• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۹۱۰۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
فراخبر:

برگزاری همه پرسی در انگلیس و تبعات سیاسی و اقتصادی آن

علیرغم تمام پیش بینی نظرسنجی ها، هشدارهای مقامات سیاسی اتحادیه اروپا و آمریکا، هشدارهای کارشناسان سیاسی و اقتصادی مبنی بر تبعات منفی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، نتایج این همه پرسی این اتحادیه را در شوک فرو برد.

پژوهش خبری صدا و سیما: روز سوم تیر همه پرسی ماندن یا ترک اتحادیه اروپا در انگلیس برگزار شد. اما با گذشت چند روز از اعلام نتایج شوک آور این همه پرسی، بازتاب های مقامات سیاسی اتحادیه اروپا، مردم انگلیس، رسانه های این کشور، مقامات کشورها، کارشناسان حوزه اقتصاد بین الملل و... همچنان در تلکس خبری جهان قرار می‌گیرد. 

رای دهندگان انگلیسی که فردای روز همه‌پرسی را با سقوط بازارهای مالی و کاهش شدید و بی‌سابقه واحد پول کشورشان آغاز کردند، اکنون با یک سری شوک‌های اقتصادی روبرو هستند که به گفته تحلیلگران پیش از بهبودی به روند بدتر شدن ادامه خواهد داد. تاثیرات و تبعات رای انگلیسی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا در سطح جهانی و حتی در آمریکا نیز حس شد و اکنون برخی رای دهندگان انگلیسی از این که رای به خروج دادند، پشیمان شده‌اند. در حالی که نتایج همه‌پرسی اعلام شده بسیاری از انگلیسی ها حتی اصلا نمی‌دانند به چه چیزی رای داده‌اند! موتور جستجوی اینترنتی گوگل گزارش داد که جستجوی انگلیسی‌ها درباره یک سری سوال‌های ابتدایی درباره تبعات این همه پرسی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. گوگل گزارش داد که حدود هشت ساعت بعد از خاتمه این همه پرسی جستجوی عبارت "چه می‌شود اگر ما اتحادیه اروپا را ترک کنیم" در این سایت از سوی انگلیسی‌ها سه برابر افزایش یافت.

از سوی دیگر اخباری در مورد ایجاد کمپین برگزاری دوباره همه پرسی منتشر شده است. بیشتر از سه میلیون انگلیسی با امضای طوماری خواستار برگزاری دوباره همه پرسی اخیر ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا شدند. امضاکنندگان این طومار می گویند با استناد به قانون در صورتی که تفاوت میان دو طرف کمتر از 40 درصد باشد و نسبت مشارکت در رای گیری کمتر از 75 درصد باشد باید انتخابات و رای گیری دوباره برگزار شود. این طومار در سایت اینترنتی دولت انگلیس نیز ثبت شده و مورد استقبال گسترده ای قرار گرفته است. براساس قانون انگلیس در صورتی که هر نامه ای بیش از 100 هزار امضا داشته باشد باید در پارلمان بررسی شود. تحولات اخیر در انگلیس نه تنها دولتمردان این کشور بلکه مردم را نیز سردرگم و شدیدا نگران کرده است. به اعتقاد کارشناسان در حال حاضر دولت و مردم انگلیس در مسیری که قرار گرفته اند که آینده مبهم، تاریک و خطرناک در انتظار آنها می باشد. شواهد نشان می دهد که دولت انگلیس در حال دست و پا زدن برای خروج از این وضعیت تاریک است و در جستجوی راهی برای عملیاتی نکردن نتیجه همه پرسی در خروج از اتحادیه اروپاست.

به اعتقاد کارشناسان با فرض بر احتمال بازگشت، اظهارات مقامات اتحادیه اروپا نشان می دهد که این مقامات می خواهند با برخورد محکم و قاطع با انگلیس، درس عبرتی برای دیگر اعضای اروپایی بدهند. مقامات فرانسه خواستار خروج هر چه سریع تر انگلیس از اروپاست و دیپلمات های فرانسوی در بروکسل معتقدند:"باید چنان خروج بریتانیا را برای لندن تلخ کرد که درس عبرتی برای دیگر کشورهایی باشد که ساز مخالف می زنند." "ژان کلود یونکر" رییس کمیسیون اروپا هم در اظهاراتی گفته بود:"نباید به یک عضو فراری رحم و شفقت نشان داد." برخی از نمایندگان فرانسه در پارلمان اروپا هم معتقدند باید چنان درسی به انگلیس داد که دیگر نیروهای گریز از مرکز در دیگر کشورهای اروپایی هم حساب کار دستشان بیاید. به اعتقاد کارشناسان مسائل اروپا پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا این کشور، دو سال فرصت دارد درباره شرایط تجارت با ۴۴۰ میلیون مصرف کننده خود در ‏اتحادیه اروپا مذاکره کند و البته باید تمام شروط اتحادیه اروپا را یکجا بپذیرد.

برگزاری همه پرسی در انگلیس و  تبعات سیاسی و اقتصادی آن

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.

پژوهشگر: رحیم خجسته

*منابع در آرشیو موجود است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)