• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۵۰۲۷۸
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
محسنی اژه ای:

فشار اخیربه قوه قضائیه به علت برخوردبا آقازاده های مفسد است

معاون اول قوه قضائیه: اینکه اخیراً فشارها زیاد شده علتش این است که با آقازاده های مفسد و مفسدان دانه درشت و افراد منتسب به قدرت برخورد می شود.

فشار اخیربه قوه قضائیه به علت برخوردبا آقازاده های مفسد استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در حاشیه همایش تخصصی معاونان و روسای ادارات مبارزه با سرقت پلیس آگاهی در جمع خبرنگاران با اشاره به دستگیری آرش صادقی و اعتصاب غذای وی افزود: اطلاعات ما نشان می دهد که اینگونه کارها از خارج سرچشمه می گیرد اما برخی عوامل داخلی هم به آن دامن می زنند و افراد را تحریک می کنند تا با این اقدام قوه قضائیه را تحت فشار قرار دهند . 
وی با طرح به این پرسش که چرا فشارها بر قوه قضائیه زیاد شده است؟ گفت : چون که دستگاه قضا با آقازاده های دارای فساد و مفسدان دانه درشت و افراد منتسب به قدرت برخورد می کند آنها هم فشار می آورند تا جوسازی و افراد را وادار به اعتصاب غذا کنند . 
محسنی اژه ای تاکید کرد: کسانی که فکر می کنند قوه قضائیه تحت تاثیر فشارهای خارجی و داخلی بر خلاف قانون به کاری تمکین کند بدانند به شدت در اشتباه هستند و به هیچ وجه تسلیم فشارها نمی شویم . 
وی با یادآوری فتنه 88 و فشارها علیه نظام اسلامی و رای مردم در آن دوره با هدایت شیطان بزرگ گفت : آنها فشار آوردند تا انتخابات بدون هیچ دلیلی ابطال شود اما ما زیر بار حرف نادرست و بی دلیل نرفتیم اما اکنون اگر حرف حقی باشد کاملا آماده ایم بشنویم بالاخره حتما ایراداتی وارد است و باید رفعش کرد. 
معاون اول دستگاه قضا در ادامه گفت: بالاخره اگر کسی دست از اعتصاب غذا برداشت می تواند مرخصی هم برود بالاخره هستند افرادی که تحت انتساب به پدر خود جرمی مرتکب شدند و هم اکنون نیز مرخصی می روند و یا برخی دیگر با توجه به شرایط قانونی حتی عفو می شوند بنابراین معیار ما قانون است .

قانون باید برای معرفی مفسدان اقتصادی و مجرمان اصلاح شود
معاون اول قوه قضائیه: قانون باید به منظور معرفی مفسدان اقتصادی و مجرمان به مردم اصلاح شود تا جنبه بازدارندگی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در همایش تخصصی معاونان و رؤسای اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی که در ستاد فرماندهی ناجا در حال برگزاری است افزود: از جمله مواردی که باید مورد بازنگری قرار گیرد شناخت و معرفی مجرم به جامعه است اما اکنون دادگاه را علنی برگزار می کنیم در حالی که در عمل نمی توانیم مجرمان را معرفی کنیم چرا که دست ما از نظر قانونی بسته است.
 
وی در همین زمینه با بیان مثالی گفت: فردی بیش از هزار میلیارد تومان با دوز و کلک از اموال عمومی گرفته اما هنوز برنگردانده است حالا وقتی که دستگیر شده ما به اختصار می گوییم جیم، میم (ج-م) که مردم ما را واقعا مسخره می کنند.
 
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: سارقی بارها سرقت کرده و سرقتش مسلحانه بوده و تکرار شده و مال مسروقه هم همراهش در منزل یا خودرو اش است و صداوسیما جرات ندارد آن را پخش کند در حالیکه اگر قانون اجازه می داد و دادگاه واقعا علنی برگزار و مشخص می شد فرد چکار کرده هم به نفع دستگاه قضا و هم به نفع مردم و البته علیه مجرم بود.
 
وی در عین حال خاطر نشان کرد: البته آنجایی که مسائل اخلاقی و یا مصالح ملی مطرح است بحث دیگری است اما این نباید اینگونه باشد که الان عنوان دادگاه علنی باشد ولی نتوان آن را در رسانه ها منعکس کرد بنابراین باید بتوانیم آنها را معرفی کنیم.
 
سخنگوی قوه قضائیه گفت: الان می گوییم دادگاه علنی است در حالیکه صدا و سیما حق پخش ندارد و ما هم حق نداریم اسم ببریم، بنابراین دست ما از این نظر بسته است و باید قانون اصلاح شود.

