• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۷۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۶

بازی موش و گربه دولت و پارلمان انگلیس

بوریس جانسون دیروز در اولین تلاش خود برای رای گرفتن از پارلمان شکست خورد.

ظاهرا برای بازی موش و گربه دولت و پارلمان انگلیس پایانی متصور نیست. بازی موش و گربه دولت و پارلمان انگلیس
بنابر گزارش‌های خبری بوریس جانسون دیروز در اولین تلاش خود برای رای گرفتن از پارلمان شکست خورد.
نمایندگان مخالف برگزیت بدون توافق در برابر بوریس جانسون به پیروزی دست یافتند. آنها با حمایت 21 نماینده حزب محافظه کار - حزب حامی بوریس جانسون - به طرح پیشگیری از برگزیت بدون توافق رای دادند. این طرح با 328 رای موافق و 301 رای مخالف تصویب شد.
این در حالی است که پارلمان انگلیس در دولت ترزا می - نخست وزیر پیشین انگلیس - مخالف برگزیت با توافق بود و موانع جدی بر بر سر راه او برای تصویب طرح او در این زمینه ایجاد کرد و پس از آن نیز پیروزی حزب بوریس جانسون در انتخابات پارلمانی انگلیس و نخست وزیر شدن وی همه امید‌ها را برای برگزیت با توافق از بین برد. اما اکنون دوباره با حمایت 21 نماینده حزب محافظه کار از طرح پیشگیری از برگزیت بدون توافق ظاهرا مناقشه برگزیت به نقطه آغاز خود رسیده است.
مروری بر سلسله تحولات مربوط به برگزیت حاکی از این است که دولت در سایه انگلیس همه پرسی درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) را عارضه‌ای مقطعی بر پیکر سیاسی و اقتصادی این کشور می‌داند و با سناریو بازی موش و گربه میان دولت و پارلمان این کشور در پی فرسایشی کردن این پدیده است و این سناریو تا زمان متقاعد کردن طرفداران برگزیت درباره عواقب وخیم خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و یا جلب حمایت آنها از خروج با توافق - که در نهایت سناریویی شبیه به عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا است - ادامه خواهد داشت.
پس از شکست دیروز دولت در برابر پالمان، بوریس جانسون اعلام کرد به زودی طرح برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام را مطرح می کند.
جانسون در این باره گفت من نمی خواهم برگزاری انتخابات زود هنگام را مطرح کنم. اما اگر نمایندگان پارلمان روز چهارشنبه به توقف مذاکرات رای دهند و مباحثات جدیدی بدون هرگونه نفعی برای برگزیت به راه بیندازند که می تواند سال ها به طول انجامد، برگزاری انتخابات تنها راه برای حل این مشکل خواهد بود.
ابعاد بازی موش و گربه پارلمان و دولت انگلیس زمانی آشکارتر می‌شود که بدانیم مشخص نیست بوریس جانسون بتواند در برگزاری انتخابات زودهنگام هم به نتیجه برسد زیرا در این زمینه هم پارلمان حرف آخر را خواهد زد.
به عبارت دیگر هرچند بوریس جانسون ادعا می‌کند قصد دارد برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی را اعلام کند اما حتی در این زمینه هم بدون موافقت پارلمان قدرتی ندارد؛ زیرا گفته میشود وی حداکثر پارلمانی را همراه خود ندارد.
اگر بوریس جانسون برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کند، دو سوم مجلس نمایندگان باید به آن رای دهد. اما در حال حاضر نمایندگان مخالف دولت که از پیروزی که در برابر جانسون به دست آورده اند خوشحالند، حاضر نیستند با جانسون همراهی کنند. آنها می خواهند قانونی را مطرح کنند که بوریس جانسون را وادار خواهد کرد اگر تا 19 اکتبر با اتحادیه اروپا به توافق جدیدی دست نیافت، برگزیت را به اوایل سال آینده موکول کند.
اما پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که «اگر بوریس جانسون اکثریت پارلمانی را به همراه ندارد پس چگونه در چند هفته قبل با حمایت اکثریت پالمان بر کرسی نخست وزیری انگلیس نشسته است؟» به تعبیر دیگر، چطور می‌شود بوریس جانسون اکنون اکثریت پارلمانی را نداشته باشد؛ وقتی که این اکثریت پارلمانی چند هفته قبل او را بر کرسی نخست وزیر نشانده است.

---------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انجام ۷۵ درصد ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس
پیشرفت‌های ایران در حوزه پزشکی پس از انقلاب اسلامی اعجاب برانگیز بوده است
پس لرزه‌های ارتباط پرونده اپستین با ترکیه
وزش باد شدید با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت در استان مرکزی
ارتقای خدمت‌رسانی پزشکی قانونی با افتتاح چندین طرح در کشور
بررسی آخرین وضعیت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید
شتاب‌گیری در اجرای طرح مسکن استیجاری
افتتاح ۱۴ واحد مسکونی و الحاق ۲ شهرک جدید به شهر میامی
ورزشکار زنجانی در اردوی تیم ملی کبدی
بهره برداری از کشتارگاه کویر طیور خوسف
تجدید میثاق کارکنان دارالقرآن الکریم با آرمانهای امام (ره)
طرح توسعه میدان گازی توس در سرخس به بهره برداری رسید
اخبار ۱۲۰ ثانیه؛ چکیده مهم‌ترین‌ها اخبار ایران و جهان ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
فوتبال ایران جزو سه کشور برتر قاره آسیا است
معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان
آمادگی سامانه‌های حمل ونقل عمومی برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
کمینه و بیشینه دمای بیستم بهمن ماه در سمنان
۳۴ طرح صنعتی در مازندران به ثمر نشست
اعلام اسامی منظم‌ترین شرکت های هواپیمایی کشور
ایران صدایمان را می شنود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)