• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۷۸۰۴۲
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۴
بین الملل » تحلیلی
تاکید ظریف در نشست مجمع عالی رتبه سیاسی سازمان ملل؛

تروریسم اقتصادی وحشیانه ضد مردم ایران

مردم ما در برابر وحشیانه ترین تروریسم اقتصادی قرار گرفته اند که به منظور دستیابی به اغراض نامشروع سیاسی، به صورت عامدانه، غیرنظامیان را هدف قرار می دهد.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از نیویورک؛ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست سالانه مجمع عالی رتبه سیاسی سازمان ملل، با موضوع "شورای اقتصادی ـ اجتماعی " سخنرانی کرد.
محمد جواد ظریف در این اجلاس تاکید کرد: یکجانبه گرایی ایالات متحده آمریکا و اقدامات واشنگتن در ترویج پدیده تروریسم اقتصادی، مانع از اجرای روابط عادی بین المللی در حوزه اقتصاد شده و دستیابی کشورها به اهداف توسعه پایدار را با چالش مواجه کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

متن سخنرانی وزیر امورخارجه کشورمان در این نشست به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
در بررسی پیرامون موضوع اصلی اجلاس سال جاری مجمع عالیرتبه سیاسی یعنی " توانمدسازی مردم و تضمین مشارکت و برابری" در می یابیم که گزارش دبیرکل سازمان ملل بر کُندی پیشرفت در بسیاری از حوزه ها اذعان دارد و تصریح می کند که "آسیب پذیرترین افراد و کشورها، همچنان بیشترین رنج را متحمل می شوند و واکنش جهانی در این خصوص تاکنون به میزان لازم، بلندپروازانه نبوده است".

ما با دبیرکل سازمان ملل در این خصوص که"بی عدالتی میان کشورها به میزان نگران کننده ای بالاست" و " توسعه بدون اینکه عادلانه و فراگیر باشد، توسعه نیست"، موافقیم. در واقع باید پذیرفت که این شرایط ناشی از آن است که جهان توسعه یافته، سهم خود را ازجمله درخصوص انتقال فناوری، ظرفیت سازی و مساعدت مالی ادا نکرده است.

جمهوری اسلامی ایران با وجود موانع عظیمی که به علت تحمیل تحریم های یکجانبه غیرقانونی با آن مواجه بوده است، با تلاش بی وقفه و براساس اصول و اولویت های ملی خود، به پیشرفت های قابل توجهی در توانمندسازی و ایجاد برابری میان افراد دست یافته است:

37 درصد از اعضای هیئت علمی و 50 درصد دانشجویان دانشگاه ها و نیز 37 درصد از پزشکان کشور را هم اکنون زنان تشکیل می دهند. در سطوح تصمیم گیری، انتصاب بانوان، افزایشی 60 درصدی را نشان می دهد و قرار است تا سال 2020{میلادی} 30 درصد مجموع تصمیم گیران ملی را زنان تشکیل دهند. در اجرای "برنامه جامع ملی کم کربن"، توانسته ایم از میزان برنامه ریزی شده برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای به زیر 4 درصد نسبت به سناریوی پایه (BAU) جلو بیفتیم.

پایان دادن به معضل بی سوادی و ارائه تحصیلات عمومی رایگان به تحقق کامل خود رسیده است و نرخ با سوادی میان ایرانیان هم اکنون 97 درصد جمعیت کشور است. و به طور میانگین 15 درصد درآمد {هر}خانوار در حال حاضر در حوزه آموزش هزینه می شود. امروز آموزش های موثری برای گروه های آسیب پذیر جامعه و نیز جوامع روستایی و زندانیان ارائه می گردد. فرصت های آموزشی حتی به مهاجران و پناهندگان نیز اختصاص یافته و در حال حاضر تنها نزدیک به 400 هزار دانش آموز افغان در مدارس کشور نام نویسی شده اند.

تلاش های ما در ایران با چالش های جدی روبروست. چالش هایی مانند بلایای طبیعی، فرسایش زمین، بیابان زایی و کمبود آب. تهدیدات و ناامنی های منطقه ای ناشی از تروریسم مورد حمایت خارجی، افراطی گری و خشونت، تلاش های ما را مختل می کند. مردم ما در برابر وحشیانه ترین تروریسم اقتصادی قرار گرفته اند که به منظور دستیابی به اغراض نامشروع سیاسی، به صورت عامدانه، غیرنظامیان را هدف قرار می دهد.

