رفتار غارتگرانه با طبیعت منجر به افزایش ویرانی های ناشی از سیل
بی توجهی به حریم رودخانه ها،نادیده گرفتن مسائل فنی ساختار حوزه آبی و تخریب طبیعت منجر به افزایش ویرانی های ناشی از سیلها می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل حفاظت محیط زیست این استان از احتمال تکرار حوادث تلخ سیل سال ۹۷ خبرداد و گفت: تا زمانیکه رابطه انسان و طبیعت بهبود پیدا نکند و نگاه ها به طبیعت غارتگرانه باشد سایه تهدیدسیل همچنان باقیست .
اسدالله هاشمی افزود: سیل یک پدیده طبیعی است و حتی خرابی های ناشی از آن هم تا حدی طبیعی است اما عواملی مانند بی توجهی به حریم رودخانه ها , نادیده گرفتن مسائل فنی ساختار حوزه آّبی و تخریب طبیعت باعث می شود که ویرانی های ناشی از سیلها گسترده تر شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با این توضیح که چون هر چه آب گلآلودتر باشد، غلظت آب بالا میرود و در این صورت جریان آب به راحتی می تواند اجسام حتی سنگین را شناور کرده و با خود ببرد، عنوان کرد: در اثر فرسایش خاک سیل گل آلود می شود.
هاشمی گفت: این فرسایش هم نتیجه تخریب اراضی بالادست رودخانه ها، نابودی جنگل ها، ساحل سازی و تخریب حواشی رودخانه ها به دلیل ساخت و سازهای غیر مجاز است و متاسفانه در کشور ما به همین دلایل خاک فرسایش یافته و با جریان آب شسته می شود و به حرکت در می آید و باعث گل آلودگی سیل می شود.
هاشمی افزود: دومین مشکل که باعث می شود سیل ها ویرانگرتر باشند، نادیدهگرفتن بستر سیلابی رودخانه ها است.
وی اضافه کرد: وقوع سیلاب در مناطق خشک و نیمه خشک مثل ایران امری طبیعی است، اما می شود با طبیعت مهربان تر رفتار کنیم تا شاهد چنین حوادث تلخ و ناگواری نباشیم.