• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۶۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۸
بین الملل » تحلیلی
نماینده کشورمان در جلسه شورای حکام آژانس در وین تاکید کرد

تعهد بالای ایران به تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای

غریب آبادی: نظام ایمنی ایران در حال به روز رسانی مقررات ایمنی هسته ای با پشتیبانی دپارتمان همکاری های فنی آژانس و اتحادیه اروپا است.

شفافیت و تعهد ایران به تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‏ از وین؛ نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین المللی در وین، طی سخنرانی در جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت: مسئولیت ایمنی هسته‌ای بر عهده دولت عضو است. همچنین، آژانس نقش محوری در هماهنگی تلاش‌های بین المللی و ارائه تجربه و تخصص خود و نیز ارائه مشورت، برای ارتقا و تقویت ایمنی هسته‌ای در سطح جهانی دارد.
کاظم غریب آبادی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک دولت دریافت کننده کمک‌های فنی آژانس، اهمیت کمک‌های ارائه شده از سوی آژانس به دولت‌های عضو را در تقویت زیرساخت‌های ایمنی هسته‌ای ملی آن‌ها به رسمیت شناخته و از این بابت تشکر می‌کند، افزود: در همین رابطه، توسعه منابع انسانی و تقویت ظرفیت‌ها بایستی به عنوان یک نکته کلیدی در ایمنی، بهره وری، و ثبات هرگونه برنامه هسته‌ای تلقی گردد. در همین رابطه، چنین کمکی نبایستی مشروط شده و یا ذیل هرگونه محدودیت از جمله در رابطه با دسترسی همگان به اطلاعات و منابع لازم برای عملکرد ایمن تاسیسات مرتبط هسته‌ای قرار گیرد.
نماینده دائم کشورمان در ادامه به تشریح وضعیت ایمنی نیروگاه بوشهر پرداخت و با اشاره به اینکه نیروگاه بوشهر اولین نیروگاه هسته‌ای عملیاتی در ایران می‌باشد که توسط یکی از معروف‌ترین شرکت‌های جهان یعنی "اتم استروی اکسپورت" روسیه ساخته شد، افزود: در این نیروگاه، امن‌ترین رآکتور‌های تحت فشار در نوع خود استفاده می‌شود و به خاطر اینکه ترکیب هماهنگی از برنامه‌های روسی و آلمانی دارد، ایمنی آن در جهان شاخص می‌باشد. از منظر معیار‌های ایمنی هسته ای، سه سطح نظارت در نیروگاه برق بوشهر برقرار می‌باشد: نخست، نظارت مستقیم که توسط پیمانکار اصلی اجرا می‌گردد و شامل یکی از بالاترین سطح ملزومات ایمنی در نوع خود می‌باشد؛ دوم، نظارت سازمان نظارت ایمنی هسته‌ای ایران، و سوم، استفاده از کمک فنی آژانس در چارچوب پروژه‌های گسترده همکاری فنی.
تشریح ماموریت‌های مختلف نظارتی آژانس از نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر، بخش دیگری از صحبت‌های نماینده دائم کشورمان بود که در این رابطه اظهار داشت: در فوریه و مارس ۲۰۱۰، آژانس یک ماموریت "سرویس بازبینی مقرراتی یکپارچه" را انجام داد که راضی کننده ارزیابی شد. اعضای هیات اعزامی به این جمع بندی رسیدند که نظام ایمنی هسته‌ای ایران صلاحیت، ظرفیت و توانایی کافی را برای نظارت بر فعالیت‌های برق هسته‌ای دارد. همچنین قابل ذکر است که از سال ۲۰۱۱، ایران عضو اتحادیه جهانی بهره برداران برق هسته‌ای بوده که از آن زمان تاکنون، نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر و شرکت بهره بردار را برای چندین بار در موقعیت‌های مختلف از جمله قبل و بعد از راه اندازی، ارزیابی کرده است.
وی در ادامه افزود: آژانس یک ماموریت رضایت بخش "بازبینی ایمنی عملیاتی" را نیز در سال ۲۰۱۸ از نیروگاه بوشهر انجام داد. این ماموریت، عملکرد‌های خوب نیروگاه را در چندین حوزه شناسایی کرد. همکاری بین آژانس و ایران، یک فرآیند جاری بوده و ماموریت پیگیری نیز قرار است در نوامبر سال جاری برای ارزیابی اجرای توصیه‌های ارائه شده، انجام گیرد. این نیز، نشان‌دهنده سطح دیگری از نهایت شفافیت و تعهد ایران برای تضمین ایمنی هسته‌ای نیروگاه است.
غریب آبادی در ادامه با اشاره به اینکه ایران، متعهد به بهره گیری از درس‌ها و تجربیات کشور‌های دیگر است، افزود: ایران و اتحادیه اروپا در حال همکاری بر اساس پیوست سوم برجام برای ایجاد یک مرکز ایمنی هسته‌ای در ایران هستند. بعلاوه، از سال ۲۰۱۷ و با همکاری اتحادیه اروپا، نظام ایمنی هسته‌ای ایران همراه با شرکت بهره بردار در حال انجام یک تست فشار دیگر در نیروگاه می‌باشند. از طرف دیگر، نظام ایمنی ایران همچنین در حال به روز رسانی مقررات ایمنی هسته‌ای با پشتیبانی دپارتمان همکاری‌های فنی آژانس و اتحادیه اروپاست.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی سامانه ثبت ادعای اسناد عادی برای مردم و نهاد‌های دولتی
آغاز طرح «آتش‌نشان داوطلب» در کیش    
طرح‌های روستایی و دانش‌بنیان در اولویت پرداخت تسهیلات خرد باشد
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و هشتم آبان به افق آبادان و خرمشهر
خواص نور خورشید برای درمان انواع بیماری‌ها
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ برنامه تیم‌های ملی بسکتبال سه به سه ایران در نیمه‌نهایی
وزارت نفت مسئولیت خود در قبال سلامت شهروندان دشتستانی ایفا کند
رفع ۴۸۶ حادثه فاضلاب در خراسان شمالی
تخصیص سه هزار میلیارد تومان برای آسفالت معابر اصلی استان
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ طیبی به مدال نقره پرتاب وزنه رسید
ده‌ها شهید و زخمی در بمباران عین الحلوه لبنان
رقابت «در آغوش درخت» برای کسب جایزه آکادمی فیلم اوراسیا
آغاز تولید نسخه صوتی دو کتاب ارزشمند با تقریظ رهبر انقلاب در ایران صدا
المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ تیم میکس تپانچه ۱۰ متر ایران فینالیست شد
نگرانی جدی ایران از مفاد قطعنامه شورای امنیت درباره غزه
جوی آرام در کشور و افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهر‌های‌صنعتی
دستگیری سارقان لوازم مکانهای خصوصی در هشترود
صعود تیم بسکتبال سه به سه بانوان ایران به نیمه نهایی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ صعود تیم بسکتبال سه به سه ایران به نیمه‌نهایی
امنیت فرودگاه، ستون اعتماد عمومی و زیربنای توسعه هوانوردی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)