• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۰۲۸۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲
علمی و فرهنگی

آموزش عالی در هفته ای که گذشت

توزیع کارت آزمون سراسری از 20 تیر، وضعیت هشدار 56 خوابگاه دانشجویی و برتری تیم ربوکاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سطح جهان از جمله اخبار مهم آموزش عالی در هفته گذشته بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آموزش عالی در ابتدای هفته ای که گذشت شاهد دیدار و مهمانی بیش از هزار دانشجوی نخبه و تشکل دانشجویی با مقام معظم رهبری بوده ایم. 
در این دیدار صمیمانه که 5 ساعت طول کشید برخی از تشکل های دانشجویی مشکلات و دغدغه های خود را مطرح  و رهبر معظم انقلاب هم آنها را راهنمایی کردند.
رئیس صندوق رفاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مشروط به انتقال به دانشگاه‌های داخل هستند می‌توانند از تسهیلات صندوق رفاه وزارت علوم بهره مند شوند.
ذوالفقار یزدان مهر در خصوص وضعیت هشدار 56 خوابگاه دانشجویی اظهار داشت: 56 خوابگاهی که در وضع هشدار قرار دارند در تابستان بازسازی می‌شوند.
در هفته ای که گذشت شاهد اعتراض برخی از دانشجویان دانشگاه فنی انقلاب اسلامی در خصوص روند دریافت اجاره خوابگاه‌های خودگردان بودیم. 
علیرضا بیات رئیس دانشکده فنی انقلاب اسلامی گفت: خوابگاه های خودگردان این دانشکده به بخش خصوصی مرتبط است و ما هیچ دخالتی در روند دریافت اجاره بهای آن نداریم.
دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی مثل سایر دانشگاه های برتر کشور برای بهبود وضعیت پژوهشی اقدام به اجرای طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم کرده است. 
دکتر فرهاد یکه یزدان دوست معاون بین الملل دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: طرح تحول پژوهشی همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اجرا می‌شود.
این هفته همچنین شاهد برگزاری مسابقات مختلفی از سوی دانشگاهها بودیم که از جمله آن ها می توان به مسابقات تیم ربات های انسان نمای دانشگاه امیر کبیر در سطح جهانی اشاره کرد. 
در ابتدای این مسابقات شاهد درخشش تیم های دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سطح مسابقات جهانی ربو کاپ بودیم به طوری که پس از گذشت چند روز این تیم به قهرمانی رسید. 
سروش صادق نژاد سرپرست تیم های ربوکاپ اعزامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این باره گفت: در پایان رقابت های فنی این مسابقات که در روز سوم صورت پذیرفت، تیم دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رقابت با سایر تیم های این لیگ موفق شد با اقتدار به مقام قهرمانی دست یابد و کشور چین موفق به کسب مقام دوم جهان شده بود.
مسابقه دومی که در طول هفته گذشته برگزار شد مربوط به دانشگاه آزاد بوده است به طوری که تیم MRL دانشگاه آزاد قزوین توانست در دور اول مسابقات لیگ فوتبالیست سایز کوچک بر تیم دانشگاه فلوریدا آمریکا غلبه کند که
در نهایت این تیم به مرحله بعد صعود شایسته ای داشت.
و اما سومین مسابقه مربوط به مسابقات جهانی ربوکاپ در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی بوده است. 
موسی خانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران درباره نتایج لیگ های دانش آموزی و دانشجویی مسابقات جهانی ربوکاپ 2106 آلمان گفت: در دومین روز مسابقات در رده دانش آموزی، تیم علامه طباطبایی در بخش فوتبالیست انفرادی در رنکینگ تیم ها با 5 راند بازی در جایگاه سوم قرارگرفت و همچنین دبیرستان علامه حلی در10 وزن سبک در جایگاه پنجم ایستاد.
