• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۶۷۸۷۰
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۶
بوشهر » سیاسی
رئیس سازمان انرژی اتمی در بوشهر

ایران نمی‌پذیرد برجام جاده‌ای یک طرفه باشد

رئیس سازمان انرژی اتمی در آستانه بتن ریزی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر: ایران نمی‌پذیرد برجام جاده‌ای یک طرفه باشد. تنها در چارچوب منافع ملی خود عمل می‌کنیم.

جمهوری اسلامی نمی‌تواند بپذیرد برجام جاده ای یک طرفه باشدبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز بوشهر، علی اکبر صالحی شب گذشته در بدو ورود به بوشهر  در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ما شروع کننده پایبند نبودن به تعهدات نبوده‌ایم،  آن‌ها به تعهدات خود ملتزم نبوده‌اند و جمهوری اسلامی نیز نمی‌تواند بپذیرد که برجام به عنوان جاده یک طرفه تلقی شود.
وی گفت: روز بعد از برجام توانستیم قراردادی با روس‌ها در خصوص ساخت دو نیروگاه جدید یعنی واحد دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر، ببندیم که هر کدام توان تولید هزار و 57  مگاوات برق را دارد.
صالحی افزود: امروز عملیات بتن ریزی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر به صورت نمادین آغاز می‌شود، چون قبلا کار آغاز شده بود و به دلیل ارتحال برادر عزیزم دکتر احمدیان (معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی) مراسم به تاخیر افتاد، اما کار ادامه یافت و هیچگاه کار را به زمین نگذاشتند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: واحد نیروگاهی یادشده در بازه زمانی ده ساله و در چارچوب مقررات نظام ایمنی هسته‌ای ساخته و تجهیز می‌شود که اینک پس از مراحل خاکبرداری و تحکیم زمین، عملیات بتن‌ریزی راکتور آغاز می‌شود.
صالحی افزود: از سال 95 که قرارداد را بستیم و قسط اول را پرداخت کردیم، کار کارگاهی شروع شد. نزدیک به سه  میلیون متر مکعب فقط خاکبرداری شده است و با بسیج امکانات وسیعی در این دو سال اقدامات عمده‌ای صورت گرفت.
وی با تشکر از پیمانکاران ایرانی و پیمانکار روس گفت: امیدواریم  امروز با بتن ریزی شاهد عملیات بالا رفتن ساختمان اصلی راکتور دو باشیم و پس از آن در مرحله دیگری وارد عملیات انجام کار‌های ساختمانی راکتور سه باشیم.
صالحی افزود: امیدواریم طبق برنامه سال 1404 آغاز بهره برداری از راکتور‌ دوم باشد و سال 1406 نیز بهره برداری از راکتور سه آغاز شود.
وی گفت: تا کنون طبق برنامه پیش رفته ایم و از برنامه عقب نیستیم. همکاران ما همت عالی داشته‌اند و علت عمده مسافرت من تشکر از عزیزان برای پیشبرد کار در این مرکز است که کار را به نحو احسن پیش برده اند.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره فعالیت‌های صورت گرفته برای افزایش ظرفیت غنی سازی در کشور افزود: چالش بسیار بزرگی بود که در یک فاصله کوتاه نزدیک به سه هزار و 500  سو به ظرفیت غنی سازی کشور اضافه شود که این رقم بسیار بالایی است و عمده سو‌های ایجاد شده با سانتریفیوژ نسل جدید بوده است.
صالحی گفت: اکنون 15 نوع سانتریفوژ جدید در نطنز مشغول به کار هستند. این کار باعث تحیر آن‌ها شده و برایشان غیر قابل باور است، چون فکر می‌کردند ما چنین ظرفیت و توانی را نداریم. این توانمندی سازمان انرژی اتمی و همت و علاقه‌مندی بالای کارکنان به فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای را نشان می‌دهد.
وی افزود: در ازای پذیرش یک سری محدودیت‌ها قرار بوده تحریم برطرف شود، آن‌ها تحریم را برطرف نکردند و ما نیز دیگر محدودیتی نداریم و الان 6  قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از طریق برجام کنار گذاشته شده و امیدواریم تا اکتبر آینده تحریم‌های تسلیحاتی نیز برداشته شود.
صالحی گفت: الان نیز ما خارج از چارچوب برجام عمل نمی‌کنیم، بند 26 و 36  برجام اقدامات امروز ما را در نظر گرفته است که اگر آن‌ها به تعهدات خود عمل نکردند ما نیز می‌توانیم متناسب با رفتار آن‌ها می‌توانیم از تعهدات خود بکاهیم تا توازنی در برجام ایجاد شود. به نظرم الان این توازن برقرار شده است.
وی افزود: ما تنها در چارچوب حاکمیت و منافع ملی خود عمل می‌کنیم و امیدواریم که آن‌ها سر عقل آمده و برگردند و به تعهدات خود عمل کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)