پخش زنده
امروز: -
۱۴ میلیون گل شاخه بریده در محلات در پی شیوع کووید ۱۹ با معضل فروش روبرو شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر جهادکشاورزی محلات گفت: نزدیک به ۱۴ میلیون گل شاخه بریده در محلات با شیوع کووید ۱۹ معضل فروش را تجربه کرده و خسارت ناشی از آن نگران جدی را برای مردمی که معیشتشان را به این شغل گره زدهاند برانگیخته است.
جعفری ادامه داد: میانگین قیمت هر شاخه گل حدود چهار هزار تومان هم نیست و در بحث گلهای گلدانی و بازار نوروزی این محصولات مانند لاله و سنبل سرنوست بیش از ۲۰۰ هزار گلدان نامعلوم است و روی دست تولیدکننده مانده است.
به گفته وی، در تولیدات فصلی گل مانند اطلسی و شمعدانی نیز در پی شروع کرونا بیش از ۲۵۰ هزار گلدان و بیش از دو میلیون گل یک بار مصرف بدون خریدار در محلات وجود دارد.
مدیر جهادکشاورزی محلات گفت: به منظور حل مشکلات گلخانهداران محلات رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از گلخانهها بازدید داشته و در مکاتباتی این مشکلات به حلقه مدیریت ارشد استان منتقل شده است؛ در این راستا به سازمان همیاری شهرداریهای استان پیشنهاد شد گل مورد نیاز مصرفی فضای سبز شهرها را از گلکاران این شهرستان تهیه کنند و میطلبد در نشستهای تخصصی مسئولان برای شاغلان حوزه گل و خساراتی که براثر کرونا متوجه آنان شده چارهای اندیشیده شود.
علی پور، مدیرعامل تعاونی گل و گیاه شهرستان محلات نیز گفت: ۶۰ درصد فروش گلهای شاخه بریده همچون رز، میخک، آنتریوم، آلسترو، لیلیوم در نوروز است اما به دلیل شیوع کرونا امسال استقبالی برای خرید صورت نگرفته و تمام گلخانهها مملو از گلهای شاخه بریده رنگارنگی است که روی دست تولیدکنندگان مانده است..
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با توجه به شرایط کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فعالیتهای مختلف، بازار گل هم مشتری ندارد و شاید بتوان گفت که تولیدات روی دست مانده گلکاران نیز به نوعی قربانیان کرونا محسوب میشوند.
حجت الاسلام سلیمی افزود: غفلت از آسیبهای صنعت گل و گیاه در اثر ویروس کرونا ، تولید گل در سال آینده را با مشکل مواجه میکند.
شهرستان محلات واقع در نوار جنوبی استان مرکزی با ۵۵ هزار نفر جمعیت به قطب گل ، سنگ، تریکو و پرورش ماهیان زینتی شهرت دارد و با بهرهمندی از جاذبههای طبیعی و تاریخی متنوع یکی از کانونهای اصلی گردشگری استان مرکزی و ایران محسوب میشود.
تولید گل و گیاه زینتی در محلات در سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل ۱۵ درصد افزایش داشت و ۱۱۰ میلیون گل شاخه بریده، ۲۴ میلیون گلدان آپارتمانی و ۲۵ میلیون شاخه گلهای فصلی در سال 98 در این شهرستان تولید شد.