• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۷۲۷۹۵
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
در ديدار وزيرامورخارجه و معاون رئيس شوراي روساي کل بانک مرکزي عمان

ظرفيت عمان براي تبديل به پايگاه صادرات مجدد

عمان با توجه به ظرفيت نظام بانکي، در کنار روابط مستحکم سياسي و اقتصادي مي تواند پايگاه صادرات مجدد و مرکزيت روابط بانکي بين المللي براي ايران باشد.

ظرفيت عمان براي تبديل به پايگاه صادرات مجددبه گزارش خبرگزاري صداو سيما از روابط عمومي بانک مرکزي، ولي اله سيف در ديدار وزيرامورخارجه و معاون رئيس شوراي روساي کل بانک مرکزي عمان با مروري بر روابط دو کشور خاطرنشان کرد: روابط سياسي ميان دو کشور تاريخي، بسيار عميق و طولاني است و انتظار مي رود روابط اقتصادي نيز هم پايه روابط سياسي گسترش و تعميق يابد.
وي با اشاره به عزم و اراده مسئولان ارشد دو کشور براي توسعه روابط اقتصادي گفت: پيش نياز روابط اقتصادي، ايجاد ارتباطات بانکي است و اين موضوع بايد در اولويت قرار گيرد، البته نبايد صرفاً بر روابط اقتصادي مستقيم طرفين تمرکز کرد بلکه با توجه به ظرفيت هاي منطقه مي توانيم با همکاري هاي گسترده نقش فعال تري در بازار هاي کشورهاي آسياي ميانه و حوزه خليج فارس داشته باشيم.
سيف به ظرفيت هاي اقتصادي در منطقه اشاره کرد و گفت: وجود بازار بيش از 400 ميليون نفري فضاي مناسبي ايجاد کرده است که مي توان با نقش فعال تري از ظرفيت اين بازار استفاده کرد، ضمن آنکه کشور عمان ظرفيت مناسبي براي تبديل شدن به حوزه صادرات مجدد دارد و در اين ميان بانک ها مي توانند با فعاليت دو جانبه، موثر واقع شوند.
رئيس شوراي پول و اعتبار از پذيرش ضمانت نامه هاي بانک هاي ايراني براي سرمايه گذاران ايران در عمان ابراز خرسندي کرد و گفت: اقدام اخير بانک هاي عمان در پذيرش ضمانت نامه بانک هاي ايراني آثار مثبتي در ايجاد روابط بانکي دو کشور داشته است و اميدواريم اين‌گونه همکاري ها که افق روشني براي گسترش روابط بانکي است بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد. ضمن آنکه بانک مرکزي ايران نيز با تسهيل شرايط در مقررات و دستورالعمل هاي بانکي، زمينه سرمايه گذاري خارجي را در کشور فراهم آورده است و اميدواريم بانک مرکزي عمان نيز در اين مسير همراهي لازم را داشته باشد.
رئيس کل بانک مرکزي به حمايت هاي بانک مرکزي عمان در گسترش روابط بانکي اشاره کرد و گفت: حمايت بانک مرکزي عمان در روابط بانکي با ايران مشهود و دستاوردهاي کنوني نيز مرهون همکاري ها و پشتيباني بانک مرکزي عمان است. البته براي توسعه روابط در حال حاضر ظرفيت هاي بسياري وجود دارد که نيازمند برنامه ريزي هاي مدون و برگزاري جلسات مشترک است.
سيف با اشاره به تشکيل کميته مشترک بانکي ايران و عمان خواستار طرح مسايل پيش رو در اين کميته شد و گفت: اين کميته بانکي مي تواند با شناسايي موانع و بررسي راه کارهاي مناسب، گام بلندي در گسترش روابط بانکي و تعيمق هرچه بيشتر آن بردارد.
عالي ترين مقام بانک مرکزي از آمادگي اتصال سوئيچ هاي کارت هاي بانکي ايران به بانک هاي عماني خبر داد و گفت: ايران آمادگي دارد با اتصال سوئيچ کارت هاي بانکي دو کشور، زمينه خدمات رساني به گردشگران طرفين را درفضاي فناوري هاي نوين فراهم کند.
سيف از تاسيس شعب بانک هاي دو کشور در سرزمين هاي طرفين استقبال کرد و گفت: بانک مرکزي ايران از حضور بانک هاي عماني در ايران استقبال مي کند و در مقابل بانک هاي تجاري ايران نيز مشتاق حضور در کشور عمان براي ارايه خدمات به فعالين اقتصادي و گردشگران هستند و معتقديم اين موضوع در تعميق و گسترش روابط بسيار موثر است.
وي افزود: بانک مسقط در تهران دفتر نمايندگي دارد و اگر تصميم داشته باشند بانک مرکزي از تبديل شدن آن به شعبه استقبال مي کند.
رييس کل بانک مرکزي ايده سواپ ارزي براي مبادلات بانکي دو کشور براساس پول ملي را راهکاري مناسب براي گسترش ارتباطات بانکي دانست و گفت: اين اقدام نيازمند بررسي راهکارها و پيشنهادات کارشناسان دو کشور در کميته مشترک است و بايد مورد توجه قرار گيرد.

