پخش زنده
امروز: -
زرشک خراسان جنوبی، سوغاتی خوب برای گردشگران است که خواص دارویی فراوانی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، زرشک یکی از محصولات کشاورزی ارزشمند صادراتی ایران است که 98 درصد آن در خراسان جنوبی تولید می شود و برای رونق اقتصادی استان، توجه به تازه فروشی این محصول باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد. استان خراسان جنوبی نخستین تولید کننده زرشک بی دانه در ایران و جهان است.
سازگاری با خشکسالی و کم آب بر بودن سبب شده تا در دهه اخیر توسعه کشت زرشک به عنوان شاخص ترین محصول باغی منطقه در دستور کار قرار گیرد تا علاوه بر اشتغالزایی در حوزه های مختلف از مهاجرت روستائیان به شهرها هم جلوگیری کند.
برخی پزشکان در ایران زرشک را به عنوان ماده سلامت ذهنی و مغزی، منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها، ضد تشنج بودن میشناسند و در درمان بیماری های لثه، کنترل سطح قند خون، درد دندان، مسمومیت غذایی، کاهش فشار خون، کاهش تب، کمردرد، مشکلات قلبی و کبدی و درمان بیماری های آرتریت استفاده میکنند.
زرشک خراسان جنوبی به صورت خشک به ترکیه و آلمان صادر می شود و اخیرا ژاپن هم علاقمند به واردات این محصول به صورت خشک است که باید زیرساختهای آن فراهم شود.
اختصاص اعتبار برای خرید زرشک تر و ایجاد واحدهای فرآوری، ایجاد برند جهانی و تشکیل سازمان حمایت از زرشک کاران، راهکارهایی است که به نظر می رسد می تواند حال و روز این محصول گران بها را خوشتر و ثروت مناسبی از آن تولید کند، اما همه اینها نیازمند حمایت دولت است.
زمان برداشت زرشک در استان نیمه مهر تا اواسط آبان است و بیشترین سطح زیر کشت این محصول به شهرستان قاین اختصاص دارد.
شهرستان قاین در 108 کیلومتری بیرجند ( مرکز استان) قرار دارد.