برای دومین بار
آتشکده «حسن زوردار» مورد کاوش قرار می گیرد
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلانغرب از آغاز مرحله دوم عملیات کاوش محوطه تاریخی موسوم به «حسن زوردار» در این شهرستان خبر داد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلانغرب گفت :
محوطه تاریخی موسوم به «حسن زوردار» با ۲۰ هکتار در مجاورت ضلع شمالی شهر گیلانغرب قرار دارد و مربوط به دورانهای عصر آهن ، اشکانی ، ساسانی و اسلامی است.
سيروس اديب افزود : گیلانغرب بیش از ۷۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد که ۴۵۰ اثر آن ثبت ملی شده و بر اساس بررسیهای صورت گرفته تاکنون وجود هفت آتشکده در این شهرستان شناسایی شده است .
وي با بیان اینکه این محوطه از مهمترین نقاط تاریخی گیلانغرب است که دارای یک بنای چهار طاقی با ارزش تاریخی بالاست اضافه کرد : تاکنون در بین آثار به دست آمده وجود قطعات فراواني مشاهده شده که نشان میدهد کارگاه تولید شیشه نیز در این منطقه وجود داشته است.
ادیب گفت : تاکنون ۷۰ درصد از اعتبار تخصیص یافته فصل اول کاوش از جمله تعیین عرصه و حریم مجموع محوطه باستانی و متعاقب آن کاوش آتشکده که بخشی از بنای باستانی از زیر خاک رؤیت شده ، هزینه شده است که برای مشخص کردن هرچه بیشتر و دسترسی به وضعیت سازههای معماری و کف مجموعه آتشکده نیازمند تخصیص مجدد در فصول کاوش بعدی است.
وی گفت: در نتیجه این عملیات کاوش چندین دوره استقرار از جمله دوره تاریخی تا دوره اسلامی یافت شده که در دوران اسلامی از این مکان به عنوان کارگاه ذوب فلز و شیشه گری استفاده شده و در دورانی بعنوان اهمیت مذهبی محوطه بعنوان قبرستان دوران اسلامی استفاده شده است.