جرم سرقت فقط مربوط به قوه قضائیه و ناجا نیست

معاون اول قوه قضائیه گفت: وقتی صحبت از افزایش سرقت می‌شود ممکن است ذهن ها به این سمت برود که ناجا یا قوه قضاییه به وظایف خود عمل نکرده‌اند در حالیکه جرم سرقت به عوامل مختلف برمی گردد و فقط مربوط به قوه قضائیه و ناجا نیست.
محسنی اژه ای در همایش تخصصی معاونان و روسای ادارات مبارزه با سرقت پلیس آگاهی  با طرح این پرسش که چرا یک نفر دزد می شود افزود: هیچ کس منکر این نیست که یکی از عوامل دزدی فقر، بیکاری و گرانی است.
وی ادامه داد: نامساعد بودن محیط تحصیل، کار و خانواده، نبودن در کنار پدر و مادر در سن طفولیت و نوجوانی است آیا این عوامل در اختیار قوه قضاییه و ناجا است؟ رفع بیکاری و فقر و فرهنگ سازی در اختیار قوه قضاییه و نیروی انتظامی است؟ دولت وظیفه دارد نسبت به این شکاف طبقاتی که ایجاد می شود برنامه ریزی کند.
محسنی اژه ای گفت: اگر فردی توانست بیش از 60 میلیون به عنوان دریافت حقوق ماهانه از دولت و نه از کار خصوصی داشته باشد و یک نفر فقط بخواهد با پول یارانه زندگی کند شکاف طبقاتی بسیار عمیق می‌شود و در این حالت پول درمان یا سیر کردن شکم ندارد ممکن است علی رغم میل باطنی دست به سرقت بزند.
وی تاکید کرد: اگر بیکاری و شکاف طبقاتی و برخی دیگر از مسایل فرهنگی و اقتصادی را پیگیری نکنیم قطعا پلیس و قوه قضاییه نمی‌تواند سرقت را ریشه‌کن کند.
سخنگوی قوه قضائیه در عین حال خاطر نشان کرد: خود مالباخته و صاحب مال هم مسئولیت دارد سازنده اتومبیل، ساختمان یا هرچیز دیگر اگر مسایل امنیتی را رعایت کند باز موثر است. طبیعتاً دستگاه قضایی باید مسئولیت خود را به بهترین شکل انجام دهد و اگر قانون نیاز به اصلاح دارد صورت گیرد.
معاون اول قوه‌قضاییه در ادامه به بحث جرم اشاره کرد و گفت: در اثبات جرم فقط اقرار مجرم کافی نیست علم قاضی هم نیاز است، گاهی اوقات از یک سلسله مراتب که موجب علم قاضی می‌شود در آگاهی غفلت می‌شود چون صرفا فرد اقرار کرده است.
اژه‌ای افزود: یکی از مسایلی که گاهی مشکل ایجاد می‌کند این است که فرد شاکی است و از سرقتی که شده رنج می‌کشد، زمانی که پرونده به دادسرا یا دادگاه می‌رسد رضایت می‌دهد البته اینکه رضایت می‌دهند خوب است، به خصوص برای مجرمان فاقد سابقه اما وقتی فرد رضایت داد دیگر جنبه خصوصی از بین می‌رود و جنبه عمومی جرم می‌ماند.
وی گفت: مشکل اینجاست که گاهی شاکی از روی ترس و به خاطر تهدید و با بی میلی رضایت می دهد باید یک فکری شود و از مواردی است که باید برای آن در همین جلسات راهکار پیدا شود اگر مواردی وجود دارد که مجرم حرفه ای است و تکرار دارد از گزارش، یک نسخه هم برای من ارسال کنید.
محسنی اژه ای با بیان اینکه که ناجا همواره رو به بالندگی و پیشرفت است و این را مردم هم قبول دارند هرچند که انتظارات هم وجود دارد تاکید کرد: موضوع مبارزه با سرقت بسیار با اهمیت است، بر اساس آمار، اولین اتهام کیفری در دادگستری های سراسر کشور سرقت است بنابراین باید از ابعاد مختلف به آن پرداخته شود و باید دید چه عاملی باعث می‌شود فرد دست به سرقت بزند.
اژه‌ای گفت: وقتی جرم توسعه یابد و سارق حرفه ای شود جرایم دیگری هم اتفاق می افتد، مثلا فرد همراه سرقت مرتکب قتل یا تجاوز می‌شود.