در اواسط هفته ای که گذشت اخبار خوشی را از رتبه بندی دانشگاههای کشور در سطح جهان شنیدیم به طوری که گزنی معاون پژوهش و فناوری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: بررسی پایگاه شاخص‌های اساسی علم (ESI) موسسه تامسون رویترز (آی.اس.آی) نشان می‌دهد که 35 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی کشور به جمع دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی یک درصد برتر دنیا راه یافته اند.
وی افزود: 14 دانشگاه جامع، 10 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی علوم پزشکی، هشت دانشگاه صنعتی، دو دانشگاه غیر متمرکز و یک پژوهشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع موثرترین دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی جهان قرار گرفته اند. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، شیراز، اصفهان، کرمان، تبریز، مشهد، تهران، بقیه الله و موسسه پاستور ایران در جمع موثرترین ها قرار گرفته اند. 
گزنی گفت: در بین 25 کشور، جمهوری اسلامی ایران در سال 2015 نسبت به سال 2014 رتبه نخست رشد تولید علم برتر در جهان را داشته است به طوری که بررسی پایگاه استنادی آی.اس.آی در یک دهه اخیر نشان می‌دهد که تنها 25 کشور، 84 درصد تولید علم دنیا را داشته اند.
همچنین سورنا ستاری معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری خبر از حضور ایران در جمع 10 کشور برتر علمی در حوزه دریا داد.
وی گفت: بر اساس آمار سایت نظام رتبه بندی سایماگو، رتبه ایران در تولیدات علمی حوزه مهندسی دریا ارتقاء یافته است.
بر اساس آمار منتشر شده نظام رتبه بندی سایماگو، ایران در سال 2015 بالاتر از کشورهای استرالیا، آلمان، ایتالیا و فرانسه در رتبه نهم تولیدات علمی رشته مهندسی دریا قرار گرفت.
محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان گفت: براساس آمارهای منتشر شده از پایگاه استنادی isi شاهد ارتقاء چند برابری سطح کیفیت پژوهش در کشور بوده‌ایم.
وی افزود: در سال2010 جمهوری اسلامی ایران 3 هزار و 388 مدرک در مجلات چارک اول منتشر کرده بود که این مقدار در سال2011 به 5 هزار و 99 مدرک رسید.
در هفته ای که گذشت شاهد اخبار متنوعی از سازمان سنجش بودیم به طوری که حسین توکلی سخنگوی سازمان سنجش گفت: اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت کدرشته محل‌های بورسیه و یا دارای شرایط خاص آزمون کارشناسی ارشد سال 1395 روز دوشنبه 14 تیر از طریق سایت اینترنتی سازمان به نشانی ww.sanjesh.org منتشر می شود.
توکلی گفت:‌ اسامی 19 هزار و 717 نفر از معرفی شدگان چند برابر ظرفیت کد رشته محل های بورسیه و یا دارای شرایط خاص آزمون کارشناسی ارشد سال 1395 اعلام شده است که از این تعداد 7 هزار و 682 نفر زن و 12 هزار و 35 نفر مرد هستند. 
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور از توزیع کارت آزمون سراسری خبر داد و افزود: کارت ورود به جلسه آزمون سراسری 95 دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از یکشنبه 20 تیر توزیع می شود.
وی گفت: این آزمون صبح و عصر روزهای پنج شنبه و جمعه 24 و 25 تیر در 369 شهرستان برگزار می شود. 
دانشگاه صنعتی شریف در پردیس بین الملل کیش در 13 رشته دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد می پذیرد.
علاقه مندان می توانند در رشته های مهندسی عمران (زلزله)، مهندسی عمران (سازه)، مهندسی عمران (مدیریت ساخت)، مهندسی برق (الکترونیک دیجیتال)، مهندسی فنآوری اطلاعات (شبکه های کامپیوتری)، مهندسی مکانیک (تبدیل انرژی)، مهندسی مکاترونیک، مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی)، مهندسی نانوتکنولوژی (نانو مواد)، مهندسی صنایع (مدیریت مهندسی)، مهندسی نفت (مخازن هیدروکربوری)، مهندسی شیمی (پدیده های انتقال و فرایند جداسازی) و مدیریت کسب و کار (MBA) در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به ادامه تحصیل در پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف شوند.
