چند شهر دیگر چین با خطر تشدید آلودگی روبرو هستند
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما در حالی که آلودگی شدید زیست محیطی در شهرهای بزرگ چین به یک معضل جدی برای دولت تبدیل شده است، بازرسان محیط زیست چین چند شهر دیگر را نیز به فهرست شهرهایی اضافه کردند که به علت کنترل نامناسب کیفیت هوا با خطر تشدید آلودگیها مواجه هستند.
چین که بیست و پنج درصد انتشار جهانی گازهای گلخانه ای را به خود اختصاص داده است، بزرگترین آلاینده در کره زمین محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از پکن، طبق اعلام وزارت حفاظت از محیط زیست چین، بازرسان این وزارت خانه در هفته های اخیر از طریق کنترل های ناگهانی شبانه و همچنین با استفاده از روشهای مخفی وضعیت آب و هوایی هجده شهر را در منطقه پکن-تیانجین مورد بررسی قرار دادند.
نتایج بررسیهای بازرسان وزارت حفاظت از محیط زیست چین که در گزارشی منتشر شد نشان می دهد که به رغم این که مقامات زیست محیطی چین استفاده از دیگهای بخار با سوخت زغال سنگ را ممنوع کرده اند، برخی کارخانه ها و مراکز صنعتی در شهر هاندان واقع در استان هبی همچنان به استفاده غیرقانونی از این ابزارها ادامه می دهد. در پی بازرسی های اخیر این دیگها که آلایندگی بالایی دارند، تخریب شدند و پلیس تحقیقاتی را درباره این تخلفات آغاز کرد.
در پکن نیز فعالیت چند مرکز تولید سیمان به علت مصرف بیش از حد انرژی و تولید بیش از اندازه آلاینده ها به حال تعلیق درآمد.
بازرسان وزارت حفاظت از محیط زیست چین در گزارش خود از چند شهر استان هبی از جمله شانکسی و هنان به علت بی توجهی به دستورالعملهای این وزارت خانه در زمینه کاهش مصرف زغال سنگ و کاهش گازهای آلاینده به شدت انتقاد کردند.
دولت چین در سالهای اخیر تلاشهای خود را در مبارزه با آلودگی و خطرات زیست محیطی تشدید کرده است. این کشور پس از چندین سال رشد اقتصادی بالا با مشکلاتی جدی در زمینه آلودگی هوا و خاک روبرو شده است.
مقامات پکن تعهد کرده اند در سال جدید میلادی تدابیر فوق العاده ای برای کاهش تولید دود و آلودگیهای ناشی از فعالیت خودروها و مصرف زغال سنگ در شهر به اجرا گذارند. مسئولان شهرداری پکن در ماههای پایانی سال دو هزار و شانزده چندین نیروگاه برق این شهر را که با زغال سنگ کار می کردند تعطیل کردند و قصد دارند نزدیک به سیصد هزار خودرو را که معیارهای ضدآلایندگی را رعایت نمی کنند در سال جدید از چرخه حمل و نقل خارج و خودروهای پاک تری جایگزین آنها کنند.
چین که بزرگترین مصرف کننده زغال سنگ (آلاینده ترین سوخت و منبع اصلی تولید گازهای گلخانه ای) و در عین حال اولین سرمایه گذار در زمینه انرژی های تجدید پذیر در جهان محسوب می شود، تعهد کرده است تراکم کربن خود را (میزان انتشار گاز دی اکسید کربن) را در سال دو هزار و سی نسبت به سال دو هزار و پنج، بین شصت تا شصت و پنج درصد کاهش دهد.