به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، استاندار فارس در این جلسه گفت: باید این نظارت از مراکز فروش و توزیع سموم دفع آفات تا مزارع و باغها اعمال شود تا محصولی سالم به دست مصرف کنندگان برسد.
عنایت الله رحیمی افزود: هزینه تمام شده محصولات ارگانیک نسبت به دیگر محصولات کشاورزی بیشتر است، اما در بلند مدت مصرف این محصولات، کاهش هزینههای درمان و عوارض ناشی از مواد غذایی ناسالم را به دنبال خواهد داشت.
وی، بر راه اندازی مراکز توزیع محصولات ارگانیک در نقاط مختلف شهر توسط شهرداری تاکید کرد و گفت: محصولات کشاورزی گواهی شده و استاندارد باید برای همه اقشار جامعه قابل دسترسی باشند.
در این جلسه، سند استانی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دیگر دستگاههای اجرایی استان تدوین شده است، بررسی شد.
مرادی مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: امروزه بیماریهای غیرواگیر شامل بیماریهای قلبی – عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی عامل ۸۵ درصد از مرگ و میرها در کشور است.
وی، پرفشاری خون، قند خون بالا، اضافه وزن و چاقی، کلسترول بالا، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و کم تحرکی را عوامل خطرساز بیماریهای غیرواگیر اعلام و تصریح کرد: بر اساس این سند دستگاههای اجرایی باید بخشی از اعتبارات خود را به کنترل عوامل خطرساز بیماریهای غیرواگیر اختصاص دهند.
مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بر اساس این سند دستگاههای اجرایی موظف به تکمیل شناسنامه سلامت برای کارکنان خود و خانوادههای آنها هستند.
در این کارگروه، طرح توانمندسازی دانش آموزان دختر در مدارس شبانه روزی و مناطق کمتر برخوردار استان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی بررسی شد.
صاحب نظران و اساتید دانشگاهی که در قالب هیات اندیشه ورزان در جلسه حضور داشتند به ارائه راهکارهای علمی و کاربردی برای کنترل آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی زنان پرداختند.