در اواخر هفته گذشته شاهد اخبار خوشی در خصوص افزایش سهمیه اعزام دانشجویی به عتبات عالیات بوده ایم به طوری که حجت الاسلام والمسلمین فقیهی رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: سهمیه اعزام دانشجویی به عتبات عالیات افزایش یافته است و دوباره قرعه‌کشی صورت می‌گیرد.
در اواخر هفته ای که گذشت رئیس دانشگاه علم و صنعت نشست خبری برگزار کرد و در آن به برخی از حواشی یک هفته گذشته این دانشگاه پاسخ داد. 
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: مدتهاست در این دانشگاه اردوی مختلط برگزار نکرده‌ایم.
برخورداری افزود: یک سری بازدیدهای علمی داریم که آموزشی است و استاد به همراه تعدادی از دانشجویانش از کارخانه و یا صنعتی بازدید می کنند.
وی گفت: ‌برنامه راهبردی پنج ساله این دانشگاه تدوین شده است که از امسال تا سال 1399 اجرا می‌شود و مهمترین برنامه تبدیل دانش به فناوری است. 
برخورداری با بیان اینکه هم اکنون69 دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند گفت:‌ در این برنامه راهبردی تلاش داریم تعداد دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در این دانشگاه را به300 نفر افزایش دهیم.
یکی از دانشجویان دکترای پژوهشکده علوم و فناوری نانوی دانشگاه صنعتی شریف ایده ای برای درمان سلول های سرطانی مطرح کرد.
مهندس امید باوی در طول مدت فرصت مطالعاتی با همکاری محققینی از دانشگاه های برتر استرالیا، آمریکا و آلمان مقاله ای درباره درمان سلول های سرطانی در مجله بین المللی نیچر "Nature Communications" یکی از معتبرترین مجلات علمی دنیا منتشر کرد.
در این تحقیق تکنیک‌های مختلف تجربی و محاسباتی شامل آنالیز EPR، الکتروفیزیولوژی و آزمایشات پچ-کلمپ، مدل‌سازی المان محدود (FE) و شبیه‌سازی دینامیک مولکولی (MD) به خدمت گرفته شده اند تا مدل باز و بست غشاء و نقش تعیین کننده آلفاهلیکس N-terminus در انتقال نیرو از لیپید به پروتئین و گشودگی کانال یونی اثبات شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز جمعه فردا ۱۴ آذر به امامت آیت الله حسینی بوشهری در قم
ولایتی: بیانیه‌های سیاسی واقعیت مالکیت جزایر ایرانی را تغییر نمی‌دهد
لزوم تربیت نیروی انسانی آموزش‌محور برای ایفای مأموریت‌های دفاعی
چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟
آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین
علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم شد
تحویل نخستین واحد‌های نهضت ملی مسکن در مهرگان مشهد
تقویت اقدامات احیای دریاچه ارومیه با همکاری های بین المللی
واژگونی سواری در جاده شیراز به کازرون با ۲ مصدوم
دهمین کاروان ترویج بهره‌وری کشاورزی به شاهین دژ رسید
تجلیل وزیر راه و شهرسازی از خانواده سه شهید زنجانی
دیداری صمیمانه با خالق خاطرات ماندگار «قصه‌های تابه‌تا»
مهار آتش انبار کالا‌های بازرگانی در قشم
ضرورت ورود دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اجرایی برای حل مشکلات تولید
تشدید برخورد با پلاک‌های مخدوش در محورهای استان
گمرک خراسان جنوبی آماده اجرای روان و منظم طرح کولبری
عقب‌نشینی عراق از طرح تحریم مالی گروه‌های مقاومت
دیدار نماینده وزیر راه و شهرسازی با مادر شهید سالارزهی
راه شهدا، حقیقت زنده انقلاب اسلامی است
پدافند غیرعامل، راهبردی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش توان ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)