تحریم های غیرقانونی با تاثیرات فرامرزی که توسط آمریکا و در نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت بر ایران تحمیل شده، بزرگترین تهدید در دستیابی ایران و بسیاری از همسایگان آن به اهداف توسعه پایدار است. در چنین شرایطی، تعهد مجدد به چندجانبه گرایی و همبستگی جهانی به شدت مورد نیاز است. علاوه بر ضرویات دیگر، جهان توسعه یافته باید تعهدات خود مبنی بر کمک به ایجاد بستری مناسب برای رشد اقتصادی مستمر و توسعه پایدار همه کشورها، مناطق و نهایتا سراسر جهان را مورد تجدیدنظر قرار دهد.

ظریف: ما با تروریسم مذاکره نمی کنیم

وزیر امورخارجه کشورمان در حاشیه نشست سازمان ملل به پرسشهای خبرنگاران درباره اقدامات آمریکا علیه جمهوری اسلامی پاسخ داد.

یکی از خبرنگاران پرسید: ابتدا لطفا درباره محدودیتهایی بفرمایید که درباره شما و نمایندگی ایران (در نیویورک) اعمال شده است. این امر چقدر کار شما را سخت کرده است؟ آیا شما این کار را اقدامی تحریک کننده ازجانب ایالات متحده تلقی می کنید؟

ظریف در پاسخ گفت: بی تردید، این اقدام، اقدامی دوستانه نیست. این اقدام سبب شده است اعضای گروه نمایندگی ما و خانواده هایشان در شرایطی غیرانسانی قرار بگیرند. اما برای بنده مشکلی نیست زیرا بنده به غیر از سه ساختمانی که رفت و آمد ما به آنها محدود شده است، کار دیگری ندارم!

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

خبرنگاری پرسید: جناب وزیر! آیا شما در زمانی که اینجا بوده اید، با آمریکایی ها تماسی داشته اید؟

ظریف در پاسخ گفت: با هیچ کس در دولت آمریکا اما وقتی در خیابان راه می روید آمریکایی ها را می بینید اما با هیچکس در دولت آمریکا (تماسی نداشته ایم).

یکی از خبرنگاران پرسید: به نظر شما، نخستین گام هایی که برای کاستن تنشها بین ایران و ایالات متحده لازم است برداشته شود چیست؟

ظریف در پاسخ گفت: به نظرم، ایالات متحده درگیر جنگی اقتصادی علیه ایران شده است. این همان جنگ اقتصادی است که رئیس جمهور ترامپ با افتخار بسیار می گوید علیه ایران در جریان است، غیرنظامیان را هدف قرار داده است و نه اینکه نیروهای نظامی و مقامات را هدف قرار داده باشد. این تحریمها مردم معمولی غیرنظامی را هدف قرار داده است. این اقدام، مصداق اقدامی تروریستی است زیرا این اقدامات برای وحشت زده کردن مردم به منظور پیشبرد برنامه های سیاسی است. این روند باید متوقف شود. وقتی این تحریمها متوقف شود، کارهای دیگر به دنبال آن خواهد آمد.

یکی از خبرنگاران پرسید: ایا اروپایی ها می توانند به ایران در بهره مند شدن از منافع اقتصادی توافقنامه هسته ای که امضاء شده است کمک کنند؟ آنها چه کارهایی می توانند انجام بدهند؟

ظریف در پاسخ گفت: ما درباره این گامها وقتی زمان آن برسد تصمیم خواهیم گرفت. ما درباره گامهای نخستی که برداریم به اروپایی ها اطلاع رسانی خواهیم کرد. ما حالا در دور دوم قرار داریم. درباره دور سوم هم وقتی زمان آن فرابرسد به موقع اطلاع رسانی خواهیم کرد.

یکی از خبرنگاران پرسید: نظر شما درباره واکنش اروپا به بحران بروز کرده چیست؟

ظریف در پاسخ گفت: درباره پاسخ اروپایی ها باید عرض کنم به نظرم اروپایی ها می خواهند برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حفظ شود اما متاسفانه آنها حاضر نیستند دراین خصوص هیچ کاری انجام بدهند. آنها حاضر نیستند برای امنیتشان سرمایه گذاری کنند. می بینیم که در مجموع، آنها اجازه می دهند ایالات متحده، دستورکار را مشخص کند. فکر نمی کنم این وضع به نفع اروپایی ها باشد.

