پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشکده طبسنتی: دارو، درمان فشارخون بالا نیست؛ سبک زندگی غلط مهم ترین علت ابتلاست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ دکتر حسین رضاییزاده که با عنوان تدابیر اصلاح سبک زندگی در حوزه سلامت به عنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران سخنرانی میکرد افزود: پیش از ورود به بحث باید همگان دقت کنیم که برخی اجازه پیدا نکنند با سوء استفاده از واژه طب اسلامی مرتکب تخلف شوند.
وی گفت: در وزارت بهداشت اگر آنقدر که به حوزه دارو و درمان توجه کرده ایم به حوزه پیشگیری، بهداشت و سلامت توجه میکردیم شرایط بهتری داشتیم.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ترویج تغذیه نوزادان با شیرمادر، بسیج ملی واکسیناسیون فلج اطفال از اقدامات ارزشمند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالهای گذشته بوده است پویش ملی کنترل فشار خون را هم که این روزها مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است اقدامی ارزشمند خواند.
رضایی زاده گفت: در حوزه طب سنتی آنطور که میخواستیم ارتقا پیدا نکرده ایم و ما درخواستمان از همه مسئولان و نهادهای نظارتی و قوه قضاییه این است که با کسانی که به بهانه ترویج طب اسلامی، سلامت مردم را به خطر میاندازند و گاهی بیماران در شرایط خطرناک را از درمانهای رایج پزشکی محروم میکنند برخورد شود چرا که برخی از این افراد داروهایی عرضه میکنند که در شرایط غیربهداشتی تولید میشود.
وی توجه هرچه بیشتر به طب سنتی و اصلاح سبک زندگی را در سالم ماندن آینده جامعه موثر خواند.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران به پویش ملی کنترل فشارخون که این روزها در کشور در حال برگزاری است اشاره کرد و گفت: بیماری فشارخون بالا بیماری مزمنی است که معمولا علائم آن به زودی مشخص نمیشود و وقتی افراد متوجه این بیماری میشوند که خیلی از ارگانهای بدنشان دچار اختلال شده است و این موضوع در باره بیماری دیابت و چربی بالای خون هم صدق میکند.
رضایی زاده افزود: به همین علت رصد کردن سلامتی و اقدامات پیشگیرانه در این باره ضروری است.
وی گفت: آمار ابتلا به فشارخون بالا در کشور ما بالاست که این موضوع هم در سنین جوانی مشهود است و هم در خانمها بیشتر از آقایان دیده میشود.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران افزود: البته با یکبار فشارخون بالا فرد مبتلا به این بیماری نیست و باید فشارخون در یک بازه زمانی یک تا سه ماهه و حداقل سه بار در روز در شرایط مختلف سنجیده شود تا بتوان به فرد برچسب افزایش فشارخون را زد.
رضایی زاده گفت: کم تحرکی و پشت میزنشینی، پیشینه خانوادگی ابتلا به این بیماری ها، اضافه وزن، رژیم غذایی ناسالم و درست نخوردن، داشتن دیابت و خوردن بیش از اندازه نمک جزو عوامل زمینه ساز به فشارخون بالاست و نخستین قدم برای درمان آن اصلاح سبک زندگی است.
وی افزود: با کم کردن وزن از طریق کم خوردن و فعالیت بیشتر و رژیم غذایی مناسب و همچنین با ترک مصرف دخانیات، الکل و قلیان و کاهش استرسها و افزایش آرامش جسم و جان قدمهای خوبی در کاهش پرفشاری برداشته میشود.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران گفت: خواب هم باید الگوی مناسبی داشته باشد به این ترتیب که خواب کمتر از شش ساعت و بیشتر از ۹ ساعت مستعد کننده افزایش فشار خون است و خواب باید قبل از نیمه شب رخ دهد و بیدار ماندن پای برنامههای تلویزیون تا پاسی از شب از مشکلات امروز ماست.
رضایی زاده افزود: علاوه بر اینکه زیاد خوردن نمک موجب فشار خون میشود برخی ترکیبات افزودنی به آبمیوهها و نوشابهها نیز، چون حاوی سدیم است میتواند موجب افزایش فشار خون شود.
وی گفت: ابن سینا مهمترین تدابیر سبک زندگی را در ورزش کردن، مدیریت غذا خوردن و خواب توصیف کرده است و از نگاه ابن سینا ورزش باید با توجه به سن، آب و هوا و دمای محیط تا حدی انجام شود که تعریق صورت گیرد.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران افزود: اثرات ورزش و پرتحرکی در درمان دیابت، افسردگی، مشکلات حافظه و سرطان اثبات شده است.
رضایی زاده به وقت خوردن، به اندازه خوردن و خوب جویدن را از نکات مهم در تغذیه سالم خواند و دیدن تلویزیون و فعالیت با تلفن همراه را در زمان غذا خوردن به شدت نهی کرد و گفت: برخی میگویند هر لقمه غذا باید ۳۰ بار جویده شود و این به این معناست که غذا بدون جویدن کافی نباید بلعیده شود.
وی افزود: در باره کیفیت خواب هم از نگاه ابن سینا اینگونه آمده است که درست خوابیدن به معنای این است که فرد خودش بیدار شود و وقتی بیدار شد احساس توان، شادابی و رضایت از خواب داشته باشد.