• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۱۷۳۸
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹
بین الملل » غرب آسیا
پایگاه خبری العهد لبنان

شکست ترکیه در اجرای بند ایجاد منطقه امن در ادلب

یک رسانه فرامنطقه ای، نقش ترکیه در اجرای بند ایجاد منطقه امن و گشت زنی مشترک با روسیه در ادلب سوریه را شکست خورده توصیف کرد.

  شکست ترکیه در اجرای بند ایجاد منطقه امن در ادلببه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی خبری العهد لبنان روز سه شنبه با اشاره به شکست ترکیه در اجرای بند ترکیبی ایجاد منطقه امن و گشت زنی مشترک با روسیه در مسیرلاذقیه-حلب موسوم به ام ۴ نوشت، اگر ترکیه نتواند منطقه امن تشکیل دهد، آخرین تکیه گاهش را در ادلب از دست می‌دهد و آن گاه توافق اخیرش با روسیه به شکست منجر می‌شود.
العهد لبنان در این یادداشت افزود، پس از توافق اخیر روسیه و ترکیه در مسکو بر سر ادلب، بدیهی بود بند‌هایی کلیدی وجود دارند که برای ارزیابی موفقیت یا شکست توافق می‌توان به آن‌ها استناد کرد. این بند‌های کلیدی کدام هستند و چگونه بر موفقیت یا شکست توافق تأثیر می‌گذارند؟
علاوه بر بند پیگیری مبارزه با تروریسم –عنوان اصلی پوشش دهنده تمام توافق‌ها در سوریه- که عامل محرک تأثیرگذار برای تکمیل روند آزادسازی به رغم تمام موانع موجود است، بند دیگری وجود دارد که به ایجاد منطقه امن در مسیر ام ۴ (لاذقیه-حلب) بین سراقب و عین الحور مربوط می‌شود.
البته این بند با گشت زنی مشترک نیرو‌های روسیه و ترکیه به منظور اطمینان از امن بودن آن، ایجاد نقطه اتکا برای آغاز پیگیری روند اجرای این توافق و اجرای آن دسته از بند‌های توافق پیشین سوچی که با این توافق ارتباط دارد، همراه است.
فلسفه بند ترکیبی تشکیل منطقه امن و گشت زنی مشترک در مسیر اصلی قید شده در توافق به اقدامات ترکیه در جهت کنترل رفت و آمد افراد مسلح اعم از تروریست‌ها و غیرتروریست ها و مقابله با هرگونه فعالیت یا اجرای عملیات میدانی، امنیتی یا تروریستی در منطقه‌ای وسیع از مناطق استقرار اینان در ادلب است. ترکیه این اقدامات را براساس تعهداتش در چارچوب توافق مذکور باز می‌گردد.
این بند روز گذشته برای اولین بار آزمایش شد و اولین گشت زنی مشترک در مسیر ذکر شده بی نتیجه ماند، زیرا به رغم آماده سازی‌های لجستیکی و عملیاتی و پوشش چشمگیر رسانه ای، در پی اعتراضات خشونت آمیز گروهی از مخالفان سوری (این، پوششی برای تروریست‌ها به ویژه جبهه النصره است) در شهر اریحا مسیر گشت زنی تغییر کرد، کوتاه و سرانجام قطع شد.
در واقع دشوار بودن متقاعد کردن تروریست‌ها به تحویل آن منطقه به منطقه تحت نفوذ روسیه و ترکیه و از دست دادن این منطقه حیاتی از نظر استقرار تروریست‌ها سبب خواهد شد آخرین تکیه گاه خود را در ادلب از دست بدهند و در نتیجه کلید آغازگر شکست کاملشان باشد.
از سوی دیگر به نظر می‌رسد روس‌ها فرصتی دیگر به آنکارا دادند تا کاری را که باید به موجب تعهداتش در توافق سوچی انجام می‌داد، انجام دهد. بدیهی بود این فرصت تنها جایگزین مکمل اقدامات نظامی اخیر یگان‌های ارتش سوریه است و ترکیه ای‌ها باید به سرعت با سیطره تروریست‌ها بر منطقه امن ذکر شده مقابله می‌کردند، اما آن گونه که به نظر می‌رسد، آنکارا جز با زور موفق به اجرای آن نخواهد شد.
آیا ترکیه برای ایستادن مقابل تروریست‌ها به منظور تحمیل منطقه امن به قدرت نظامی متوسل می‌شود یا طبق معمول و همانند بیشتر توافق‌های قبلی تعلل و وقت کشی خواهد کرد و توافق اخیرش با مسکو به شکست خواهد انجامید و جایگزین آن که فورا و مستقیما آغاز می‌شود، عملیات نظامی گسترده ارتش سوریه و هم پیمانان آن با حمایت روسیه به منظور آزاد کردن مناطق باقیمانده در شمال سوریه است؟ احتمالا یافتن پاسخ این پرسش زیاد طول نخواهد کشید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)