خبرنگاری پرسید: شما درباره تروریسم اقتصادی صحبت کردید. در این خصوص لطفا بیشتر توضیح بفرمایید.

ظریف در پاسخ گفت: ترجمه تروریسم از نظر حقوقی این است که شما با اقدامات زورمدارانه تلاش کنید که سیاستهای یک کشور را عوض کنید یا مردم را وادار کنید سیاستهایشان را عوض کنند. این همان کاری است که آمریکا انجام می دهد. آقای ترامپ رسما این سخن را گفته است. این سیاست، تروریسم است و ما با تروریسم مذاکره نمی کنیم.

یکی از خبرنگاران پرسید: برنامه شما چیست و برای تحریمهای اقتصادی می خواهید چه کار کنید؟

ظریف در پاسخ گفت: تحریم های اقتصادی بزرگترین مانع در مسیر توسعه پایدار و تحقق اهداف توسعه پایدار هستند و این مشکل نه تنها برای ایران بلکه برای همسایگانمان است. این وضع مانع از آن می شود که ما به فعالیتهای توسعه ای در منطقه مبادرت کنیم. ما به پیشرفتهایی دست یافته ایم اما به هرحال، ​محدودیت های غیرقابل قبولی اعمال شده است.

خبرنگارd پرسید: در مجموع بفرمایید ما در چه وضعی قرار داریم؟ وضعیت کنونی چقدر خطرناک است؟

ظریف در پاسخ گفت: این وضعیت بسیار خطرناک است. شناورهای بسیاری در منطقه خلیج فارس وجود دارند که نباید این مقدار از شناورها در این منطقه حضور داشته باشند. ما یک هزار و پانصد مایل، خط ساحلی در امتداد خلیج فارس داریم. نمی دانم دیگران چرا در آبهای این منطقه حضور دارند. ما ثبات و امنیت را در این منطقه تامین کرده ایم. بنده معتقدم ثبات و امنیت در این منطقه باید برای همه باشد و بی تردید، ایران باید تامین کننده اصلی این مهم باشد.

 
توئیت ­وزیر امور خارجه کشورمان
محمد جواد ظریف در حساب توئیتری خود نوشت: در کنفرانس توسعه پایدار سازمان ملل متحد خاطرنشان کردم که تحریم های فراسرزمینی که آمریکا با نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت به ایران تحمیل کرده بزرگترین تهدید برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار در ایران و بسیاری از همسایگان ماست.
تروریسم اقتصادی وحشیانه ضد مردم ایران
وی در توئیت دیگری نوشت: به رغم تحریم های غیرقانونی، ما پیشرفت قابل توجهی در توانمند سازی و ایجاد برابری بین افراد داشته ایم. در حال حاضر 27 درصد از اعضای هیئت علمی، 50 درصد از دانشجویان و 37 درصد از پزشکان در ایران را زنان تشکیل می دهند همچنین شاهد افزایش 60 درصدی در انتصاب زنان در پست ها هستیم و هدف این است که تا سال 2020، 30 درصد تصمیم گیرندگان در کشور زنان باشند.
تروریسم اقتصادی وحشیانه ضد مردم ایران
ظریف نوشت: در ایران ما در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از پیش بینی های صورت گرفته جلوتر هستیم، نرخ با سوادان در حال حاضر 97 درصد است، آموزش موثر برای گروه های محروم، جوامع روستایی و عشایری و زندانیان فراهم شده است و فرصت های آموزشی برای پناهجویان مهیا است به طوری که در حال حاضر 400 هزار دانش آموز افغان در مدارس ما در حال تحصیل هستند.
 
دیدار ظریف با بشار جعفری
تروریسم اقتصادی وحشیانه ضد مردم ایرانوزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست عالی رتبه اقتصادی اجتماعی سازمان ملل با بشارجعفری سفیر سوریه در سازمان ملل دیدار کرد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
ستاد تسهیل باید به نهاد موثر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شود
قدردانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین از رئیس رسانه ملی برای پوشش ویژه هفته بسیج
کارگروه مشترک با بورس کالا، مسیر تازه جذب سرمایه در معدن
ارسال ۷۱۴ اثر به کنگره شعر دفاع مقدس آذربایجان غربی
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
تجلیل از نخبگان و فناوران بسیجی در مراغه 
کتاب دستور زبان تبری استاد هومند رونمایی شد
افزایش آلاینده‌ها از ابتدای هفته آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)