• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۴۳۳۴
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۷
بین الملل
نتايج يک تحقيق جديد:

غذاهاي «فوق فرآوري‌شده» خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهند

روزنامه گاردين در گزارشي نوشت: نتايج يک تحقيق علمي نشان مي دهد غذاهاي فوق ‌فرآوري شده خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهند.

 به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه اينترنتي روزنامه گاردين؛ بر اساس نتايج يک تحقيق گسترده و بي سابقه، غذاهايي که در کارخانه ها با محتويات ناشناخته براي خانواده ها بيش از حد فرآوري مي شوند ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهند.
غذاهايي که بيش از حد فرآوري مي شوند شامل «نودل ها»، غذاهاي آماده، کيک ها و شيريني جات که محتوي افزودني، نگهدارنده، طعم دهنده و رنگ - به اضافه ميزان بالاي شکر، چربي و نمک - هستند. همانطور که روزنامه گاردين اخيراً گزارش داد اين غذاها اکنون نيمي از سفره غذايي مردم در انگليس را تشکيل مي دهند.
تيمي از دانشمندان دانشگاه سوربون در پاريس به بررسي سوابق پزشکي و عادات غذايي نزديک به 105 هزار فرد بزرگسال پرداختند؛ اين افراد به عنوان بخشي از يک تحقيق علمي به نام «نوترينت-سانته» مورد مطالعه قرار گرفتند و حدود 3300 آيتم غذايي مختلف را که معمولاً مصرف مي کنند ثبت کردند.
دانشمندان دريافتند که ميان 10 درصد افزايش در مصرف ميزان غذاهايي که بيش از حد فرآوري مي شوند با افزايش 12 درصدي خطر ابتلا به انواع سرطان ها ارتباط وجود دارد. محققان همچنين درصدد بودند دريابند که آيا افزايش مصرف اين نوع غذاها به افزايش نوع خاصي از سرطان کمک مي کند يا خير که دريافتند مصرف اين نوع غذاها 11 درصد خطر ابتلا به سرطان سينه را افزايش مي دهد. اما تأثيري در افزايش سرطان روده بزرگ يا پروستات مشاهده نشد.
در مقاله مربوط به اين مطالعه که در نشريه «بريتيش مديکال ژورنال» منتشر شده آمده است: «اگر اين نتايج در ديگر جمعيت ها و محيط ها تأييد شوند، آنگاه ثابت مي شود که افزايش مصرف غذاهايي که بيش از حد فرآوري مي شوند ممکن است مبتلايان به سرطان در دهه هاي بعد را افزايش دهد.»
متيلد توويه، نويسنده اين مطالعه علمي در اين باره گفت: فرانسه يکي از معدود کشورهايي است است که به مردم خود در مورد ميزان بالاي مصرف غذاهاي فرآوري شده در رژيم غذايي هشدار داده است. مصرف غذا همواره با چاقي ارتباط مستقيمي داشته است اما ارتباط آن با سرطان مسئله تازه اي است. وي افزود: «نتايج بسيار مستدل، واضح و تأثيرگذار هستند. اما ما بايد محتاط باشيم. اين مطالعه اوليه است. ما نبايد فقط در سطح هشداردهنده باقي بمانيم. اين نتايج بايد در ساير مطالعات آينده مورد تأييد قرار گيرند.»
«غذاهاي فوق فرآوري‌شده» تعريفي است که گروهي از دانشمندان به رهبري پرفسور کارلوس مونتيه‌رو در کشور برزيل ارائه کرده اند، کشوري که دستورالعمل هاي ملي براي رژيم غذايي دارد و به مردم خود تأکيد مي کند تا حد ممکن کمتر غذا بخورند. سيستم طبقه بندي غذايي آنها که «نو-وا» نام دارد غذاها را به چهار گروه دسته بندي مي کند: مواد خام يا غذاهايي که به ميزان بسيار اندکي فرآوري مي شوند مانند دانه ها، ميوه ها، تخم مرغ و شير؛ پختني‌هاي فرآوري شده مانند روغن و کره؛ غذاهاي فرآوري شده شامل سبزيجات کنسروشده و تن ماهي و پنيرها؛ و غذاهاي فوق‌فرآوري شده که «غذاهايي هستند که عمدتاً يا کاملاً از مواد به دست آمده از غذاها و مواد افزودني» درست مي شوند.
منتقدان غذاهاي فوق‌فرآوري شده مي گويند فرآوري کردن بسياري از مواد مغذي را از غذا مي گيرد، اما توويه مي گويد معتقد نيست که ارزش پايين غذايي بيسکويت ها و شيريني ها و کيک ها باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان مي شود. وي گفت: «ما يک تجزيه و تحليل آماري انجام داديم تا ببينيم آيا ارتباطي بين ارزش غذايي پايين آنها و سرطان وجود دارد يا خير، اما نتايج چنين چيزي را نشان نمي دهد.»
توويه گفت بايد مطالعات بيشتري صورت گيرد تا دريابيم که آيا افزايش سرطان به ميزان بالاي شکر، چربي و نمک يا احتمالاً افزودني ها ارتباط دارد يا خير. وي گفت: «ما بايد اين سازوکار را درک کنيم. شايد در آينده ما دريابيم که يک يا دو مولکول مسئله ساز هستند ولي نه تمام غذاهاي فوق‌فرآوري شده.»
تيم او اکنون داراي يک پايگاه داده اي گسترده از تمامي افزودني ها در غذاهاي خاص داراي نام تجاري و برند هستند. وي گفت: «طي سال هاي آتي ما قادر خواهيم بود تعداد بيماران مزمن با افزودني هاي غذايي را بسنجيم.»
برخي ديگر از دانشمندان دسته بندي «مواد غذايي فوق‌فرآوري شده» را مورد ترديد قرار مي دهند. تام سندرز، استاد بازنشسته تغذيه در دانشگاه «کينگز کالج لاندن» در اين باره گفت: «اصطلاح فوق‌فرآوري شده را دشوار مي توان بر حسب کيفيت غذايي تعريف کرد و دانشمندان علم تغذيه نيز کمتر از آن استفاده مي کنند. از منظر علم تغذيه، اين طبقه بندي نوعي دسته بندي اختياري و بر مبناي اين پيش فرض است که غذاي توليد شده صنعتي داراي ترکيبات شيميايي و تغذيه اي متفاوتي از غذاي توليد شده در خانه دارد که اين طبقه بندي درست نيست. رويکرد طبقه بندي الگوهاي رژيمي وابسته به غذاي فرآوري شده صنعتي بر مبناي ارتباط آنها به خطر بيماري امر تازه اي است اما قبل از آنکه به يک توصيه عملي در رژيم غذايي تبديل شود احتمالاً نياز به پالايش دارد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
تاج: اقتدار ایران را حفظ می‌کنیم؛ هیچکس به آمریکا نمی‌رود
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)