مسير روابط بانکي هموار است
در اين ديدار يوسف بن علوي وزيرامورخارجه عمان ضمن ابراز خرسندي از توسعه همکاري هاي بانکي گفت: بدون ترديد اين ديدار فرصت مناسبي براي روابط بانکي طرفين است و تلاش خواهد شد روابط بانکي و اقتصادي بيش از گذشته مورد توجه قرار گيرد.
وزيرامورخارجه عمان همسايگي کشور عمان با ايران را يک مزيت خواند و گفت: ارتباطات بانکي بر اساس خواست و اراده مقامات ارشد دو کشور در حال انجام است و اميدواريم در کنار روابط ديپماتيک، ارتباطات اقتصادي و بانکي با توجه به همسايگي دو کشور نيز رشد و توسعه يابد.
يوسف بن علوي از سرمايه گذاري هاي مشترک استقبال کرد و گفت: از ديگر مزاياي دو کشور، حضور در بازارهاي نفت ، گاز و پتروشيمي است و همکاري در اين زمينه ها با توجه به بنادر دو کشور قطعاً نيازمند ارتباطات بانکي است بر اين اساس توجه به موضوعات روابط بانکي به عنوان يک اصل بايد مورد توجه قرار گيرد.
وزيرامورخارجه عمان با بيان اينکه تشکيل کميته مشترک بانکي براي رفع موانع ايده مناسبي است، گفت: لازم است نمايندگان بانک هاي تجاري دو کشور علاوه بر نمايندگان بانک هاي مرکزي در اين کميته حضور داشته باشند و با طرح سوالات و ابهامات و رفع موانع زمينه همکاري هاي بانکي را فراهم آورند.
وي افزود: اکنون روابط بانکي ايران و عمان در مسير گسترش است و مسائل طرفين بايد در کميته هاي مشترک مورد بحث و بررسي قرار گيرد ضمن آنکه تدوين برنامه عملياتي و کاربردي با مکانيزم هاي ايجاد حساب هاي مشترک و استفاده از پول هاي ملي دو کشور بدون اتکا به ارزهاي خارجي به عنوان يکي از الزامات ديده شود.

بانک مرکزي عمان، از همکاري متقابل استقبال مي کند
همچنين در اين ديدار سلطان بن سالم الحبسي معاون رييس شوراي روساي کل بانک مرکزي عمان با بيان اينکه در بحث ارتباطات بانکي توجه به سيستم هاي پرداخت و تسويه از الزامات است گفت: يک تيم فني و کارشناسي در حال بررسي مکانيزم هاي اتصال سوئيچ هاي کارت هاي بانکي دو کشور هستند و اميدواريم با اجرايي شدن شاهد فضاي جديدي در اين حوزه باشيم.
وي افزود: بانک مرکزي عمان با آغوش باز از همکاري هاي متقايل با ايران استقبال مي کند و حامي بانک هاي تجاري عمان در اين زمينه است.
سلطان بن سالم الحبسي با تاکيد بر اينکه بانک مرکزي عمان به صورت مستقيم در حوزه سرمايه گذاري ورود نمي کند خاطرنشان کرد: پس از کاهش قيمت نفت، بانک مرکزي عمان برخي مقررات بانکي را تعديل کرد که شرايط براي کشورهايي که مايل به سرمايه گذاري خارجي هستند فراهم شود. بر اين اساس انتظار بر اين است که بانک هاي مرکزي ايران و عمان با تعديل برخي مقررات، بستر سرمايه گذاري براي فعالان اقتصادي را تسهيل کنند.
وي همچنين خواستار برگزاري جلسات کميته مشترک بانکي به صورت دوره اي و مستمر به منظور تفاهم بيشتر و ارايه راه کارهاي مناسب شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از مدال‌آور زنجانی در بیست‌ودومین دوره مسابقات ملی مهارت
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
گشایش ششمین نمایشگاه کتاب کیش
تاکید نماینده بروجرد بر ضرورت ساماندهی شبکه توزیع آرد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
دومین شب عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) با حضور رهبری
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)