پخش زنده
امروز: -
بیش از 30 پسر کم توان ذهنی در ورامین با استفاده از مواد بازیافتی، محصولاتی زیبا وجالب تولید می کنند که می تواند زمینه اشتغالزایی واستقلال آنها را فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، در خیابانی به نام دانشسرای ورامین کوچه ای وجود دارد به نام میلاد. در این کوچه مرکزتوانبخشی کم توان های ذهنی بالای 14 سال پسران قراردارد که این روزها با آموزش وتوانمندسازی ، تولدی دوباره را برای این نوجوانان وجوانان معلول رقم زده است.
دیوار بیرونی این مرکز را دانش آموزان مستقر در این واحد آموزشی رنگ آمیزی کرده اند. وارد حیاط مدرسه که می شود تولید و خلاقیت موج می زند.
وارد راهرو مدرسه که می شوی دست ساخته های با نوشابه های پلاستیکی سایه بانی ساخته اند تا تندی آفتاب را کم کند. آن طرف تر با بطری های دلستر سطل زباله درست کرده اند. قاب آیینه دستشویی داخل حیاط با لاستیک دوچرخه ساخته شده است.
روی درخت ها پسران کم توان ذهنی البته خلاق مرکز لانه گنجشک ساخته اند . دیوار حیاط با آویزهای رنگی پلاستیکی پوشانده شده است.
وی گفت: خوشبختانه یادگیری کم توان های ذهنی این مرکز خوب است و برخی از پسران می توانند در آینده برای خود کسب درآمد کنند.
آقای حکمت پژوه موسس مرکز توانبخشی کوشا اظهار داشت مختلف ، رنگارنگ وجالبی را می بینی که با کمترین هزینه تولید شده است.
لاستیک های خودروهای سبک با رنگ آمیزی زیبا به صندلی و میزهای پذیرایی تبدیل شده است. شیشه های نوشابه به گلدان و پوست پسته به قالب آینه تبدیل شده است.
به گفته مدیر مرکز ، کم توان های ذهنی دراین واحد آموزشی با استفاده از مواد بازیافتی مانند دربهای نوشابه ، دلستر ، پوست پسته ، هسته خرما، حبوبات و هر آنجه دور ریختنی است تابلوها و محصولاتی زیبا ودیدنی می سازند.
خانم عرب سلمانی افزود: در دوسال اخیر تلاش شده است ذره ای زباله تولید نشود و از اینرو مواد بازیافتی به عنوان مواد اولیه تولید ما قلمداد می شود.
این مرکز از سال 83 درورامین آغاز به کار کرده است وتلاش شده با توانمند سازی پسران کم توان ذهنی بالای 14 سال زمینه بازگشت آنان به جامعه فراهم شود.
معاون امور توابنخشی اداره بهزیستی ورامین گفت: 3912 پرونده توانبخشی دراین اداره وجود دارد که 2468 نفرآن مرد و 1444زن هستند.
خانم خدام افزود: ازاین تعداد 1351نفر معلول جسمی ، 1076 ناتوان ذهنی ، 581 معول شنوایی 277 معلول بینایی و 527 معلول اعصاب وروان هستند.
وی درباره نگهداری از این معلولان گفت: 477 نفر از معولان مختلف شهرستان در 8 مرکز نگهداری روزانه و شبانه روزی تحت مراقبت و آموزش قرار دارند.
معاون توانبخشی اداره بهزیستی ورامین افزود: عامل 80 درصد تولد معلولان دراین شهرستان ژنتیکی و براثر ازدواج فامیلی است.
شاید مراکز توانبخشی با استفاده از روشهای علمی و به روز زمینه بازگشت کم توان های ذهنی به جامعه را فراهم کنند.