برخی بدهکاران بانکی با داشتن مال از بازگرداندن آن خودداری می کنند

معاون اول قوه قضائیه گفت:برخی از بدهکاران کلان بانکی که اخیرا دستگیر شده اند با وجود داشتن مال و دارایی از بازگرداندن آن امتناع می کنند.
محسنی اژه ای در حاشیه همایش تخصصی معاونان و روسای ادارات مبارزه با سرقت پلیس آگاهی که در ستاد ناجا برگزار شد افزود: برخی آمده‌اند و تسهیلات بالا را با تقلب رشوه و خارج از روال دریافت کرده و در جایی دیگر نیز هزینه کرده‌اند. این‌ها پول هم دارند، اما بدهی خود را پرداخت نمی‌کنند که  با این افراد برخورد می کنیم.
وی خاطر نشان کرد: از دو هفته پیش تا کنون چند نفر از این افراد با بدهی بین 500 تا 6 هزار میلیارد تومان دستگیر شدند اما  فردی به صرف گرفتن تسهیلات و معوق شدن آن بازداشت نمی شود بلکه کسی بازداشت می شود که بدون رعایت مقررات بانکی تسهیلات گرفته و در جاهایی غیر قانونی مصرف کرده و با داشتن دارایی نمی خواهد آن را برگرداند.
سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: به عنوان نمونه فردی که 6 هزار میلیارد تومان با احتساب تاخیر در بازپرداخت دستگیر شد، البته اصل بدهی این فرد بیش از دو هزار میلیارد تومان بوده که این هم رقم کمی نیست اما در مقابل 6 هزار میلیارد تومان کوچک دیده می شود. فردی دیگر بالای 500 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده و دستگیر شده که در طی همین مدت سه چهار نفر با همین تیپ و بدهی دستگیر شده‌اند.
محسنی اژه‌ای درباره شناسایی اموال بابک زنجانی و اعلام آمادگی فردی برای خرید این اموال، گفت: این اموال با زحمت بسیار از سوی قوه قضائیه شناسایی و ردیابی شد؛ چرا که برخی از این اموال به نام خود فرد نبوده و با اقدامات مختلفی شناسایی شده است خود این فرد نیز وکالت داده که اگر خواستید اموال من را بفروشید و بدهی های شرکت نفت را بدهید. 
وی ادامه داد:چند نفر برای خرید اموال این فرد اعلام آمادگی کرده اند اما شرایطشان به گونه ای نبوده که بتوان اموال را به آنان فروخت یا اقساط بلند مدت را مطرح می کردند یا شرایط دیگری داشتند شرکت نفت نیز می تواند اگر مشتری پیدا شد، این اموال را بفروشد.
محسنی اژه ای در بخش دیگری از سخنانش از آمادگی قوه قضاییه برای کمک به پلیس آگاهی خبر داد و گفت: ما آمادگی کمک به پلیس آگاهی در حد توان و امکانات خود را داریم و درباره دغدغه هایی که در خصوص مرخصی سارقان، بازدارندگی احکام و دیگر مسائل مطرح می شود نیز اقدامات خود را انجام خواهیم داد.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تردد سه میلیون و ۷۰۰ هزار زائر از مرز‌های زمینی در ایام اربعین
تاکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در آبگیری سد ژاوه
برنامه خاموشی برق در یزد کاملاً فنی و بر اساس ضوابط تدوین شده است
محرومیت یک ساله داور وی‌ای آر فینال جام حذفی فوتبال کشور
زائرسرای امام رضا (ع) در ریمدان ساخته می‌شود
 برپایی ۱۰ غرفه صنایع‌دستی در اسلام آباد غرب
پیش بینی برداشت ۱۵۰ تن فلفل در اصلاندوز
بازدید هنرمندان از ساختمان شیشه‌ای خبر
برداشت زغال اخته از باغات خداآفرین
دستگیری کلاهبردار حرفه ای در مریوان
آلودگی هوا در خرمشهر
ترکیب تیم‌ملی تنیس روی میز مردان ایران مشخص شد
قطع برق بیش از ۱۰۰ اداره پرمصرف در کلانشهر تهران
جوان مرگ مغزی به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید
مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها تهدیدی برای سلامت عمومی
اقدامات صندوق نوآوری برای رفع تنگنا‌های مالی دانش‌بنیان‌ها
لزوم صرفه جویی در مصرف برق در روز‌های گرم تابستان
خرمدره میزبان مسابقات تکواندو خردسالان در استان زنجان
استراحت دو هفته‌ای پیاتزا به ملی‌پوشان والیبال
کلید سوالات آزمون سراسری فعال شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)