مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان؛
ثبت دو غذای محلی کهگیلویه وبویراحمد در فهرست آثار ملی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از ثبت ملی ۴ میراث معنوی استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، محمود باقری گفت: در انتهای سال 95 تلاش شد تا 4 میراث معنوی شامل " لباس محلی"، " دمپختک گوشت"، "کلگ گوشتی" و "شله ماشکی"را از طریق سازمان میراث فرهنگی به ثبت ملی برسانیم که این کار تصویب و ابلاغ شد.
وی افزود :15 میراث معنوی وطبیعی استان در نوبت ثبت ملی است که به طور مستمر برای ثبت آنها پیگیری خواهد شد.
باقری با تاکید بر اینکه با ثبت ملی این میراثهای معنوی دیگر دغدغه انتقال به نسل آینده را نداریم، بیان کرد: همچنین این موضوع یک فرصت برای معرفی امکانات و توانمندیهای استان در حوزههای مختلف از جمله میراث فرهنگی و گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد افزود: میراثهای معنوی ثبت شده در جشنوارههای بومی و ملی به عنوان یک جاذبه گردشگری معرفی شده تا بتوان از این طریق به جذب گردشگر اقدام کنیم.
باقری گفت: 725 اثر تاریخی، معنوی و طبیعی این استان ثبت ملی شده که هم اکنون به 729 مورد رسیده و از این تعداد بیش از 50 اثر معنوی و طبیعی است.
وی ادامه داد: «مهارت سنتی پخت کلک گوشتی و فرهنگ آن» بهشماره 1488، «مهارت سنتی دمپختک گوشت و فرهنگ آن» بهشماره 1489، «مهارت سنتی پخت شله ماشکی و خواص درمانی آن» به شماره 1490 و «فن و مهارت تهیه پوشاک و البسه محلی استان» به ثبت رسیده است.