل گذاری اقتصاد در کشور تصریح کردند: من به کارگران سفارش میکنم در هر بخشی و هر جایی مشغول هستند، این روزها را روز کار بدانند، این دوران را دوران کار جدی تلقی کنند و کار را هم عبادت بدانند. این کاری که شما برای توسعه و پیشرفت کشور میکنید یک عبادت قطعی است. به مسئولان هم سفارش میکنم که پاس طبقات کارگر و محروم و مستضعف و این مردم مومن را بدارند. کارگران قدر خود را بشناسند و بفهمند که وجود آنها چقدر در سرنوشت یک ملت موثر است.