پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: فروشگاههای لوازم خانگی نه تولید کننده هستند و نه واردکننده، آنها فقط فروشنده هستند و تولید و واردات را به مردم میفروشند.
محمد طحان پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: حالا که کالا نیست باید دید چه اتفاقی افتاده، آیا شرکتهای تولیدی به واحدهای صنفی کالا میدهند؟ ما میگوییم نمیدهند و این را به صراحت میگوئیم.
وی گفت: ما اعلام کرده ایم که اگر واحد صنفی کالا انبار کرده با تضمین اتحادیه بروند و حراج کنند.
طحان پور تاکید کرد: انبارهای کالاها برای واحدهای صنفی نیست و خوشبختانه تصاویر آن از صدا و سیما هم پخش شد و هر انبار احتکاری یا برای واردکننده بود و یا برای تولیدکننده، هیچ وقت یک واحد صنفی نمیتواند انبار داشته باشد چرا که دو عدد ماشین لباسشویی و یا دو عدد یخچال فریز به منزله احتکار نیست.
طحان پور در ادامه گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت میداند که ما در ۴ ماه امسال نسبت به سال قبل کاهش تولید داشتیم و از طرفی هم واردات ممنوع شده، حتی بعضی از کالاهایی که ما در کشور تولید نمیکنیم جلوی وارداتش گرفته شده، این تصمیم گیری یک شبه که پیش بینی نشده بود نوسان بسیاری در بازار ایجاد کرد.
وی افزود: امروز تولیدکنندگان ما باید مواد اولیه خود را از مس و فولاد تا پتروشیمی و آلومینیوم از بازار آزاد تهیه کنند که قیمتها بسیار گران شده و همین باعث افزایش قیمتها شده است.
طحان پور گفت: تولیدکنندههای داخلی کالا دارند، ولی به واحدهای صنفی نمیدهند و اتفاق جدیدی که افتاده این است که قبلاً کالاها را ۴ تا ۱۰ ماه زمان بازپرداخت پولشان میگذاشتند و ۵ تا ۱۰ درصد هم تخفیف میدادند و پایان سال هم جایزه میدادند، اما حالا دیگر کارخانهها به صورت اعتباری کالا نمیفروشند و پول را باید نقد پرداخت کنیم و جنس را یک ماه بعد تحویل میدهند.
وی افزود: طبق آمارها از ۱۹ فروردین امسال تا به امروز حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد در تولیدات داخلی افزایش قیمت داشتیم و آنها که میگویند افزایش قیمت نداشته ایم ما اسنادش را در دست داریم، خیلی از تولیدکنندگان جنس به بازار عرضه نمیکنند و مردم در بازارها اسیر شده اند و همه برای اعتراض به اتحادیه میآیند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: واحدهای صنفی ما هم در مواقعی اشتباه میکنند وقتی مشتری جنسی را میخواهد و آنها ندارند برایش از بازار آزاد و بازار سیاه تهیه میکنند که این خودش قیمت را چند برابر میکند، متاسفانه شاهد آن هستیم که فروشگاههای زنجیرهای که اکثر آنها برای خود تولیدکنندگان است جنس را به قیمتهای بالاتر میفروشند و مغازه دارها هم برای نگهداشتن مشتری مجبورند که از آنها خرید کنند.
وی افزود: چه دلیلی دارد که واردکنندگان در این ممکلت هرکدام ۶ تا ۷ مغازه اجاره کرده اند و کالاهای خودشان را در آن عرضه میکنند، در مواقعی در اتحادیه شکایت داشته ایم که قیمت واقعی یک جنس حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده، ولی به مشتری ۷ میلیون تومان فروخته شده است، که البته اتحادیه، تفاوتش را از واحد صنفی میگیرید و به مشتری پس میدهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: اگر واحدهای تولیدی تولید خود را اعلام نکنند و نهادهای نظارتی به این مسئله ورود نکنند به زودی کلیه واحدهای صنفی باید تعطیل کنند، چون کالایی ندارند که توزیع کنند ضمن اینکه بدنام هم شده اند، الان صنوف ما به خصوص در سه راه امین حضور به شدت در فشار هستند و نمیتوانند جواب مشتری را بدهند ما در زمینه کالاهای خورده ریز مشکلی نداریم، اما کالاهای اساسی مثل ماشین لباسشویی، ظرفشویی و یخچال فریزر مشکل داریم.
طحان پور افزود: متاسفانه واحدهای صنفی در جامعه و در چشم مردم دارند چوب میخورند و سودش را دیگران میبرند، شرکتهای تولیدکننده کالا را باید به تمام واحدهای صنفی بدهند، هر واحد صنفی که پروانه کسب لوازم خانگی دارد باید از کارخانه بتواند جنس را تهیه کند، واحدهای صنفی نباید جنسی را با قیمت بالا بخرند که بعد با قیمت بالاتر به مردم بفروشند، امروز رابط تولیدکنندگان به هر کس که بخواهند جنس میفروشند و به هرکسی که نخواهند نمیفروشند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: امروز یک برند آلمانی در تهران میگوید که با دلار ۴۲۰۰ تومانی کالا وارد کشور کرده، ولی به فروشگاههای آنها که مراجعه میکنیم میگویند کالا نداریم، امروز در کشور ما ۲ هزار واحد صنفی مشغول به کارند که حدود ۶ هزارنفر را در برمی گیرد، همه این ۲ هزار واحد صنفی در حال تعطیل شدن و به سمت بیکاری میروند.
وی افزود: واردکننده و تولیدکننده باید جنس را به توزیع کننده بدهد نه اینکه خودش برود مغازه بزند و بفروشد.
طحان پور گفت: این را قبول ندارم که تمام برندهای خارجی در کشور هستند، مثلا در خیابان جمهوری فقط دو برند کرهای مشغول فروش هستند الباقی همه ایرانی هستند و ۷۰ درصد تولید داخل است؛ متاسفانه برندهای (نشان های) ایرانی در تبلیغات ضعیف عمل میکند، تابلوی تبلیغاتی نمیزند زیرا هزینه دارد، اما برندهای خارجی این کار را میکنند و هزینه اش را نیز پرداخت میکنند به همین دلیل آنها بیشتر در چشم هستند.
طحان پور افزود: امروز فروشگاههای زنجیرهای معضل بزرگی برای فروشندگان شده اند، که بیشتر آنها در نقش دلال عمل میکنند و فروشنده واقعی نیستند، ما میگوییم الان هر واحد صنفی که جنسی را میفروشد باید آن را ببرد در خانه تحویل دهد و نصب کند و کارتن آن را هم پاره کند در مواردی داشته ایم که پکیج را خریده اند و بعد از نصب نمایندگی آن را دوباره باز کرده و داخل کارتن گذاشته و فروخته اند.
وی با تکذیب در اختیار داشتن نمایندگی بوش گفت: مغازه خودم تابلوی یک برند خارجی دارد، اما برند بوش در کشور فقط دست چهارنفر است، اینجا اعلام میکنم که بنده به عنوان رئیس اتحادیه هیچ انباری ندارم و هرکس انباری پیدا کرد که به نام من بود آن را مصادره کند، باید از کالای ایرانی حمایت شود، ما کالای ایرانی میفروشیم با افتخار، اما هرکالایی را نمیفروشیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی افزود: جنس ایرانی باید قابلیت رقابت با جنس خارجی را داشته باشد و مردم وقتی پول میدهند حق دارند کالای موردنظر خود را انتخاب کنند، بنده اگر کالای خارجی فروختم متقاضی داشته، زندگی من شسته رفته و پاک است.