با حضور معاون اقتصادی رئیس جمهور در چابهار ،
امضا تفاهم نامه همکاری بندر چابهار و بخش خصوصی افغانستان + مصاحبه
با حضور معاون اقتصادی رئیس جمهور، تفاهم نامه همکاری بین اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان و بخش خصوصی افغانستان امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان روز گذشته گفت: در راستای اجرای موافقتنامه چابهار و گسترش همکاری ترانزیتی و همچنین استفاده هر چه بیشتر تجار افغانستان از ظرفیت های بندر چابهار و سرمایه گذاری بخش خصوصی این کشور در زمینه حمل و نقل، این تفاهم نامه امضا شد.
بهروز آقایی افزود: اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان برای همکاری با تجار افغانستان برای بهره مندی از ظرفیت های ایجاد شده در بندر شهید بهشتی چابهار آمادگی کامل دارد.
وی گفت: این اداره کل، نسبت به واگذاری دفتر فعالیت به بخش خصوصی افغانستان در بندر چابهار اقدام کرده و بخش خصوصی افغانستان متعهد شده است، نسبت به ایجاد ترافیک بار، جذب و انتقال کالای ترانزیتی از مسیر بندر چابهار به بازارهای هدف اقدام کند.
ساماندهی اصولی مناطق حاشیه شهر چابهار
یکی از اولویتهای دولت ساماندهی حاشیه شهر چابهار و رفع مشکلات حاشیه نشینی در این منطقه است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، همچنین معاون اقتصادی رییس جمهوردیروز در بازدید از حاشیه شهر چابهار گفت: اقداماتی که برای ساماندهی این مناطق انجام شده است کافی نیست و دولت برای رفع مشکلات این مناطق اعتبارات خوبی همچون وام کم بهره در نظر گرفته است.
نهاوندیان افزود: مسئولان استانی باید برای تسریع در رسیدن امکانات ضروری همچون برق و آب به حاشیه شهر چابهار برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.
موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در این باره گفت: برخی از مناطق حاشیه شهر چابهار از جمله منطقه جنگلوک باید جابه جا شود که برای این منظور زمین هم جانمای شده است.
بامری سرپرست فرمانداری چابهار با اشاره به اینکه حدود ۷۰ هزار نفر حاشیه نشین در ۱۲ منطقه غیررسمی شهر چابهار بدون امکانات رفاهی سکونت دارند، گفت: برای رفع این مشکلات یک وام 50 میلیونی کم بهره برای حاشیه نشینان در نظر گرفته شده است و برای کمبود اعتبارات لازم از صندوق توسعه ملی درخواست اعتبار شده است.
نشست معاون اقتصادی رئیس جمهور با فعالان اقتصادی در چابهار
فرصت تجارت با افغانستان، یک امکان بسیار مهم جدید برای توسعه منطقهای است.
معاون اقتصادی رئیسجمهور در نشست بررسی مشکلات فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران استان سیستان و بلوچستان در چابهار گفت: در مسیر توسعه مراودات تجاری با کشور افغانستان با وجود تمایل و علاقه تجار و فعالین اقتصادی این کشور، کمی تعلل شده و دیر شروع کردهایم و باید از این فرصت ویژه به بهترین شکل استفاده کنیم.
نهاوندیان با اشاره به استقبال دولت از سرمایهگذاری داخلی و خارجی در مناطق آزاد کشور بهویژه منطقه آزاد چابهار گفت: به شهروندان خارجی که در ایران سرمایهگذاری 200 هزار دلاری انجام دهند، مجوز اقامت 5 ساله اعطا میشود.
معاون اقتصادی رئیسجمهور ادامه داد: ستاد ویژه تجارت با افغانستان تشکیلشده است و پیگیر تشکیل این ستاد برای توسعه و رونق تجارت با پاکستان نیز هستیم.
نهاوندیان گفت: موتور پیشران توسعه کشور طبق سیاستهای کلی اصل 44، بخش خصوصی است و مناطق آزاد از شرایط مناسبتری نسبت به سایر دستگاهها برخوردارند تا به اقتصادی پویا برسیم.
فرماندار شهرستان بندری چابهار نیز در این نشست گفت: برای توسعه تجارت باید امور آن تسهیل شود و یکی از الزامات توسعه تجارت و ترانزیت با کشور پاکستان ایجاد خط ریلی به عنوان پروژه مشترک از بندر گوادر پاکستان تا پایانه مرزی ریمدان چابهار است.
رحمدل بامری افزود: شیرین سازی آب دریا برای فعالیت های تجاری و صنعتی نیز موثر است و باید آب مورد نیاز صنعت و کشاورزی از دریا تامین شود و دولت نیز تعهد تضمین خرید آب تولیدی بخش خصوصی را تقبل کند.
وی به فرصت سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی و گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد ردیف اعتباری ویژه به عنوان تسهیلات توسعه بخش گردشگری برای ایجاد و ساخت مراکز اقامتی، رفاهی، تفریحی و گردشگری ضروریست.
فرماندار شهرستان بندری چابهار همچنین بر تسریع در تکمیل پروژههای گازرسانی، راه آهن چابهار- زاهدان به سرخس، فرودگاه و جادههای مواصلاتی و طرحهای در دست اجرا تاکید کرد.
گفتنی است این نشست با حضور استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، سفیر ایران در افغانستان، رئیس سازمان توسعه تجارت، فرمانداران شهرستانهای چابهار و کنارک، مدیران دستگاههای اجرایی، فعالین اقتصادی، تجار، صنعتگران و کارآفرینان منطقه آزاد چابهار برگزار شد.