• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۱۶۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۸

برکناری جان بولتون

سناتور باب منندز: بولتون به خاطر بی اثر بودن در بخش سیاست خارجی و امنیت ملی برکنار شد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه جان بولتون مشاور امنیت ملی خود را برکنار و اعلام کرد اختلاف نظرهای قابل توجهی با او در ارتباط با موضوع ایران, افغانستان و همچنین دیگر چالش های جهانی دارد.
در همین حال هوگان گیدلی سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد چارلز کوپرمن که معاون مشاور امنیت ملی و از مقامات سابق در دولت ریگان و مدیر اجرایی پیمانکاری دفاعی است, به عنوان سرپرست مشاور امنیت ملی منصوب خواهد شد. او گفت: "حقیقت این است که رئیس جمهور آمریکا شب گذشته خواستار استعفای جان بولتون شد. این اتفاق امروز رخ داد. اولویت ها و سیاست های جان بولتون در راستای اولویت های رئیس جمهور آمریکا قرار ندارد و هر رئیس جمهوری حق دارد فردی را در این سمت قرار دهد که بتواند دستورالعمل هایش را اجرایی نماید. این روند دیگر قابل تحمل نبود. بنابراین رئیس جمهور این تغییر را انجام داد."
بولتون ماه مارس سال 2018 پس از برکناری ژنرال اچ آر مک مستر و تحت فشار جمهوری خواهان به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید منصوب شد.
جمهوری خواهان وقتی با شخصیت و سیاست‌های ملوّن ترامپ در حوزه خارجی روبرو شدند جان بولتون را گزینه‌ای مناسب برای بازگشت ثبات به این حوزه قلمداد کردند.
اما ظاهرا موثر نبودن عملکرد وی سبب شده وی کنار گذاشته شود.
سناتور باب منندز امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: بولتون به خاطر بی اثر بودن در بخش سیاست خارجی و امنیت ملی برکنار شد. منندز گفت: ما شاهد وضع دشواری در رابطه با سیاست خارجی و امنیت ملی خود هستیم. ما همچنین شرایط دشواری با متحدان و شرکای خود داریم. این بی اثر بودن همچنین پیامی را برای دشمنان ما به همراه دارد... ما به یک مشاور امنیت ملی نیاز داریم تا با توجه به واقعیت ها گزینه های پیش رو را در لحظات حساس ارائه کند."
برخی صاحب نظران درباره اختلافات ترامپ و جان بولتون اعتقاد دیگری دارند. ویلیام لورنس استاد روابط بین الملل و مسئول دیپلماتیک سابق در وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره خبر داد: "رئیس جمهور آمریکا بیشتر از اینکه به دنبال مذاکره و حل و فصل واقعی مشکلات با ایران باشد, به دنبال برگزاری نشست های باشکوه است و نقطه اختلاف او با بولتون در مورد ایران نیز همین بود."
ظاهرا هدف ترامپ از برگزاری نشست‌های باشکوه اما بی حاصل نیز بهره برداری انتخاباتی از آن در شرایط کنونی است.
اما بی ثباتی به سیاست خارجه آمریکا پس از کناره‌گیری بولتون سناتور منندز را نگران کرده است. وی می‌گوید: "باید به رئیس جمهور بگوییم که ایده های شما برای امنیت ملی و سیاست خارجی ما وحشتناک هستند. این یکی از چالش های این دولت است.من معتقدم که کنگره و همچنین کمیته های سیاست خارجی سنا و مجلس نمایندگان و کمیته اطلاعاتی و کمیته خدمات مسلح باید بر اساس بند شماره یک اختیارات خود سیاست های شفافی را در پیش بگیرند تا خطرات ناشی از اقدامات دولت کاهش یابد."
درباره پیامد‌های کناره گیری جان بولتون بر سیاست خارجه آمریکا گفته می‌شود بولتون در رابطه با موضوعات نظامی بسیار تندرو و جنگ طلب است. او درباره تغییر رژیم در ایران و کره شمالی صحبت کرده بود. او مخالف خروج نیروهای آمریکایی از سوریه بود. ترامپ خواهان خروج نیروها بود. در روزهای اخیر ترامپ می خواست که طالبان را برای مذاکرات صلح به کمپ دیوید بیاورد اما جان بولتون ضد این موضوع بود. بر اساس این واقعیت‌ها برخی معتقدند که در آینده شاهد تغییر در سیاست خارجه آمریکا خواهیم بود. اما ممکن است مجددا شاهد تلوّن در سیاست خارجه آمریکا و یا حتی پیام‌هایی درباره فرصت قلمداد شدن این تحول برای جمهوری اسلامی ایران، کره شمالی و ونزوئلا باشیم اما در واقع سیاست خارجی آمریکا تغییری نخواهد کرد.
در مورد جمهوری اسلامی ایران، تلاش دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای قانع کردن دیگر کشورها برای افزایش فشار بر تهران و مطرح کردن اتهامات درباره فریبکاری و غیرقابل اعتماد بودن ایران می‌تواند بیانگر این مطلب باشد. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد ایران با خودداری از همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی, تلاش می کند جهان را فریب دهد.
با این حال این مطلب دو هفته قبل از برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل و در بحبوحه تلاش های فرانسه برای قانع کردن رئیس جمهور ایران برای دیدار با ترامپ در این نشست بیان می‌شود. شاید این فشار‌ها و اتهامات برای مجبور کردن تهران به نشستن پشت میز مذاکره باشد.
نباید از یاد ببریم که آمریکا - حتی دولت ترامپ- و اتحادیه اروپا معتقدند با برجام یک گام از سه گام برای مهار کردن ایران برداشته شده و ترامپ قصد دارد دو گام دیگر - در زمینه مهار کردن فعالیت‌های موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای ایران - بردارد؛ نه اینکه مجددا یک گام به عقب برگردند. بنابراین نباید از اهمیت حفظ برجام برای آمریکا - حتی دولت ترامپ - غفلت کرد؛ هرچند تنها راه پیش روی دولت ترامپ بازگشت به برجام است. 

------------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی بافت‌های فرسوده و حفاظت از اراضی کشاورزی اولویت توسعه شهری
گرامیداشت یاد و خاطره ۳۴۰ شهید اروندکنار در یادمان شهدای والفجر ۸
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
تداوم بارش باران در خوزستان
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)